Pages:
Author

Topic: Bitcoin'e vergi getirmek imkansıza yakın! - page 2. (Read 1774 times)

jr. member
Activity: 364
Merit: 1
September 26, 2018, 10:07:54 AM
Kripto paralara vergi getirilmesi yasallaştırılması demektir ,binde 1 gelir vergisine tabi tutulursa bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağınım ve herkes tarafından kabul göreceği kesin.
jr. member
Activity: 154
September 26, 2018, 12:29:43 AM
Keşke bitcoindende vergi alınsa da belirsizlik ortadan kalksa işte o zaman herkes yolunu rahatlıkla çizebilecek belirsizlik ortadan kalkacak. Yine keşke bitcoin gibi bir değer tüm dünyanın para birimi olsa da kur kavgaları da ortadan kalksa. herkes kendi ekonomik gücüne göre hareket edebilir böylece.
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
September 23, 2018, 06:19:45 PM
Böyle bir şey pek de mümkün değil. Bizim devletimiz hükümetlerden bağımsız olarak ne zaman %5 gelir vergisi almış? En az %20'lik bir vergi gelir eğer gelirse.
sr. member
Activity: 561
Merit: 274
September 23, 2018, 04:57:49 PM
Valla hiçbir şeyin imkansız olduğunu düşünmüyorum artık dostum. Her şey için her yol mübah. Yeter ki istesinler onun da bir yolunu bulup çıkış yolu bırakmazlar kimseye. O yüzden bu vergi muhabbeti hiç bizi vurmaz umarım.
full member
Activity: 742
Merit: 112
September 23, 2018, 12:55:03 PM
bitcoin cüzdanı olan kişiler bunu kendi isteği ile devlete bildirmediği sürece vergilendirme çok zor. ki bunu yapsa bile farklı btc cüzdanı ile illaki işlerine devam eder. atıyorum tanıdıklarını bulur sana para gelecek bundan %20'sini sana vereceğim der, btc yi bozdurur. yani nasıl izini takip etsin ki.
full member
Activity: 406
Merit: 121
September 23, 2018, 12:02:09 PM
Bitcoinle ülkemizde vergi geleceğini sanmıyorum. Eğer gelirse resmen tanınmış olur. Şimdilik uzaktan izleyip, araştırma aşamasında olduklarını tahmin ediyorum.
jr. member
September 23, 2018, 11:18:03 AM
Vallahi bizim ülkemizde hiçbir şey imkansız değil. Bitcoin'den çok büyük vergiler alabilir ülkemiz ,yeter ki para gelsin.Zaten adığımız nefese bile vergi verir hale düştük .Bitcoin deki dolar alış verişi ülkemiz için büyük gelir kapısı olabilir. Allak-h kolaylık versin Türk halkına
newbie
Activity: 252
Merit: 0
September 16, 2018, 12:16:37 AM
Bitcoine vergi getirmek için bitcoinin kayıt altına almak lazım buda şuan için imkansız gibi görünüyor.
member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
September 13, 2018, 04:56:15 PM
Çok fazla uzamayacaktır. Özellikle Ülkemizde yolunu bulabilirse ciddi şekilde vergilendirileceğini düşünüyorum.
Nakit sıkıntısı olan her geri kalmış ülkenin yatırımcısınız başına da bu gelecektir.
jr. member
Activity: 168
September 13, 2018, 03:48:14 PM
Bi buna eksik zaten.Buna da getirin vergi. Para kazanırken vergi,harcarken vergi,yerken vergi,içerken vergi,yolda vergi,nefes al vergi..Bu nedir yas,herşeyiniz vergi olmuş...
member
Activity: 574
Merit: 14
September 13, 2018, 12:40:38 PM
ad, soyad, telefon, mail hiçbir bilgi yok ki vergi getirilsin. dürüst bir satıcı buldun örneğin, ps4 alacaksın ikinci el gönder bana şu kadar bitcoini falan dedi kim bunu takip edebilir ki. ancak bitcoin kabul eden türkiyede siteler var oradaki üyelik formlarında tc. no, vergi kimlik no falan buradan maliye ne kadarlık gelirin var izini sürer.
jr. member
Activity: 364
September 13, 2018, 11:50:25 AM
Kripto piyasası ile regülasyon süreci bitsin ,her şey yerli yerine otursun yerli borsaların denetimi hükümetin kontrolüne geçsin ,çatır çatır vergi alırlar ,almak istedikten sonra nereye gidersen git bu vergiyi alırlar.
sr. member
Activity: 504
Merit: 251
September 13, 2018, 11:37:29 AM
Elden alım- satım yapmanın ciddi riskleri var biraz araştırmayla bu işi senelerdir yapan tertemiz istisnai insanları bulmak da mümkün. Birkaç ay önce arkadaşlarımdan biri yaptı bunu, birkaç kez aynı kişi ile sorunsuz işlem yapmışlardı. Risk almaya değer mi tartışılır tabi Smiley
jr. member
Activity: 378
September 13, 2018, 11:23:10 AM
Keşke kazanç üzerinden borsa gibi vergilendirem yapsalarda vergisini verip yasal hale gelse ,o zaman herkesin bozdurma ,alma satam derdi ve güvenlik endişesi kaygıları ortadan kalkar .
full member
Activity: 1358
Merit: 193
September 13, 2018, 11:07:25 AM
yok çokta imkansız değil. çok ağır ceza verir bunuda bir kaç kişide uygular basın yayın aracılığıylada bunu duyurursan vatandaş koşa koşa gider kendi beyan eder.
ayrıca zaten ticaretin çoğu yasal kayıt altındaki borsalardan dönüyor.
ben devletçi değilim yanlış anlaşılmasın ama canı isterse alır vergisini.
jr. member
Activity: 378
Merit: 3
September 13, 2018, 01:16:14 AM
Vergi affını falan bizleri çok sevdiğinden değil sıcak paara girişi sağlamak için çıkarıyor. Devlet isterse kazancın yarısı benim der biz de paşa paşa veririz.
jr. member
September 13, 2018, 12:54:59 AM
Bence devlet alacağından asla vazgeçmez ancak alamayacağına kesin kanaat getirdiği taktirde vergi affıydı vergi barışıydı falan gibilerinden birtakım uyduruk işlemler yaparak alacağını affettiğini açıklar. Ama eninde sonunda vergi almak için bitcoinede el atacaklardır diye düşünüyorum.
jr. member
Activity: 322
September 13, 2018, 12:44:04 AM
Gelir vergisine tabi olur sonra kol gibi vergi öderiz. Devletleri hele de vergi konusunda asla küçümsemeyin. Bu devlet değil mi araba alırken bir sana bir kendine aldırtan.
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
%1,%2  vergi oranı kripto paralar için bir hayal. Özellikle bizim gibi her şeyden verginin vergisini alan bir ülke için imkansız bir oran. Halbukş kripto paraların tıpkı dövizdeki gibi vergilendirilmesi gerekiyor bence.
legendary
Activity: 1596
Merit: 1014
Vergi barışı gelmişken harcamasınız bile sermayeyi hesaba giriş-çıkış yapmak lazım.Şu anda vergi alınmıyor ama 1 sene sonra nakite dönerseniz sıkıntı çıkar.Hesaba çekip tekrar çıktı yapılabilir ilerisi için.
Pages:
Jump to: