Pages:
Author

Topic: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı - page 59. (Read 1109298 times)

sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Hacimlere baktığımızda farklı bir market cap karşımıza çıkıyor.

sr. member
Sabah 5'te kalktım piyasa hareketli Bitcoin 60 bin olmuş bazı coinler pump yapılmaya çalışıyor. Beyler sabahın 5'i yatın uyuyun diyeceğim ama dogru ya su uyur bu piyasa uyumaz unutmuşum.

Gerçekten bir nesil muhtemelen kripto para piyasalarına girip çıkamayacak nasıl kurtulacağım bilmiyorum ama bağımlılık yapıyor.
Elimde hiç bir şey olmasa bile bazen açıp piyasayı izliyorum.Rüyamda bile alım satım yapıyorum artık . Smiley)

legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Bu konuda geçmiş dönem için açıklanmış istatistikler var. Geleceği tahmin edebilmek için geçmişi iyi okumak lazım: 2012 yarılanması sonrasında ATH tam 1 yıl sonra gelmiş ve 80X artış yaşanmış. 2016 yarılanması sonrasında ise ATH 520 gün sonra gelmiş ve 30X artış yaşanmış.

Buradan hareketle göstergeler bize şunu söylüyor: Bir sonraki ATH en az 10X, en fazla 15X olabilir. Yani 100,000 USD'nin görülmesi mümkün! Zirve noktasına ulaşması için gereken maksimum süre ise 2 yılı geçebilecek. 20K doların geçilmesinden bahsetmiyorum ATH olarak! O geçildiğinde zaten 2X yapmış olacak. Maksimum 15X'lik büyük ATH için olan süre 2 yılı geçebilir demek istedim. Elbette ki o döneme kadar belki 5X yapar, sonra geri çekilir 8X yapar, vs... YTD!

Geçmiş yıllardaki halvinglere baktığımızda, ATH yapma süresi minimum 1 seneyi bulmuştu. İlkinde 369 gün sonra, ikincisinde de 526 gün sonra gelmişti zirve fiyatları. Dolayısyla bu sene yaşadığımız son halvingten sonra da benim tahminim 2 seneyi bulmasını yönündeydi. Fakat eğer ki bu sene sonuna kadar 20k USD aşılırsa en hızlı yarılanma sonrası ATH'yi görebiliriz. Fakat yarılanma sonrası beklenen asıl ATH 20k değil, çok daha fazlasıdır. Buraya ulaştığında geri çekilebilir, belki 10k'ya da düşebilir. Son tahlilde, aylar sonra görebileceğiz aslında esas zirveyi!

Şunları da gözardı etmemek lazım...
1. Birinci yarılanma sırasında BTC fiyatı 12 dolardı. Yaklaşık 1 yıl sonra 994 dolara ulaştığında 82x artmış oldu.
2. İkinci yarılanma sırasında BTC fiyatı 650 dolardı. 20.000 dolara ulaştığında 30x artmış oldu.
3. Üçüncü yarılanma sırasında BTC fiyatı 8.500 dolardı... Devamını gelecekte editlerim artık:)

Eski mesajlarımızı paylaşarak nostalji yapmak güzel oluyor aslında. 2020 mayıs ayında üçüncü yarılanmamız gerçekleştiğinde açılmış olan konuya yukarıdaki ilk mesajımı yazmıştım. İkinci mesajım da buna benzer... Geçmiş yarılanmalar üzerinden bir istatistik oluşturup, bir sonraki yarılanmaya kadar 10 ile 15x arasındaki beklentimi paylaşmışım

Yarılanma sırasındaki BTC fiyatı 8.500 dolarmış. Sanırım 100k USD'lik maksimum tahminime yaklaşmış durumdayız. Bir sonraki yarılanmaya kadar 100k görülemese bile 10x yaparak 85k USD'ye ulaşması gayet olağan karşılanabilir. Aslında ben Bitcoin'in 55-65k aralığında stabil kalmasını ve dominasyonun da %60 altında olmasını tercih ederim. Bu altlar için de oldukça iyi olur. Bir taraf iyi kazanırken diğer tarafın sürünmesi insanları bezdiriyor.
sr. member
Activity: 602
Merit: 256
200 haftalık ortalaması 7800 lerde. Ath seviyesinden bitcoin  topluyorlar diyorsunuz ve fiyata da ucuz diyorsunuz.  İnsallah öyledir ve büyük paralar kazanırız bu sürecte bizde.

Dediğiniz gibi bu seviyelerden alım yapiyorlarsa bir haber bekliyorlardır muhtemelen.

Her halving sonrası bitcoin eski ATH noktasını tekrarlar ve oluşacak yeni ATH noktasına göre bu değer sadece ucuz değil çok ucuzdur.

1 numara Bitcoin'in bir önceki ATH noktasına geri dönüşü. Bir önceki halving döngüsünde 1100$ civarındaydı bu değer ve boğanın sonunda +19500$ görüldü. Bu noktaya çok ucuz demek doğaldır. Aynı zamanda şu an bulunduğumuz duruma en çok benzeyen konum.

1-2 arası bölge ucuz bitcoin fırsatının devam ettiği bölge. (1000$-4000$)
2-3 arası Yeni ath sonrası bitcoin fiyatının dolaşacağı bölgedir. Bitcoin fiyatının normal olduğu bölge. (4000$-10000$)
3-4 arası zaten bitcoin'i bilenlerin hype'a katıldığı bölge. (10000$-14000$)
4. bölüm üzeri için balon demek yanlış olmaz, medya ve yeni kullanıcıların ilgisinin yoğun olduğu bölge. (14000$-19500$)

ve yeni döngü için tekrar artık eskimiş ATH noktasına dönüş. Biz şu an yeni döngünün 1 numarasındayız bir zamanlar birilerinin 1100$'da bitcoini pahalı görmesi gibi düşünebilirsiniz bu durumu. Yeni döngünün 2-3-4 numaraları geldiğinde şu an birilerinin neden bitcoin almaya çalıştığını anlayacaksınız.

Hocam valla helal olsun nokta atışı tutmuş Smiley)
copper member
Activity: 1190
Merit: 925

Şu anda borsalarda USD - TL paritesi gereken değerden düşük olmasına rağmen (8,13/8,40) Türk Lirası değeri olarak yarım milyon liraya yaklaştı. Bu aslında hayatımızdaki gerçek enflasyonunda bir göstergesi. 1 dolar 10 gün içerisinde 7,22 TL'den 8,40 TL oldu. Türk lirası ile maaş alan yada kenarda Türk lirası birikimi olan herkesin parasının değeri sadece 10 günde %17 azaldı. Senelik enflasyon oranı %10 açıklanan bir ülke para biriminin bu kadar hızlı kaybettirmesi herkesin bildiği açıklanan enflasyon oranlarındaki sahte düzenlemelerin kanıtı.

TL, biraz $ karşısında pozisyonunu toplarsa bile uzun vadede sürekli bir kayıp söz konusu.Artık kabullenildiğini düşünüyorum.Türk lirasının değer kazancı sadece faiz yada enflasyon ile ilişkili değil.Artık Türk lirası kaybedince, Altın almayan, BTC almayan kişiler de daha çok kaybediyor.2017 yılında 500 liralık aldığım BTC bugün 13-15 bin lira ediyor.Keşke daha fazla alabilme imkanımız olsaydı.

Türk liramız -maalesef- değer kaybetmeye devam edecek gibi görünüyor.Kendimi enflasyondan korumak adına şuan tek tercihim BTC...
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Şu geçen haftayı 50k altına inmeden atlattığımıza göre rahat bir nefes alabiliriz sanırım! Kraldan çok kralcı tayfalar sosyal medyada fud yapıp durdular; düükten sattırdılar millete.

Ama dün neredeyse rekor tazeleyecek kıvama gelmişti, 60k'dan döndü. Şimdilik her şey normal. Artık dominasyonun düşmesini bekleyebiliriz. BTC fiyatı stabil kalır da dominasyonda %55 seviyesini görebilirsek altlar için harika olacak. Güzel günlerden geçiyoruz. Herkes emeğinin ve sabrının karşılığını alır umarım.
sr. member

Şuan bir sıkıntı görülmüyor ama olası çöküste kısa vadeli oyuncular haftalık ortalamaları kovalayabilir. Uzun vadeli oyuncular 200 haftalık ortalama altı makul görülüyor. Çöküş nasıl olacağa gelince o kadar sarsıcı olacağını sanmıyorum. Abartirlarsa 50 haftaliga degeriz.
bir iki hafta o bölgede dolaniriz.

20 haftalık veya en kötü 50 haftalık ortalamadan ek yapıp sene sonuna devam gibi duruyor. Cöküş olduğunda Altında yukarı yönde sert bir hareket beklediğimi de belirteyim.

Elimde hiç bitcoin yok yaptığım yorumlara herhangi bir duygu katmiyorum. Sadece gördüğümü söylüyorum.

YTD.

legendary
Activity: 2744
Merit: 1556
Şu anda borsalarda USD - TL paritesi gereken değerden düşük olmasına rağmen (8,13/8,40) Türk Lirası değeri olarak yarım milyon liraya yaklaştı. Bu aslında hayatımızdaki gerçek enflasyonunda bir göstergesi. 1 dolar 10 gün içerisinde 7,22 TL'den 8,40 TL oldu. Türk lirası ile maaş alan yada kenarda Türk lirası birikimi olan herkesin parasının değeri sadece 10 günde %17 azaldı. Senelik enflasyon oranı %10 açıklanan bir ülke para biriminin bu kadar hızlı kaybettirmesi herkesin bildiği açıklanan enflasyon oranlarındaki sahte düzenlemelerin kanıtı.

Bitcoin 50 bin dolar oldu 60 bin dolar oldu gibi şeyler görmeye çok alışkınız, ama Türk lirası cinsinden değerini görünce insan bir anlık şok geçiriyor. Şaka maka 500 bin lira oldu bitcoin, inanılmaz bir fiyat bu. Birkaç yıl önce 500 bin olacak 1 milyon olacak diyorduk ama dolar cinsinden karşılığı henüz 60 binken yarım milyon edeceğini düşünmezdik.

