Pages:
Author

Topic: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı - page 75. (Read 1109298 times)

legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
Ne yazık ki 41900 de ath yapmış gibi duruyor. Embarrassed Sonrasında o zirveyi geçme çabacı birkaç kez başarısız oldu bu da daralan bir üçgene sokuyor grafiği, daha önceden aşina olduğumuz bu tablo bozulmadığı her gün süresince konumunu perçinliyor. 20binden sonra 40bine ancak gelebilmiş oldu 50 bin bile görülemedi , enteresan sanırım potansiyel yatırımcı kitlesine ulaştığını söyleyebiliz, bundan sonra ath ler öyle çok ta yüksek olmayacak belki daha da düşük olacak. Btc yarılanması dışında bir ana faktör kalmıyor, Merkez bankaları btc yi reverz para yapmadığı sürece tarihi ath si onlarca yıl 41900 bile kalabilir. btc nin bu kadar öngörülebilri olması da onu klasik finansal enstrümanlar arasına sokuyor ister istemez. Üçgen daralınca sert düşüş bekliyorum . Çok düşük te olsa 41900 üstüne çıkabilir hala ama sadece 1 ayı var çıktı çıktı yoksa başaşağı  Shocked
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
Bir kaç coin harici diğerleri hep yerinde sayıyor gibi diyebilirim. Özellikle avax,dot falan altcoinlerde fena hype yaptı diyebilirim. Btc ise şu anda ileri geri yapıyor gibi. 40k geçecekmi bakalım açıkcası soru işareti ama şu an ki durum altcoinler için biraz daha iyi.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
yüklü alım yapan kurumlar karlarını birden realize edemiyorlar
Kurumların yüklü alım yaptığını sen bile duyuyorsan o iş yaştır, onlar alır ruhun duymaz , satarken aldık derler sonra sende niye düşüyor kurumlar alıyordu ühüü dersin, onların haber dolaşıyorsa tası tarağı toplayalım  Kiss

2017 de bize iteklerken de aynı numaralar dönüyordu. hatta bilmem ne bireysel emeklilik şirketi bundan sonra portföyünün bilmem kaçını Bitcoine ayırmış. Ona yatırım yapacakmış. Amerikan borsasında bitcoin vadeli işlemleri başlamış başlayacakmış.

Bitcoin yükselirken de düşerken de fark ettiğim bu haberleri hiç sallamıyor. Onun kendi çizgisi var. Ancak biz bunlara inanmak istiyoruz. Her düşüşü veya yükselişi bir sebebe bağlamak istiyoruz. hepsi bu.

Bu altın değil dolar değil gümüş değil belirli bir emtia değil. Parasal genişlemeden etkilenir bunu anlarım da başka şeylerden durup dururken niye etkilensin.

Kuraklık olacaksa tarım etkilenir. Ekonomik kriz olacaksa altın etkilenir vs vs. Ama bitcoinle ekmek almıyorsun su almıyorsun Niye etkilensin. Ama sen illa da inanmak istiyorsan inan güzel kardeşim, iki kuruş para kazandığın her şeye tapmak istiyorsan tap kardeşim. Senin rahatını kaçırmak istemem. Smiley

Bitcoin, spekülatif bir enstrümandır. Her spekülatif enstrüman gibi parasal genişlemeden etkilenir. Parasal genişlemelerden veya daralmadan etkilenmeyen en önemli emtia Altındır. Altın faizden etkilenir hatta bazen ondan bile etkilenmez.

2017-2020 arası incelerseniz Fed parasal daralma sıkılaştırma yapıyordu Altın fiyatları yukarı Bitcoin fiyatları aşağı gitti.

Fed parasal daralma yaparsa tüm piyasalar çöker ve herkes altına koşar altın karaborsa olur. Kapatlizm çöker. Bunun olmaması için seve seve trilyonlarca dolar basacaklar Smiley

YTD.
sr. member
Activity: 602
Merit: 256
Kurumların yüklü alım yaptığını sen bile duyuyorsan o iş yaştır, onlar alır ruhun duymaz , satarken aldık derler sonra sende niye düşüyor kurumlar alıyordu ühüü dersin, onların haber dolaşıyorsa tası tarağı toplayalım  Kiss

2017 de bize iteklerken de aynı numaralar dönüyordu. hatta bilmem ne bireysel emeklilik şirketi bundan sonra portföyünün bilmem kaçını Bitcoine ayırmış. Ona yatırım yapacakmış. Amerikan borsasında bitcoin vadeli işlemleri başlamış başlayacakmış.

Bitcoin yükselirken de düşerken de fark ettiğim bu haberleri hiç sallamıyor. Onun kendi çizgisi var. Ancak biz bunlara inanmak istiyoruz. Her düşüşü veya yükselişi bir sebebe bağlamak istiyoruz. hepsi bu.

Bu altın değil dolar değil gümüş değil belirli bir emtia değil. Parasal genişlemeden etkilenir bunu anlarım da başka şeylerden durup dururken niye etkilensin.

Kuraklık olacaksa tarım etkilenir. Ekonomik kriz olacaksa altın etkilenir vs vs. Ama bitcoinle ekmek almıyorsun su almıyorsun Niye etkilensin. Ama sen illa da inanmak istiyorsan inan güzel kardeşim, iki kuruş para kazandığın her şeye tapmak istiyorsan tap kardeşim. Senin rahatını kaçırmak istemem. Smiley
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Kurumların yüklü alım yaptığını sen bile duyuyorsan o iş yaştır, onlar alır ruhun duymaz , satarken aldık derler sonra sende niye düşüyor kurumlar alıyordu ühüü dersin, onların haber dolaşıyorsa tası tarağı toplayalım  Kiss

Microstrategy'nin açıklamaları bana bundan dolayı güven vermiyor adam satoshi'den daha çok sahip çıktı bitcoine bu da beni şüphelendirmeye başladı.Bir anda elimde artık hiçbir bitcoin yok satabileceğim en iyi yerden sattım diye bir açıklama yapsalar şaşırmam.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Şuan bitcoin fiyatından daha önemli bir şey var bence hazır ekonomik kriz varken bu sektör değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Özellikle yazılım PC uzmanı arkadaşlar çok güzel gelirler elde edebilir.

Haftada 1 btc üreten bir madenci yaklaşık   30 bin doları cebine koyuyor. 10 bin dolar masraf çıkmaz bile. Ayda 4 BTC üreten bir madenci 120.000 dolar kar ediyor.

Herşeyi geçtim ayda 1 btc uretmeyi başarabilen küçük madenciler bile aylık 20-30 bin dolar kar ediyor.

Aramızda madenci arkadaşlar var mı bilmiyorum ama bitcoin madencilerinin parayla uçak yapıp oynadığını düşünüyorum son 4 aydır. Grin
legendary
sr. member
Activity: 798
Merit: 260
yeniden 35k seviyelerine gelmiş. düşüş bi kaç gün daha devam edip kartopu etkisi yaratmasından korkuyorum. 2017 yılında böyle bir düşüşe şahit olmuştum.

yüklü alım yapan kurumlar karlarını birden realize edemiyorlar, satışlarını üst seviyede tutmak için bir taraftanda destek veriyorlar gibi geliyor bana. Satışları gerçekleştikten sonra desteği çekip yeniden aşağıdan alabilirler.

Bu yüzden 2017deki düşüş gibi düşüş yapmak imkansız geliyor çünkü artık resmi kurumlar belirli değerlerden topladılar bunlar aşağı indirmezler bu malın fiyatı belli artık bu yüzden daha aşağılar imkansız en düşük işte artık tabanı yani 35 bin dolarlar yaptı daha aşağı inmeyecektir
hero member
Activity: 1330
Merit: 533
yeniden 35k seviyelerine gelmiş. düşüş bi kaç gün daha devam edip kartopu etkisi yaratmasından korkuyorum. 2017 yılında böyle bir düşüşe şahit olmuştum.

yüklü alım yapan kurumlar karlarını birden realize edemiyorlar, satışlarını üst seviyede tutmak için bir taraftanda destek veriyorlar gibi geliyor bana. Satışları gerçekleştikten sonra desteği çekip yeniden aşağıdan alabilirler.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
member
Activity: 224
Merit: 23
Life one ! Live it...
insanları korkuttular ancak bu hafta güzel bir yükseliş bekliyorum teşvik paketlerini açıkladılar. YTD Cool
member
Activity: 756
Merit: 17
çok sert yükselip artıyor. günde %10 oynaması hiç de hayra alamet değil bence. sağlam bi düşüş gelme ihtimali olduğu gibi sağlam bir yükseliş de gelebilir.
sr. member
Activity: 602
Merit: 256
Daha bundan sonra 10000 dolar değerleri hayaldir bana göre.
2 ay sonra 10bin altı bile görebilir zirveden düşünce, nereye hayal  Kiss

Şu sitede yazıkları ile ufkumu açan tek bir kişi gördüm Smiley)

Bana şu anki durum 2017'yi hatırlatıyor. Ciddi bir kırılma yaşanacak gibi. Yine pek çok kişi üzülecek. hayalci olmayın gaza gelmeyin. 19 k iken 15 e hayal diyenler 3800 ile uyandılar Smiley
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
Net olarak bir belirginlik var gibi etherum biraz daha yerini korumaya çalışıyor gibi ama btc daha aşağı yönlü hareket ediyor gibi bakalım sert hareketlerin sonucu ise altları kötü etkiliyor buda bir nevi sıkıntı yaratıyor açıkcası.
full member
Activity: 350
Merit: 129
fallenangel
Uzun zaman sonra derin nefes aldım. Ben aldıktan sonra düşüş başlayınca bir panik oldum lakin gerek yokmuş. Boşu boşuna o kadar panik yaptım. Asla satmam 50000 dolar değeri yakındır. Daha bundan sonra 10000 dolar değerleri hayaldir bana göre. Hedefimiz en kısa zamanda 100000 gelmesini beklemektir.

Siz yine de fazla gaza gelmeyin. BTCnin tersi de terstir geçenlerde gördüğümüz gibi. Bir gün 1 milyon dolar olacağına eminim. Ancak o günlere kadar bu yatırımınızı unutabilecekseniz büyük beklentilere girin derim. Kar ile çıkış yapmayı bilmek de önemli bir yetenektir.
hero member
Activity: 1330
Merit: 533
Uzun zaman sonra derin nefes aldım. Ben aldıktan sonra düşüş başlayınca bir panik oldum lakin gerek yokmuş. Boşu boşuna o kadar panik yaptım. Asla satmam 50000 dolar değeri yakındır. Daha bundan sonra 10000 dolar değerleri hayaldir bana göre. Hedefimiz en kısa zamanda 100000 gelmesini beklemektir.

20 bin dolardan sonra 3500 dolar da hayal geliyordu insanlara, 3500 den sonra 10000 de hayal geliyordu 45000 oldu.

Hayaldi gerçek oldu

İnsanlar çıkarken kazandığı gibi düşerken de kazanıyor, alarak artırmak isteyenler gibi baskılayıp düşürenler de olacak...
legendary
Daha bundan sonra 10000 dolar değerleri hayaldir bana göre.
2 ay sonra 10bin altı bile görebilir zirveden düşünce, nereye hayal  Kiss
full member
Activity: 588
Merit: 125
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
sert hareketleri altları çok kötü etkiliyor. belirsizliğin olduğu yerde insanlar altlardan kaçıp btc-eth-usd üçlüsüne geçiyor. kaç olacaksa olsun da yatay bir seyire geçsin artık.
member
Activity: 224
Merit: 23
Life one ! Live it...
50k göreceğine inanan insanlardanım ancak bu kadar kolay olacağını zannetmiyorum.
Son yaşadığımız düzeltme gibi 2-3 düzeltme olacak veya biraz yatay seyir yaparak altların canlanacağını düşünüyorum.
Ancak tabiki kimse sonucu bilemez.
Pages:
Jump to: