Btc fiyatının 6000 ler altına sarkması hususunda ciddi bir öngörü var, şunu değerlendirmek lazım 2018 yılında 5 defa yokuş aşağı giderken 6k ya yakın seviyelerden ara trendler döndü , makro ölçekte bir fiyatın bu kadar dövülmesi pek görülmüş bir durum değildir, 6000 i kırdı 5900 ler 5800 ler 5700 ler diye sırayla gidiyor, belli ki piyasa burada ciddi bir alım tepkisine sahip beni düşündüren husus manipülatörün ne kadar gücü kaldı, her yeni döngüde elilndeki para artsada piyasanın hareketleri öngörmesi yüzünden karlılığı düşüyor olmalı bunun sonucu olarak tepeler her trend sonunda daha alçakta oluşuyor , bu ister istemez diplerin de daha alçağa gitmesine sebep olur, yani bizim eleman fiyatı daha ne kadar indirebilirimin hesabını yapıyor gibi, var gücüyle vurup yükseliş trendini keserken dipte kendine yeni çukurlar açıyor gibi, insanların yılıp desteği bırakmasını hedefliyor gibi, bu ister istemez 20bin den itibaren daralan bir üçgen çiziyor, fiyatı uzun vadede yükselmesini çok kişi istiyor ama o yükselten de bu arkadaş olduğundan , insanları yıldırmasını daralan üçgen sonunda darbeyle daha da pekiştirmesini göreceğiz gibi yeterince insan bırakıp marketin kontrolünü iyiece kendisine bıraktığında yukarı sert hareketlerini görebiliriz, dolayısıyla burda bütün mesele milletin ipi nerde bırakacağıdır. manipülator ve diğerlerinin oluşturduğu bu denge değişiminin 1 yıldan uzun sürmesi olası yada herşey hızlandığı gibi bu zamanda azalabilir, bütün geleceği bu denge belirliyor, dengeyi iyi okuyabilirsek kırılma noktalarından karlı çıkabiliriz.
6k larda çok ciddi bir direnç oluştu her yükselişte tepe aşağı geliyor ama dip neredeyse birbirine yakın. bu sefer aşağı kırabilir mi, ihtimal dahilinde ama ben trende kalmayı tercih ediyorum, aşağı kıramaz ve yukarı fırlarsa arkadan bakmak en son isteyeceğim şey.