60'ı geçtiği zaman yarım milyonu da geçmiş olacağız Smiley
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Dolar kuru sürekli artış yaşadığından bunun bitcoinin türk lirası değerine karşı yansıması zaman alıyor sanki şuan borsalarda 15 20 bin türk lirasi ucuza satıldığı gözüküyor. 59 bin dolardayız şuan ki kurla çarparsak 495 bin türk lirasi gibi bir rakam ediyor.
legendary
Activity: 2338
Merit: 2591
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks

legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
51k desteği bitcoini çok güzel bir şekilde tuttu. önümüzdeki günlerde bir daha test etmesi muhtemel bence. Kırarsa düşüş trendi başlayabilir. Kırmazsa yeni bir ath geliceğine inanıyorum.

51k desteği güçlü bir destek oldu ve ardından da güzel toparladı. Önümüzdeki günlerde btc'nin yatay bir şekilde ilerliyeceğini düşünüyorum belki de yeni ath denemesi yapabilir tekrardan ama 51k altına sarkmaz diye gibi geliyor kolay kolay.
member
Activity: 756
Merit: 17
51k desteği bitcoini çok güzel bir şekilde tuttu. önümüzdeki günlerde bir daha test etmesi muhtemel bence. Kırarsa düşüş trendi başlayabilir. Kırmazsa yeni bir ath geliceğine inanıyorum.
sr. member
''Mal fakirin elinde değersiz zenginin eline geçince değerlidir.''

2018'de bitcoin öldürenler 2020 Mart'ta herkes silkelendikten sonra Bitcoin'i Altın yaptılar. Bugün size Bitcoin shilleyenlerden bazıları, malı elinize verdikten sonra yarın Bitcoin'i yerin dibine sokacaklar. Belki yine öldürecekler  Bazıları ise bugün savunduğu gibi Bitcoin düşerkende savunacak.

Burada ders almak önemli. Zira Bitcoin kaç defa öldü ben sayamadım. Smiley Bir dahaki ayı sezonunda çok net atış yapmak adına özellikle...

Ayı sezonuna girdiğimizde muhtemelen oluşturulacak psikolojik baskıda 200 haftalık ortalama altından malı vereceksiniz. '' kendimden biliyorum ve yaşadığım tecrübeler bu yönde oldu malasef Smiley '' Aynısını yaşadık geçmişte çok kez. O aralıkta malı kapan voleyi vuran oluyor genelde.

Her daim mantıklı yatırım yapmak önemli. Teknik analiz bilmeden nereden gelip nereye gittiğini bilmeden bu piyasada yatırım yapan sadece para kaybeder.

Kısa veya uzun vadeli planlar yapıp plana sadık kalarak, doğru gerçekçi duygusal olmayan yatırımlarla güzel paralar kazanmanız dileğiyle...

YTD.
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
Düşüş trendini şuanlık kırmış gibi gözüküyor ki bu önemli bana göre. Altlar dahil bitcoin biraz nefes aldı şimdi kademeli olarak 58 k lara geleceğini düşünüyorum bakalım.
member

Aynen bu şekildeyiz şu anda. 51k altı gelmedikçe çok da panik yapmamak lazım.
member
Activity: 343
Merit: 20
Haber fakemiş. Kusura bakmayın biz de düşüyoruz bazen bunların oyunlarına.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
MicroStrategy, #Bitcoin başına ortalama ~ 52.146 $ fiyatla ~ 15 milyon dolar karşılığında ~ 262 bitcoin daha satın aldı.

Düştükçe bu haberler yayılıyor bu bilgilerin kaynağı varmı? cüzdan vb ne yapıyorlar incelemek istiyorum.
member

Büyük düzeltme başladıysa haftalık ortalamaları takip etmek önemli. 20 haftalık ortalama boğa sezonunda genelde test edilir, 50 haftalık ortalamala kırılırsa ise çok farklı bir dünyaya uyanırız.

200 haftalık ortalama altında beklediğimi her daim belirtmişimdir Smiley

YTD
50 haftalık ortalama 20k'larda. 200 haftalık ortalama ise 10k. 50 haftalığı belki görebiliriz ama 200 haftalığı 2 seneden önce biraz zor görürüz.
legendary
Activity: 1316
Merit: 966
Yanıltmak istemiyorum ama 51K altı kapatırsa trend kırılımı başlıyor. Kaybettiğinizde üzüleceğiniz miktarlar varsa bir miktar realize olmak faydalı olabilir.

Başarılı bir analizci falan değilim sadece kendi tecrübelerimi aktarıyorum.
sr. member

Büyük düzeltme başladıysa haftalık ortalamaları takip etmek önemli. 20 haftalık ortalama boğa sezonunda genelde test edilir, 50 haftalık ortalamala kırılırsa ise çok farklı bir dünyaya uyanırız.

200 haftalık ortalama altında beklediğimi her daim belirtmişimdir Smiley

YTD
Pages:
Jump to: