Pages:
Author

Topic: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı - page 57. (Read 1109298 times)

legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Yaz kampanyası uygulayacaklardır çünkü piyasa biraz düştüğünde sepet yapacak çok cengaver var. Bu adamlar bir kampanyayi hak ediyor adam coinsizlikten kırılıyor ve elleri titriyor. Sakin olun herkese tüm dünyaya yetecek kadar coin var ellerinde her şey sirayla...

Ama ondan önce 2-3 hafta daha parabolik hareketlerle tüm balıkları yeme topluyorlar gibime geliyor. Doldur boşalt doldur boşalt derken malın hepsini topladılar. Simdi herkese veriyorlar gazı gitsin. Xrp 0.20 cent idi konuşuyorduk. Dash 80 dolar iken konuşuyorduk. Bunları dipteyken aldığımı ve tüm kötü haberlere rağmen tutacagimi söylemiştim Smiley

Şuan her türlü gaza iyi gelişmeye rağmen nakitte bekliyorum Smiley ve biraz nakitle yakın stoplu al sat yapıyorum. Piyasa her çöktüğünde alıp biraz yükseldiğinde veriyorum. Millet bu fiyatlara iyi alıştı yalnız, 3 dolara bnb satıyorlardı şimdi 200 dolara düşse millet ucuz der.  3-4 bin dolara bitcoin vardı şimdi 20 bin deseler millet varını yoğunu basacak herhalde  Grin psikolojide böyle işte. Bitcoin 200 haftalık ortalama harici her seviyesi benim için pahalıdır.

Yaz kampanyasına gelince benim tahminim;
Coinleri satarlar tatile çıkarlar kademeler doluysa hele muaazam bir kar elde ettiler.
Kışın Altın satıp piyasaya girdilerse o Altını da yerine koyarlar zira çoğu kişiyide altında silkelediler.

Peki yazın nakiti olan adam altın gümüş yüksek ise ne yapar ?
Bakmış ki kriptolar yarı fiyatına her halde buraya gelir Smiley oysa bilmiyor ki bir senede 100x yapmış hepsi.
Neyse gördüğüm bu objektif olmaya çalıştım yeterince umarım altın yükselmez ve yüklü parayı altına koyarım tek dileğim bu şuan.

Coinlere gelince; Sene sonu rallisi bekliyorum ve giriş noktam Eylül 2021 gibi durmaktadır. Dipleri Eylül 2021 de bekliyorum coinlerde tepe ne zaman gelir bilemem bence gecikti bile...

Eylül 2021...önemli bir tarih. O aralıkta senaryomdaki beklediğim dipler gelirse güzel bir giriş noktası olacaktır senaryo tutar tutmaz bilmiyorum. Ama benim gördüğüm budur.

YTD

Son olarak şu sepet meselesinde fikrimi yazmak istiyorum

Arkadaşlar sepet ayı sezonunda fiyatlar çöp seviyesine inmişken yapılır 4-5 veya 10-20 coin neyse seçilir ona göre yatırım planı uygulanır. Boğa sezonunda çakılır çıkılır.

Adam boğanın zirvesinden sepet yapmaya çalışıyor soğuk cüzdana atıyormuş kardeşim siz bilirsiniz. Herkesin kendi tercihi. Ben Bitcoin 200 haftalık ortalama altına geldiğinde dominans 60 üstüne çıktığında sepetlerimi yaparım. Veya 2020 Mart çöküşü gibi bir çöküş yakalarsanız o aralıkta alıp 1 yıl üstüne yatarsanız bence o zaman sağlam bir kar yaparsınız.

YTD.

3-4bin dolarada bitcoin vardı demişsin de 1 dolarada vardı vakti zamanında. btcdeki yarılanma, her geçen sene kullanıcılarının katlanarak artması ve bu ekosisteminin geliştikçe faydalı işler çıktığınının etkileri olduğunu biliyorsundur. bir çok sebepten dolayı, 20bin dolar şuan için ucuz bir fiyat btc adına. Bu seneryoyu hepimiz biliyoruz boğa sezonunda çakar satar cıkarsın, ayı sezonunda sepet yaparsın coin biriktirirsin. Her zaman düşünülen seneryoyada bağlı kalınamıyor, çünkü insan faktörü var işin içinde ve değerli olan her şey manipülasyona uğradığı için, yatırımcılarda kararlarını değiştirebiliyor ve hatalar yapabiliyorlar.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Yaz kampanyası uygulayacaklardır çünkü piyasa biraz düştüğünde sepet yapacak çok cengaver var. Bu adamlar bir kampanyayi hak ediyor adam coinsizlikten kırılıyor ve elleri titriyor. Sakin olun herkese tüm dünyaya yetecek kadar coin var ellerinde her şey sirayla...

Ama ondan önce 2-3 hafta daha parabolik hareketlerle tüm balıkları yeme topluyorlar gibime geliyor. Doldur boşalt doldur boşalt derken malın hepsini topladılar. Simdi herkese veriyorlar gazı gitsin. Xrp 0.20 cent idi konuşuyorduk. Dash 80 dolar iken konuşuyorduk. Bunları dipteyken aldığımı ve tüm kötü haberlere rağmen tutacagimi söylemiştim Smiley

Şuan her türlü gaza iyi gelişmeye rağmen nakitte bekliyorum Smiley ve biraz nakitle yakın stoplu al sat yapıyorum. Piyasa her çöktüğünde alıp biraz yükseldiğinde veriyorum. Millet bu fiyatlara iyi alıştı yalnız, 3 dolara bnb satıyorlardı şimdi 200 dolara düşse millet ucuz der.  3-4 bin dolara bitcoin vardı şimdi 20 bin deseler millet varını yoğunu basacak herhalde  Grin psikolojide böyle işte. Bitcoin 200 haftalık ortalama harici her seviyesi benim için pahalıdır.

Yaz kampanyasına gelince benim tahminim;
Coinleri satarlar tatile çıkarlar kademeler doluysa hele muaazam bir kar elde ettiler.
Kışın Altın satıp piyasaya girdilerse o Altını da yerine koyarlar zira çoğu kişiyide altında silkelediler.

Peki yazın nakiti olan adam altın gümüş yüksek ise ne yapar ?
Bakmış ki kriptolar yarı fiyatına her halde buraya gelir Smiley oysa bilmiyor ki bir senede 100x yapmış hepsi.
Neyse gördüğüm bu objektif olmaya çalıştım yeterince umarım altın yükselmez ve yüklü parayı altına koyarım tek dileğim bu şuan.

Coinlere gelince; Sene sonu rallisi bekliyorum ve giriş noktam Eylül 2021 gibi durmaktadır. Dipleri Eylül 2021 de bekliyorum coinlerde tepe ne zaman gelir bilemem bence gecikti bile...

Eylül 2021...önemli bir tarih. O aralıkta senaryomdaki beklediğim dipler gelirse güzel bir giriş noktası olacaktır senaryo tutar tutmaz bilmiyorum. Ama benim gördüğüm budur.

YTD

Son olarak şu sepet meselesinde fikrimi yazmak istiyorum

Arkadaşlar sepet ayı sezonunda fiyatlar çöp seviyesine inmişken yapılır 4-5 veya 10-20 coin neyse seçilir ona göre yatırım planı uygulanır. Boğa sezonunda çakılır çıkılır.

Adam boğanın zirvesinden sepet yapmaya çalışıyor soğuk cüzdana atıyormuş kardeşim siz bilirsiniz. Herkesin kendi tercihi. Ben Bitcoin 200 haftalık ortalama altına geldiğinde dominans 60 üstüne çıktığında sepetlerimi yaparım. Veya 2020 Mart çöküşü gibi bir çöküş yakalarsanız o aralıkta alıp 1 yıl üstüne yatarsanız bence o zaman sağlam bir kar yaparsınız.

YTD.
full member
Activity: 350
Merit: 129
fallenangel
Önümüzdeki aylarda bankaların da Bitcoin (ileride de altcoin) satabilmesi adına NewYork'da bir girişim başlatılmış görünüyor. Yüzlerce banka bu projeye kaydolmuş.

Sonucunda ne olacak bilemiyorum ancak başarılı olurlarsa başta Bitcoin olmak üzere kriptoparaların yaygın kullanımı ve alınıp satılması için önemli bir adım atılmış olacak. Unutmayalım ki gerek tembellik gerek bilgisizlik gerek riskli olarak görülmesi nedeniyle birçok insan kriptopara borsaları üzerinden işlem yapmak istemiyor. Bankalarla birlikte, böyle düşünen yüz milyonlarca insan da işin içine girebilir.

Bu husus Satoshi vision üzerinden değerlendirilerek eleştiri de aldı. İşte Satoshi Bitcoin'i yaratırken bankalara karşıydı vs. Aslında meseleyi böyle değerlendirmek biraz duygusal kaçıyor. Satoshi bir şeye karşı idiyse bu fiat paralardı bankalar değil. Zaten Satoshi ve arkadaşlarının düşüncesi de Bitcoin'in yaygın bir şekilde kullanılmasıydı. Bu proje buna imkan sağladığı için aslında satoshinin vizyonuna da uygun gibi görünüyor. Ki uygun olmasa ne yapacağız, kökten red mi edeceğiz? Zaman değişiyor ve ihtiyaçlar farklılaşıyor.

https://www.cnbc.com/2021/05/05/bitcoin-is-coming-to-hundreds-of-us-banks-says-crypto-firm-nydig-.html

Ayrıca ABD'nin en büyük 4. bankası, Citibank,  kripto para al-satı ve saklama hizmetleri için çalışmalara başlamış. 2021'de Bankaların artık bu işe adapte olduğunu göreceğiz. Bankalar işe girmesini boğa sezonunu uzatabilecek bir gelişme gibi görüyorum açıkçası. En azından Bitcoin için kesinlikle bullish bir gelişme.
sr. member
Her daim plana sadık kalmak önemli ben öyle yaptım.

Altını mahzene nakiti borsaya park ettik. Şimdi bekliyoruz efendim. Smiley Yükseliş olursa yolu açık olsun düşüş olursa bakacağız...
sr. member
Anlık piyasa:

Dünya sizindir Smiley

Bundan daha ilerisi ;

Euphoria
sr. member
Borsalara biraz nakit taşıdım zaman geliyor sanki. Ama biraz daha coşkunun artması lazım. Coşanlara kaçanlar uçuyoruzcular temizlenince masaya gireriz. Smiley

Yorumum; çöküş biraz geciktiği için coinler de muhtemel dip seviyeler Eylül ayında gelecek. Eylül 2021 yeni rallinin dip giriş noktası olabilir.
Bu yaz aylarında Altına bindirim coinlerde indirim beklediğimi daha öncede söyledim. Olur olmaz bilemem kahin değil kimse.

Çöküş için 2-3 hafta daha olabilir zirveler mayısta en geç haziran ilk hafta görülecek gibi.

Son süreçte güzel bir kar relazasyonu yaptım diyebilirim.

Kripto paralara yatırıp katladığım ana paraları fiziksele gömdüm
Ekstra yaz aylarında elime geçen tüm parayı fiziksele koyacağım (fiyat aşırı sivrilmedikçe)
Ettiğim karlar borsalarda nakit olarak tutuyorum. Bu yaz çöküşler olursa fırsatlarda olacaktır. Çöküş gelirse tabi Smiley

Sonuç ana parayı fiziksele koyduk borçları kapattık tatile hazırız. kalan karlar ile ise oyuna devam...

Piyasanın nereye koştuğu umrumda değil herkese bol kazançlar arkadaşlar. Artık tamamen düşüşü bekliyorum. Bir hafta Bir ay ne zaman gelir umrumda değil Smiley  Düşüşte nerede hareket orada bereket misali vurabildiğimiz kadar vururuz.

Kasımdan Nisana kadar hodl ettim altcoinleri ve Nisanda çakıp geçtim. 10 saniye bile düşünmedim satarken belki 5 saniye düşünmüşümdür Smiley. Eylül 2021'de dipleri bulursak yeniden hodl felsefesine geçer yıl sonu tüm malı çakar geçerim herhalde. Sonrasına bakacağız.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.
sr. member
Smiley Piyasanın soluklanması veya ayıya teslim olmasını garipsemem. Piyasa son haftalarda psikolojik bir yorgunluk içinde.   Undecided

Zorluyorlar yorgunluk paçalardan aksa da nakit enjeksiyonları devam ediyor. Her hafta piyasayı tutmak için milyar dolarlarca tether basılıyor resmen.

ana parayı realize etmiş biri fırsat kovalayabilir ancak bu saatten sonra fiyatlanacak ne kaldı ki ? fed bol para devam dese de mantık sınırları 1 ay daha zorlanabilir daha fazla gideceğini sanmıyorum artık.

bence bu son yükselişler satıp çıkanları tekrar potaya sokup malı tepeden kitleme yükselişleri.

genelde muhtemel senaryo şöyle işliyor her zaman çalışacak diye bir kaide yok tabi :

1.aşama: parasını ciddi katlamış biri satar nakite çıkar
2.aşama: sattıktan sonra piyasa yükselmeye devam eder
3.aşama: alım yapmaz ama herkesin kazandığını görür
4.aşama: dayanamaz alım yapar
Final      : piyasa çöker

YTD

sr. member
Adamlar pazarın %90'ını toparladı galiba, önümüzdeki 4 sene manavın portakal pazarladığı gibi koin pazarlayacaklar anlaşılan. Portakalı soyup yeriz de koinleri ne yapacak millet bilmiyorum  Cheesy
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Bitcoin 50500'den döndü, 1 haftadır düşüş trendi sürüyor. Altlar fena ezildi bu arada. Yeniden 50k > 60k rallisi yaparsa altlar yine canlanır. Bitcoin desteklerde sağlam durdukça geniş plandan bakınca yola devam gibi görünüyor.
sr. member
Total Market Cap geçen sene 100 milyar dolarda ayı sezonuna nokta koyup,  yükselmeye başlamış o aralıkta zaten %80'imiz rekt oldu. Geçen yıldan bahsediyorum.

100 milyar dolarlık piyasa 1 yılda 2 trilyon dolara çıkıyor. Şuan Total market büyüklüğü 2 trilyon dolar görülüyor.

Bir düşüş oluyor herkes bittik diyor ? demekki bu yükselişin çok değil %30'u geri alınsa düşünemiyorum ortamı? %50 si geri alınsa hele tahmin etmekte zorlanıyorum.

Adam soruyor dogecoini nasıl görüyorsun diyorum 100x yapmış olsun yükselir mi ? Millette nasıl para var böyle Smiley Risk algısı sıfırlanmış herkesde.

Gelen geçen kripto para uzmanı olmuş hayırlısı diyorum hayırlısı.
sr. member
Düşüşün onayını Altında görmüyorum. Aklımda tabi tek soru çıkan para nereye gidiyor ?

jr. member
Activity: 198
Merit: 2
Maliyetin çok ucuz olabilir 2020 Mart ayında da piyasaya girmiş olabilirsin ama piyasa psikolojik olarak boğaya hazır değil. Sen hazır olsanda. Coinler 100x yapsa ne olacak ki şarkıyı çalsanda insanlar eşlik etmedikten sonra kendin çalar kendin oynarsın Smiley Piyasanın soluklanması veya ayıya teslim olmasını garipsemem. Piyasa son haftalarda psikolojik bir yorgunluk içinde.   Undecided
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
50kya iğne atıp 56k'lara geri gelmiş. Çok da büyük bir düşüş değil ama çok büyük bir panik yaratmış. Altlarda alım fırsatı yaratabilir bu durum. Bitcoin 50k altına gelmedikçe bahar bitti diyemeyiz.
legendary
Activity: 2744
Merit: 1556
Bugün güzel bir düzeltme gördük, düzeltmeler olmasa zaten piyasa saçma ve şişik şekilde devam ederdi. Son birkaç günde Dogecoin ve benzer coinlerin yaptığı hareketlerden sonra bir miktar nakit çıkışı olması zaten beklenen bir şeydi (Dogecoin düşüşten pek etkilenmedi, o ayrı konu). Birkaç güne kaybettiklerimizin yerine yenisini koyarız, bahane ile ayının varlığını da hatırlamış olduk.

Sıradaki hedef çok daha yüksek olacaktır, bence ayıya birkaç hafta daha var sadece biraz daha yaklaşmış olduğumuzu hissettik. Özellikle yeni yatırımcılar panikten çok etkilendi, iyi de oldu. Bu işleri havadan para kazanma yolu olarak görenlerin biraz kaybetmesi lazım. Bitcoin hiç olmadığı kadar güçlü Smiley
newbie
Activity: 4
Merit: 0
bazı arkadaşlar,(twitter'daki entel takılan hakkında kısmına ekonomist yazan xD gerici 50 sene sonradan gelen ekonomistler) çok geç kaldığı için hazımsızlık(kendisi hariç, herkesin çok kolay para kazandığı için) duyup saçma sapan yorumlar yapıyorlar. yazık onlara Smiley
herkes çok kolay kazanıyorsa vurgun yakın demektir.son 140 günde katlayamayan varsa kaçsın piyasadan. birdahaki boğada görüşmek üzere.
5 kasım 2024

Vurgun yapamazlar. O ihtimal için Bitcoinin 10 bin dolara düşmesi lazım. Onuda zor yaparlar. Piyasa düzeltme yapıp daha da yükselmek zorunda. Kime satacaksin bu kadar  shitcoini ? Kademeler boşken

2021 sonu yüzde 70 ihtimalle piyasa bugunki değerinden daha yüksek yerde olacak. Bu aylarda yaratacakları panikle ky elinde ne var ne yok son kalanları da toplayacaklardır. Büyük satış 2022-2024 arasında olduğunu tahmin ediyorum. Yanıladabilirim.

haziran temmuz gibi ethereum güncellemesine yakın bi 100k+ görüp adım adım ayıya doğru gideriz gibi.. hiçbir fenomen analist boğanın bittiğini twitterdan söylemeyecektir. bazı şeyleri o an yaşamak lazım. 2017 athsinde twitter'daki hashtagleri bilenler nasıl bir spekülasyon manipüle döndüğünü iyi bilirler.
 piyasaya şekil verenler izin verdiği sürece herkes ekmeği yiyecektir... twitter'da bazı takip ettiğim yabancı analistçiler corona etkisi devam ettiği sürece boğanın devam edeceği yönünde...
2013, 2014, 2017 ve  2020.. her abd seçimlerinden sonra bi boğa gördü piyasa..belki daha çok neden vardır zaten de bazen basit düşünmek lazım...her neyse 5 kasım 2024 abd seçimlerine kadar 10k altı alım fırsatı olacağını düşünüyorum. tarih tekerrür edecektir.. satoshinin öldüğünü düşünmüyorum.(ilk üye olduğum hesap 2012 tarihli onuda satoshinin profilini takip etmek için falan açmıştım Smiley  herkesin bildiği miktardan daha fazla bulunduruyordur.belki en büyük manipülator satoshinin kendisidir.. düşünsene şuan o eski cüzdanların hareket ettiğini..piyasadaki crypto haberlerini yapanların %99'unun balinaların elinde olduğunu..herşeyi düşünmek lazım.hiç kimse babasının hayrına birşey yapmaz..blockchain kullanımı her geçen yıl dahada artıyor(nft nba topshot linkedin de artan blockchain iş alımı sayıları) . eskiden binance gibi düzgün borsalar olsaydı çok farklı şeyler olabilirdi.bir kez canı yanan tekrar adım atmak istemez. eli kulağındadır 70-100k arasına atarsa kendini iyi altlara sıra gelirse mükemmel en kötü senaryoda bile elon musk jack bunlar yardıma yetişir. jack manipülatorlere kucak açıyor kendi yatırım şirketi bile milyon dolarlar kazanıyor
çok dağınık oldu yazdıklarım kusura bakmayın
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
"Winter is coming, and when the Long Night falls, only the Night's Watch will stand between the realm and the darkness that sweeps from the North" George R.R. Martin
sr. member
bazı arkadaşlar,(twitter'daki entel takılan hakkında kısmına ekonomist yazan xD gerici 50 sene sonradan gelen ekonomistler) çok geç kaldığı için hazımsızlık(kendisi hariç, herkesin çok kolay para kazandığı için) duyup saçma sapan yorumlar yapıyorlar. yazık onlara Smiley
herkes çok kolay kazanıyorsa vurgun yakın demektir.son 140 günde katlayamayan varsa kaçsın piyasadan. birdahaki boğada görüşmek üzere.
5 kasım 2024

Vurgun yapamazlar. O ihtimal için Bitcoinin 10 bin dolara düşmesi lazım. Onuda zor yaparlar. Piyasa düzeltme yapıp daha da yükselmek zorunda. Kime satacaksin bu kadar  shitcoini ? Kademeler boşken

2021 sonu yüzde 70 ihtimalle piyasa bugunki değerinden daha yüksek yerde olacak. Bu aylarda yaratacakları panikle ky elinde ne var ne yok son kalanları da toplayacaklardır. Büyük satış 2022-2024 arasında olduğunu tahmin ediyorum. Yanıladabilirim.
newbie
Activity: 4
Merit: 0
5 kasım 2024
sr. member
70 bin üstü gelmezse 30-40 bine düştüğünde millet ucuz demez. Yazın bol parayı çekmek için kripto paralarda indirim kampanyası yapıp altında bindirim kampanyası gelirse şaşırmayacagımı söyledim.

200 haftalık ortalama ; 13.000 dolar seviyesine gelmiş durumda.

YTD.
sr. member
Fiyatı buraya kadar taşıyan adam herhalde bir 70-80 bin belki daha üzeri gösterir diye tahmin ediyorum. Göstermezse üzücü olur. Buradan aşağı yuvarlayacaklarini tahmin etmiyorum. Daha tam bir coşku yok zaten asıl coşku 2022 gibi görülüyor.

Şuan yaşanacak bu düzeltme kimseyi soğutmamak adına daha narin olacak gibi. Ama gel gelelim David Hunter hakliysa borsalar gidebilecekleri son noktalara kadar gidip zirveden selam duruyorsa, o zaman 2021 sonu veya 2022 hikayemiz de daha simdiden son bulur.

Ytd
Pages:
Jump to: