Yükseleceğini düşünüyorsan paranı yatıracaksın bu işi böyledir düşünmüyorsan da çekileceksin. Çok yükseldi bu diyerek elimde çekirdek 2 aydır piyasayı izliyorum neredeyse. Nisandan bu yana nakitteyim. Piyasanın da nereye gittiği umrumda olmadı. Bitcoin zaten şu şartlarda yanından bile geçmem. Kasım-Ocak üç dört altcoin aldım Nisanda sattım bu kadar basit.
Şimdi büyük bir düzeltme geldi şaşıranlar var zarar edenler var zerre şaşırmadım. Sıfır zararım var. 40 bin falan buradan yükseleceğini düşünenler alıyor falan filan tepki alımları geliyor bu aralıkta trade falan edenler olacaktır.
1- Bitcoinde güzel bir grafik paylaşmıştım 10 senedir bu varlıklar boğa sezonunda gidiyor. 200 haftalık ortalamaya değdiğinde alıcı buluyor ve yükseliyorlar. Zenginlerin çoğu da buradan çıkıyor. Bitcoin 200 haftalık ortalama altına düştüğünde dominasyon 60 üstüne çıktığında alım yapıp bekleyenler genel kazananlar olur.
2- Alım yaparken geçmiş verileri incelemeyen futuristik hayalperest yorumlara bakanlar kaybeder.
3- Piyasanın geleceğine inansanız bile zirveden almak size kaybettirir.
4- Bitcoin ve kripto paralar benim gözlemlemelerim neticesinde, nasdaq ve spx ile ortak hareket eder ve hisse senetlerinden farkı yoktur. Tek numaraları piyasanın regüle olmamasıdır. Ben bundan ne o kadar şikayetçiyim ne de öyle önemsiyorum çünkü normal piyasalardaki gibi kurallar bu piyasanın birazda ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum. Bankaların Bitcoin satması kadar absürt.
5- Bitcoin bir emtia değildir. Emtialar elle tutulan varlıklardır. Spekülasyonların döndüğü piyasalardan kazanılan paralar bazı yatırımcılar tarafından emtia'ya dönüştürülür. Bunların başında Altın gelir. Altın bozulmaz akmaz kokmaz en güvenilir yatırım aracıdır. Bu yüzden kar realizasyonu devreye girdiğinde genelde altın ve emtia tarafında yükselmeler olabilir bu sizi şaşırtmasın. Siz nasıl kar edip araba ev alıyorsanız belki bazıları da kar edip mahzenlerine altın çekiyordur.
6- Hiç bir şeye sonuna kadar bağlanmayın duygusal olmayın.
7- Kripto paralar en çok kazanıp en çok kaybedebileceğiniz yatırım araçlarıdır. Sıfırdan zengin milyoner de olabilirsiniz milyonlarda kaybedebilirsiniz.
Altsezonda yapılan önemli hatalar için:
https://bitcointalksearch.org/topic/altsezonda-yapilacak-en-buyuk-hatalar-5311860Yatırım Tavsiyesi Değildir.