Pages:
Author

Topic: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı - page 53. (Read 1110009 times)

sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
Şu günlerde piyasa daha da kötü bir hale düştü. 32 bin doların altına gerileyince bu sefer de 31 bin dolar bandını aşmakta zorlanır hale geldi. Böyle giderse 20-30 bin dolar aralığı çok da imkansız gözükmüyor. Bu sıkıcı görüntüden kurtulacağımız günler yakındadır umarım. Bana sanki en az yaz sonuna kadar benzeri bir grafik çizmeye devam edecek gibi geliyor ama.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Fiyatlar yüksek ancak düzeltme devam etmeye çalışıyor, sıkışma var 30-40 bin arası gidip geliyoruz. Sıkıcı piyasa gerçekten albenisi zaten yok fiyatların.

Piyasa midesindeki gazı bir türlü çıkaramadı. Bu gaz çıkmadan da bu piyasa rahatlamaz. Şu gaz biran önce çıkar fiyatlar normalleşir umarım.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
33 bin doların altını gördüğünden beri Bitcoin büyük bir direnç ile karşı karşıya olarak gözüküyor. Önce 32 bin doların altını gördük şimdi ise kademeli olarak ufak ufak 31 bin dolara doğru gidiyoruz. Akıllardaki soru da 30 bin dolardan aşağıya salacak mı? 22 Haziran tarihinde Bitcoin hızlı bir düşüş ile 29300 dolara kadar gerileyip hızlıca toparlamıştı. Bu sefer aynısı gerçekleşir mi yani çabuk toparlayabilir mi kestirebilmek zor. Bence bu sefer 29 bin doların da altı görülebilir ayrıca.
sr. member
Activity: 1288
Merit: 377
25'e iğne atıp tekrar 30 üstü kapanarak devam etsek rahatlarız belki. Yön yukarı olacaksa mutlaka aşağı mum atar stopları alırlar diye düşünüyorum.

Yön uzun süreli olarak aşağı olacaksa 48 denemeden aşağı salmaz diye düşünüyorum.
sr. member
Activity: 2268
Merit: 469
Ayın 12'si sonrasında Bitcoin fiyatında yine önemli bir düşüş gerçekleşti. 34 bin dolardan aşağı doğru M şekli çize çize 31 bin 800 dolar bandına kadar bir gerileme gördük. Bunu görünce acaba yeniden 30 bin doların altını görecek miyiz dedirtti ancak henüz gerçekleşmiş değil. Şu sıralarda da 32 bin 800 dolar bandında geziyor.

Böyle giderse bu işin sonu 30 binin altını görme ve bu sefer de 20-30 bin dolar aralığında uzun bir süre geçirme şeklinde olabilir. Tabi şu an aşağı düşsün de alım yapayım diye bekleyen de çok insan var. O yüzden 20 bine gerilerse ciddi bir alım olabilir belki ve itici bir güç oluşturabilir tekrar.
hero member
Activity: 1470
Merit: 931
Şuan 30k direnci oldukça yüksek bu seviyelere geldiği zaman kuvvetli alımlarla beraber yükselişe geçiyor Temmuz ve Ağustos ayında bu direnci korursa şayet Eylül ayı ile birlikte tekrar yükselişe geçeceğini düşünüyorum. Bakalım durum nasıl seyir izleyecek bekleyip görelim. (YTD)
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Balinalar da düşmesini bekliyor.

Düşükten alma fırsatı varken niye tepeden alsın ki balinalar da Cheesy 35 binden almak var bitcoini 31 bin dolardan almak var bitcoin başı 4 bin dolar az bir meblağ değil sonuçta.
jr. member
Activity: 198
Merit: 2
Balinalar fiyatı nasıl yükseltmiyor hayret herkes düşüş bekliyorsa fiyat yükselecektir 1-2 hafta içinde yükselirse şaşırmam
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Artık piyasadaki çoğu insan kaldıraççılık oynuyor bu doğru. Veya açığa satma odaklı işlem yapıyor. Çünkü piyasa genişlemesi uç noktalara vardı. Hodl cılar için kötü günler yaşıyoruz (ki ben hodl cıyım). Bitcoin 30-40 bin aralığında kaldığı sürece long alım yapmayı doğru bulmuyorum.
sr. member
Çorba parasına kaldıraççılık oynanıyor galiba artık. Özellikle altcoinlerde derinlik falan bitmiş. Piyasa, tatsız fiyatlarda pahalı. 15 ay öncesine gidip baktığımızda piyasadaki çoğu koinin ortalamasını çıkarsak çoğu 10x 15x 20x falan yukarıdadır. Derinlik olmayınca makaslarda iyice açıldı bir gün yüzde 20 yukarıda diğer gün yüzde 20 aşağıda olan coinler bolca mevcut.

Tabi fiyatlar pahalı ama düşme yönünde iştahta yok hala açgözlülüğün prim yaptığı evrelerdeyiz. Bu da piyasadaki para bolluğunun ulaştığı noktayı gözler önüne seriyor. Yapacak bir şey yok benim için piyasa yükselirse arkasından su döker uğurlarım eğer ki al fırsatı vereceklerse de bakarız. Gerçekten fiyatlar pahalı uzun vadeye koyacak bir noktada olduğumuzu düşünmüyorum. Eğer bir gün fiyatlar ucuzlarsa ki bu kişiden kişiye hedeflere göre değişir bana göre ucuzdur başkasına göre pahalı veya tam tersi, sonuçta o gün de konuşuruz ucuz diye.

Ama yani 30-40 binden bitcoin alayım bir senede 10x gitsin 1 tanesi 400 bin dolar falan olsun bilmiyorum bana pek gerçekçi gelmiyor umarım olur ve umarım kazanır herkes. Ben paranın bol fiyatların ateşlendiği dönemlerde sabırlı olma taraftarıyım 1-2 sene sonra piyasa tamamen ayı moduna girer fiyatlar haftalık ortalamalara yaklaşır değer falan, gerekirse o zaman alırım.

YTD
full member
Activity: 322
Merit: 101
45bin test yapmasini bekliyom. Lower high basladi. 30bin altina gitmiyo fiyat. Yatirim tavsiyesi degildir. Ben zaten profesyonel analizci degilim. Sadece ogrenmeye calisiyom.
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Kripto ve blockchain dünyasında saygı duyduğum ve sevdiğim bir isim olan Cemil Şinasi Türün 2021 sonu Türk lirası ile 900.000 TL rahat rahat olur dedi.

Normalde kendi görüşüm biraz bearish olsada, cemil hocanın geçmiş tahminlerinin zamanlasına kadar tutmasından dolayı cemil hocanın hatırına kriptoda elimi arttırmaya başladım.

Benimde bir sözüm var. ''Düşecek mal asılı durmaz.'' Cheesy Yatay fiyat hareketlerinin kriptoda aşağı kırdığını yada kırsa bile feci şekilde kırdığını  hiç görmedim.

Şu anki kura göre 100 bin dolar üstünün görülebileceği söylenmiş yani. Açıkçası boğa piyasası geri döndüğünde yeni bir rekor geleceğine dair şüphem yok. Fakat 100 bin dolara doğru bir ilerleyiş bu sene bitmeden olur mu işte onu kestirmek zor. Bitcoin'in önünü kesecek olaylar gerçekleşmediği ya da çok az olduğu sürece bu mümkün. Eğer 100 bin dolar görülmezse bence en az 80 bin dolar ile kapar diyorum. Benimki bir analize dayanmıyor tabi sadece bir tahmin. Analiz yapsam bile tersinin çıkması da muhtemel bu piyasada.  Grin
sr. member
Kripto ve blockchain dünyasında saygı duyduğum ve sevdiğim bir isim olan Cemil Şinasi Türün 2021 sonu Türk lirası ile 900.000 TL rahat rahat olur dedi.

Normalde kendi görüşüm biraz bearish olsada, cemil hocanın geçmiş tahminlerinin zamanlasına kadar tutmasından dolayı cemil hocanın hatırına kriptoda elimi arttırmaya başladım.

Benimde bir sözüm var. ''Düşecek mal asılı durmaz.'' Cheesy Yatay fiyat hareketlerinin kriptoda aşağı kırdığını yada kırsa bile feci şekilde kırdığını  hiç görmedim.

sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Evet son zamanlarda görülen FUDlara rağmen Bitcoin fiyatı güçlü durmaya devam ediyor. Güçlü derken tabi ki fiyatın 50-60 bin dolar bandından buralara geldiğinin farkındayım. Ancak artık kötü gelişmeler çıksa bile dirençli bir şekilde duruyor. 30-40 bin dolar aralığına sıkıca tutunmuş durumda. Sıradaki ralli öncesi tekrar 30 bin doların altını görür müyüz orası soru işareti. Fakat ben hiçbir şekilde Bitcoin'in 5-10 bin dolar bandına falan inmesini beklemiyorum bu saatten sonra.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Bitcoin bu kadar kötü habere göre yine bu kadar sağlam duruyorsa vardır bir bildiği diyoruz ve yeni bir atak bekliyoruz Cheesy

Şaka maka iyi dayandı her gelen kötü habere sürekli çinden veya başka yerlerden gelen kötü haberlerden artık bıktık aslında bunlardan etkilenmemesi lazım ama etkileniyor işte insanlar panik satışı yapıyor.

33.500 üstüne tekrardan çıkış bizi 40 bin dolara doğru götürebilir.
sr. member
Genel olarak bakarsak onchain verilerine göre 64kdan düşüş boyunca satış yapanlar daha çok küçük cüzdanlar. Borsa verilerine göre yine satışlarda ağırlıklı olarak piyasaya gireli 2-3 ay olmuş kişilerden oluşuyor. Eski ve büyük cüzdanlar pozisyonlarını koruyor.

Akümülasyon sonrası yukarı kırılma ihtimalini biraz daha fazla görmeye başladım bu aralar.
sr. member
Her şeye kılıf bulmadan olmaz. Borsalar ve koinlerde 6 ayda hiperenflasyon yaşadık şimdi bir duzeltme yaşanıyor hatta düzeltme bile değil bence normal bir düşüş ben daha ağır bekliyordum.

Her düşüşte de yükselişte de birileri çıkıp saatlerce anlatıyor. Ne anlatıyorlar merak bile etmiyorum. Gbtc falan filan nedir bilmiyorum bile yok o fon aliyormus bu fon satıyormuş çin öyle yapıyormuş umrumda değil.
Sen 3 binden almayıp 60 binden 30 binden alıyorsan tüm gün haber okusan bile fayda etmez.

Bana maliyetini söyle sana kâr veya zararını söyleyeyim.

200 haftalık ortalama 16 binde şuan. Benim için Bitcoin için risksiz bölge 200 haftalık ortalama ve altıdır. Tarihte bu böyle çalışmıştır gelecekte çalışacak diye bir kaide de yok.

Fiyatlar pahalı Ether olmuş 2 bin dolar sabah akşam çalış alın teri parası git ethere 2000 ver ne işe yaradığını bile bilmiyorsun. Acayip bir devirden geçiyoruz.

YTD.
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
Bitcoin 36 bin dolar direncini kıramayınca yine aşağı yönlü bir hareket başladı. Dünden bugüne fiyat 2 bin dolar civarı aşağı indi. Ne zaman 32 bin doları tekrar görsek 30 bin doların altına doğru yine bir gerileme olur mu merakı sarıyor beni. Belki de gerçekleşir bilemiyorum, sonuçta 1 gün içinde 2 bin dolarlık bir kayıptan bahsediyoruz. Tekrar 20 bin dolarlar görülürse 30 bine yükselmesi belki de bu sefer kolay olmayabilir. Panik satış oranlarının artmasına bağlı olarak alım miktarı daha az kaldığı takdirde iş sıkıntıya girer.
copper member
Activity: 1498
Merit: 1110
Fiyatlar şiş tatsız bir piyasa var. Zaten bir aşağı bir yukarı gidiyor derinlik yok gibi bir şey. çorba parasına kaldıraçlara oynuyorlardır.

Düzgün bir düzeltme de olmadı zaten ben daha sert düzeltmeler bekliyordum bu yaz açıkçası. Şuan tatile gidip kafa dinlemek en iyisi benim için, zaten gördüğüm kadarıyla çoğu kişi tatile çıkmış bile, globalde piyasaların tadı yok emtialarda enflasyon varsa, hisseler hiperenflasyona uğramış durumda. 1 sene öncesine göre her şey uçmuş gitmiş.

paranın bol olduğu zamanlardan korkarım şuan dilenciyi çevirseniz cebinden 100 bin çıkar. böyle bir para bolluğu dönem herhalde bir daha gelmez.

Fiyatların global piyasalarda şiş olduğuna bende katılıyorum.Ancak global piyasalarda fiyatı şişmeyen ve alım fırsatı veren bana göre iki emtia var : Xau ve BTC

Altın’ın fiziksel durumunu göz önünde tutarsak, pandemi sürecinde yeteri kadar değerlenmediği için hala alım fırsatı taşıyor bana göre.Altın’ı değerlendirirken sizden ricam TL olarak düşünmeyin.Fiyatının karşılığı Ons/$’dır ve şu an 1806$ anlık fiyat taşıyor.Türk Lirası 7 TL iken de altının bu fiyatlara yakın geldiğini, yani doğal olarak Ons fiyatında düşüş olduğunu unutmayalım.Yine bir Altın rallisi bizi bekleyebilir. -ytd-

BTC cephesinde durumlar ise biraz daha karışık.Bir dargın, bir barışık ilerliyoruz.Önceki durumlara göre bu düşüşte alt’lar biraz daha tutunarak gitti.Ben hala bu fiyatlardan BTC alımı yapmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum.Kurumsalların tekrar bir ilgisi söz konusu olursa -ki yüksek ihtimalle bu olacak.- BTC fiyatında kısa vadede bir artış görebiliriz.Kabuğuna çekildi gözüyle bakılıyor ve kabuk uzun süre 9000$ civarı seyrederken artık 30-35 arasına yerleşmiş.Bu bizim olası Rally’de hedefimiz olan 100k $ için güzel bir sınırımız olarak kabul edebileceğimiz anlamına -bence- geliyor.
sr. member
Fiyatlar şiş tatsız bir piyasa var. Zaten bir aşağı bir yukarı gidiyor derinlik yok gibi bir şey. çorba parasına kaldıraçlara oynuyorlardır.

Düzgün bir düzeltme de olmadı zaten ben daha sert düzeltmeler bekliyordum bu yaz açıkçası. Şuan tatile gidip kafa dinlemek en iyisi benim için, zaten gördüğüm kadarıyla çoğu kişi tatile çıkmış bile, globalde piyasaların tadı yok emtialarda enflasyon varsa, hisseler hiperenflasyona uğramış durumda. 1 sene öncesine göre her şey uçmuş gitmiş.

paranın bol olduğu zamanlardan korkarım şuan dilenciyi çevirseniz cebinden 100 bin çıkar. böyle bir para bolluğu dönem herhalde bir daha gelmez.
Pages:
Jump to: