@Varanvaran hocam sağolsun neredeyse tüm paramı elden bozdurarak 2 hafta önce 9850'den çıkış yaptım çünkü tam olarak şu senaryoyu gerçekleştirecekler.
''Mt Gox'un satışları fiyatı düşürüyor!, Regülasyon ile ICOlar yasaklanıyor!, Regülasyon dönemi Bitcoin'in fiyatını düşürecek! Hadi herkes satsın çok büyük düşüş olacak!''
2018'in sonuna kadar herkesin elindeki Bitcoinleri toplayacaklar, fiyatı da 2-3 bine kadar düşürürler zaten millet altcoin satın aldığı için neredeyse kimsenin elinde Bitcoin kalmadı. Herkesin elindeki Bitcoinleri toplayan balinalar tekrar bir dedikodu çıkartacak;
''Mt Gox'un satışları bitti!, Regülasyon bitti ICOlar yasaklanmıyor!, Bitcoin yasal statü kazanmadı ama illegal de sayılmadı!, Bitcoin'e Lightning Network geldi artık Bitcoin bir ödeme sistemi oldu! Fee neredeyse yok, hız fişek!''
Sonra Bitcoin bir anda 2 bin dolardan 100 bin dolara vurmasın mı? Vursun tabi.. Balinalar nasıl para kazanacak? İşte ben peşlerindeki hamsi olacağım ve sanırım hamsi olmak için 'Mt Gox satışları bitti! Regülasyon bitti!' laflarından birkaç ay önce piyasaya giriş yapmak gerekiyor..
Bu senaryonun işlemesi muhtemel, ama ben kendi adıma TL ye veya usd ye dönmek yerine altcoinlerde kalmayı tercih ediyorum.
ICO ların yasaklanması bana göre pek mümkün değil. Regülasyon da bu şekilde piyasayı düşündüğünüz kadar kısıtlayamaz.
Aksine regülasyon hacim artışına sebep olacak bence.