Malesef geçtiğimiz ay sonunda yapılan yükseliş hepimizi heycanlandırmıştı ancak görünen o ki o yükselişin tüm karı alınmış durumda. Bitcoin ve kripto paralar ağır ağır yükseldikleri bölgeye dönüş yapıyorlar.
Tekrardan normale dönen bitcoindeki senaryom hala geçerlidir minik aksiyonlar olsada aşağı veya yukarı bitcoin Mart ayına kadar yatay seyir sürecektir.
Asıl önemlisi Bitcoin ve kripto paralardaki bu kötü tablo bir türlü fiyatların geldiği noktada tutunamaması, başladığı noktalara geri dönmesi, yatırımcıları büyük zarar ettiriyor. Malesef bitcoin 2014 te değil ve yatırımcısı da eskisi gibi az değil. Eskiden yukarı yada aşağı ralliler hoş karşılanırken şimdi bir çok yatırımcının piyasaya karşı soğumasına neden oluyor.
Bitcoin ETF lerin reddi ne kadar doğru olduğu kararı bu noktada bizi aydınlatıyor. Çünkü bitcoin ödeme aracından çok tamamen spekülatif varlığa dönüştü. Bir kişinin bitcoin 10.000 dolar olacak demesi de 3000 dolar olacak demesi de bir ifade etmiyor. Şimdi ben 50.000 dolar olacağıno düşünüyorum lakin bu hiç bir yatırımcı için bir anlam ifade ettiğini sanmıyorum. Çünkü bu tür yorumlar ki 1.000.000 dolar olacak denilmesine kadar giden uçuk fikirler tamamen donuk yatırımcı kitlesi yaratmış durumda buna onca iyi habere rağmen hiç bir fiyat aksiyonunun görülmemesi dahildir.
Bitcoin artık eskiden olmadığı kadar daha beter pump dump koini olmak üzere. Her gün fiyatın 100 dolar inip 500 dolar çıkması 500 dolar inip 300 dolar çıkması piyasanın balinalar tarafından tamamen kontrol altına alındığını gösteriyor.
Artık bu durumdan kendini korumak isteyen kripto para yatırımcılarının bu piyasadan geri dönmemek üzere çıkıp alternatif piyasalara yönelmesi kaçınılmaz gibi görünüyor.
Eskiden olsa
-arttı ama sor bakalım niye arttı
-Niye arttı gardaş
-şöyle şöyle bişey oldu, mainnete geçildi geçilecek
-hımmm
-düştü ama niye düştü, hele bir sor?!
-niye düştü aaabi
-Çinli hökümet yetkileleri didi ki...
-haaa tamam o zaman
şimdi buna bile ihtiyaç yok, tamamen indir-bindir...yobit'ten geleni değerlendireyim dedim "sex token" aldım
her gün geleni attım sex tokena, 500k'dan başlamış yolculuğa gelmiş 37k'ya, dedim "bu artar" nah artar! bugün düştü 11k'ya sonra bi ara 33k'lara çıktı verdim gitti 27'lerden attım ethere kazasız belasız kurtuldum cenabet tokendan, şimdi geri gelmiş 16k'ya