her bir koin için niye ayrı komisyon oranı gösteriyorsunuz o zaman ? yani toplam komisyon oranını gösterin oranınız burdan hesaplanır diyin tamam diyelim ama farklı gösteriyorsunuz şüpheleniyorum saçma birşeyler mi olacak diye
Komisyon oranları kriptopara bazlı değil, Kriptopara / Türk Lirası ve Kriptopara / Kriptopara işlem çiftleri için hacim bazlı olarak sınıflandırılmıştır.
Örneğin; BtcTurk | PRO'daki tüm işlem çiftlerindeki toplam işlem hacminizin Türk Lirası karşılığının 500.000 TL olduğu durumda Türk Lirası karşılığında alım satım yaparken emrinizin piyasa yapıcı/piyasa alıcı olmasına göre %0.10 veya %0.18 komisyon öderken Bitcoin veya USDT karşılığında alım satım yaptığınızda %0.05 veya %0.09 komisyon ödersiniz.
Kripto/kripto işlem çiftlerinde emirleriniz gerçekleştikçe, emir tutarlarının Türk Lirası karşılıkları toplam TRY işlem hacminize eklenir.
Örneğin; sadece kripto/kripto işlem çiftlerinde işlem yaparak 1.000.000 - 5.000.000 TL işlem hacmine ulaştıysanız, TRY işlemlerinizde de bu işlem hacmi için geçerli TRY işlem çifti komisyon oranları ile işlem yaparsınız.
Daha önce, BTC ve UST işlemleri, işlem hacminize dahil edilmezken, 1 Eylül 2020 00.00 itibarıyla tüm kripto/kripto işlemleriniz, 30 günlük TRY işlem hacminize eklenecek.
Son 30 günde sadece kripto/kripto işlemi yapan kullanıcılarımızın kripto/kripto işlem hacimlerinin TRY karşılıkları hesaplanarak 30 günlük TRY hacimlerine eklenmiştir. Kripto/kripto işlemi yapan kullanıcılarımız, 1 Eylül itibarıyla komisyon kademesi kaybetmeden alım satım yapmaya devam edebilirler.