2.ath, yarılanmanın 1 yıl sonunda 2018 de geldi.3k dan 19k ya fırladı akabinde 6k sonrasında 3.2k usd ye düştü ve 3 yıla yakın 3-13k arasında dalgalandı.
Gelelim zurnanın zırt dediği yere.Geçen mart bu btc 3.800 usd yi görmüştü,eth 85 usd,bnb 6 usd idi.Yarılanma geçmiş,ath zamanı tekrar geldiğini hissediyordum neticede öyle oldu ben 35-38k civarı bişey bekliyordum ki aldığım coinleri o civarlarda okuttum sonrasında 60k lar geldi.Ardından düzeltme yapmasında rağmen 3 kez 60k lardan ve reject yedi.Yolun sonunda geldiğimizi anladım boğa sezonu beklediğimin 2 katı sürdü.Şimdi ise çok net bir şekilde 1h grafikte 5-6 aylık periyotta 10-12k arası gözüküyor.Tıpkı önceki hareketleri gibi sonrasında 2 yıllık ayı piyasası ve 2024 sonu gibi btc nin 100-120k arasına yeni Ath hazırlığı.Bu süreçte herkes coinin C sini ağzına almazken toplamaya bakın ve arkanıza yaslanın.Macera aramaya gerek yok, geçen sene nasıl Btc nin B sini kimse konuşmuyorken yine konuşmadıkları zamanlar gelecektir.Herkes Mersin'e giderken siz tersine gittiğinizde kazanacaksınız tıpkı bu gün olduğu gibi.Yeniler 100k hayalleri kurarken tecrübeliler paralarını alacak.Bugün kaybedenler yarın kazanacaklar.
Risk yönetimi en önemli faktör, bitcoin 3000 - eth 100/200$ usd iken artacaklarına emindim ona göre pozisyon aldım. Ben sizden 1 boğa sonra piyasaya girdim. Doğal olarak ilk boğanın sonunda parasını eriten kesimdeydim. Benimle birlikte piyasaya girmiş insanların çok büyük kısmı maalesef yanlış hamleler sonucunda battılar. Sizinle benzer zamanda piyasaya giren insanların bir kısmı için de aynı şey geçerli. Yükseliş dönemlerinde herkes bu piyasada çok kolay para kazanıldığını düşünüyor ancak öyle bir şey yok. Kendimi geliştirmek için harcadığım çabayı biliyorum.
Geldiğimiz fiyatlarda ise piyasa benim için halen %50-%50, henüz her şey bitmemiş olabilir. Sadece ilk ayağın sonu veya tamamen yükseliş döneminin sonu olabilir. Mayısın ilk 12 gününde %60 realize oldum, kalan %40'lık miktarın %90'ını BTC'ye çevirdim. Sonuçta hayatımı değiştirecek miktarda dolar sahibi oldum ve piyasaya girdiğim günün 3 katı kadar BTC var şu an elimde.
Bitcoin düşerek altları ezmeye devam ederse bitcoin piyasada ~%70 dominance'a yaklaşana kadar beklerim ve sonrasında bitcoin sayımı arttırmak için fırsatları değerlendirmenin peşine düşerim. Bitcoin sert yükselerek altları ezerse ~%55-60 dominance civarı altlara geçer tekrardan bitcoin sayımı arttırmaya çalışırım. Altlar bitcoin'i bir miktar daha ezmeye kalkarsa elimdeki küçük yüzde olan altlar büyük bir yüzdeye dönüşecektir o şekilde bitcoin sayımı arttırmış olurum. Eğer uzun soluklu bir ayı dönemine girmişsek vakti geldiğinde eldeki doların bir kısmıyla eldekileri destekleyebilirim. Hali hazırda girmiş olduğum bazı private sale'ler için dönüş bekliyorum. Eğer gerçek bir ayı başlangıcıysa onlardan muhtemelen iyi bir dönüş alamam ama zaten çoğunun ilk taksidini almıştım ve ana parayı fazlasıyla çıkarmışlardı.
Muhtemel gördüğüm her ihtimal için yol haritam belli. Geriye kalan tek şey yeterince zaman ve zamanın ne getireceğini izlemek.