Δεν υπαρχει επενδυτικο slowdown οσον αφορα το bitcoin. Οι επενδυσεις και στο ιδιο και στο οικοσυστημα ειναι ανοδικες.
Το νόημα είναι ότι ένα πρωτόκολλο πρέπει να συνεχίσει να κάνει ότι έκανε.
Όταν αλλάζει σύμφωνα με τα συμφέροντα(?), γούστα(?) όπως θες πες το,
δύο ανθρώπων τότε υπάρχει πρόβλημα.
Transactions network vs settlement network. Σ' αυτό αν θες να μου απαντήσεις.
Και το slowdown (ή μάλλον την κατάρρευση) θα την δεις (δούμε) ως συνήθως
τελευταίος.
Ωραια, το litecoin ειναι 4x πιο γρηγορο και 4x μεγαλυτερο. Δεν εχει και το solomine του satoshi με το 1εκ coins, ειναι και λιγο πιο asic resistant, αρα γιατι το litecoin δεν κανει overtake το bitcoin? Ειναι απλα τα πραματα. Αν το market πιστευε οτι τα coins με μεγαλυτερο scaling ειναι καλυτερα απ'το bitcoin, θα τα ειχε ηδη σε marketcap τρελων μεγεθων ενοσω ολοι θα κανανε dump τα btc τους γι'αυτα. Αλλα δε το κανουν.
Η αποψη μου ειναι οτι το cryptocurrency market, αν πιασει τα νουμερα που πρεπει να πιασει (εκατονταδες δις $$$), εχει χωρο και για altcoins που θα εξυπηρετουν συγκεκριμενες αναγκες. Ειτε αυτες ειναι οι μικροσυναλλαγες, οι γρηγορες συναλλαγες, οι ανωνυμες συναλλαγες κτλ κτλ. Δε προκειται να αλλαξει δραματικα η θεση του btc γιατι το btc = χρυσος.
Δεν υπάρχει κανένα alt-coin με καλύτερο θεωρητικό scaling από το bitcoin αφού όλα
βασίζονται στο blockchain και σε όλες τι άλλες σχεδιαστικές αρχές του bitcoin που
επηρεάζουν το πως κάνει scale (UTXO κτλ).
Με απλά λόγια. Έτσι κάνει η (ΔΕΝ) κάνει scale το bitcoin. Μέχρι η άλλη θεωρία να γίνει
πράξη πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε αυτόν τον δρόμο. Συμφωνείς διαφωνείς
αυτό είναι το ζουμί.
Γενικά
το 80% της απάντησής σου μιλάει για alt-coins και η συζήτηση πάει να γίνει για
τα alt-coins.
Καλά κάνεις και ασχολείσαι με litecoin, darkcoin ότι θες δεν είναι το
θέμα μας αυτό. Εγώ απευθύνομαι σε όσους ασχολούνται με το
Βitcoin και τους ενδιαφέρει
να υπάρχει το
Βitcoin αύριο.
εγώ δεν μπορώ να καταταλάβω αφού δεν τους άρεσε έτσι όπως λειτουργεί το Bitcoin γιατί δεν δημιουργούν ένα δικό τους altcoin αλλά με πονηριά πάνε να κάνουν hijack στο bitcoin.
Φίλε chek2fire το ελεύθερο λογισμικο έτσι λειτουργεί.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει με το Βitcoin, να τρέξει ότι θέλει και αυτό
το εγγυάται το license με το οποίο ο Satoshi δημοσίευσε τη δουλειά του. Δεν είναι hijack
αυτό.
Δικαίωμά σου να σε χαλάει αυτό το πράγμα.Πολλούς τους χαλάει. Αν δεν σ' αρέσει το Bitcoin
κάνε ένα δικό σου alt-coin με ένα license που όποιος το κάνει fork να πηγαίνει κατευθείαν φυλακή.