Na Twoim miejscu zapomniał bym o meritach i skupił się bardziej na naprawieniu swojego trust...
Po co komu tysiące punktów, lajków skoro w systemie zaufania ma czerwony kartonik?
Wygląda to co prawda, na mało poważne przewinienie, nie powinno stanowić większego problemu naprawienie tej wtopy.
...Wysokie rangi beda zachwalac ten system ...
Myślę że możesz mieć trochę racji w tym aspekcie. Jednak ludzie wciąż potrafią zmeritować wypowiedzi nieszablonowe lub zwyczajnie przydatne czy zmuszające do myślenia. Nie warto wietrzyć spisków w tak banalnej sprawie. Jeśli coś jest godne merita to na pewno go dostanie.
Naprawdę uważasz że dobrym pomysłem jest wzorowanie się na rosyjskiej społeczności tutaj? [czy gdziekolwiek]
Rób swoje, baw się w to forum, zapomnij o meritach a one na pewno do Ciebie trafią. Nic na siłę, chociaż rozumiem Twoje "rozgoryczenie", system zdecydowanie faworyzuje native speakerów, niestety takie propozycje "fiksowania" meritowego systemu, mogą Ci jedynie zaszkodzić.
Kółka wzajemnej adoracji, nie istotne z których bordów, zostają szybko namierzone(i słusznie) przez zazdrośników czy forumową policję, oflagowanie na czerwono za jakieś głupie merity, to chyba ostatnia rzecz jakiej byśmy sobie życzyli, prawda?
Co do ujawnienia źródła, o ile ono w ogóle istnieje, o tyle myślę że powinno pozostać anonimowe i wciąż nieznane.
Popsuli byśmy komuś sporo krwi, gdyby nagle zaczęto męczyć tę osobę o merity.
Widzę kolego Poptok, że trochę opacznie zrozumiałeś mój post. Nie ma w nim nic o kółeczku adoracji czy ujawnieniu żródła "merit source". Dla tego pozwolilem sobie odnieść się do twojej odpowiedzi i parę rzeczy sprostować.
Jeżeli chodzi o mój czerwony trust to od 2 miesięcy prubuję to odkręcić ale jak wiesz, nikt nie chce pomóc w takiej sytuacji. Jak klikniesz na mój trust to tam jest link do mojego tematu gdzie przedstawilem dowody na to, że nie jestem winien ale jak narazie Hilariousandco nie odpowiedzial a tylko on może je cofnąć.
Nie chcę tworzyc "koleczka adoracji" czy namawiać do łamania regulaminu i dlatego też zaznaczyłem to w moim poscie.
Nie chodzi mi o naginanie nowego systemu merit lub jakies naduzycie tylko o zdrowy rozsadek w nagradzaniu.....
......Nagradzajmy dobre posty i tworcow ciekawych tematow, nie bojcie sie ze merity sie wam skoncza bo skoncza sie one pewnego dnia kazdemu ....
Chodziło mi raczej o to, żeby zachęcić ludzi do rozdawania meritów a jak już rozdawac to czemu nie rodakom. Chodzi mi oczywiście o wartościowe posty, nie jakiś spam albo wymienianie się meritami bo to można łatwo sprawdzić. Zauważyłem, że na polskim subforum mało kto nagradza meritami pomimo tego, że cytuają i dziekują za informacje. Jeżeli mówisz, że info było dobre to daj autorowi jednego merita w ten sposób zostaną one w naszym polskim forum i wtedy istnieje dużo większe prawdopodobieństwo, że póżniej merity wrócą do ciebie bo ten ktoś nagrodzi następną osobę i kolejną a potem może, któraś z nich twój post.
Nie chodziło mi o przedstawienie kim jest "merit source" tylko chciałem zapytać moderatora, czy mamy kogoś takiego już na naszym forum bo jak nie to trzeba się o "merit source" opomnieć.
Teraz do naszego moderatora. Slyszalem ze mozemy wystapic o merit source dla polskiego dzialu. .. Moze juz mamy merit source a ja o tym nie wiem? ...
Wraz z nowym systemem rozgorzaLa dyskusja i usLyszaLem o rosyjskim forum i jak oni to robią. Mówię po rosyjsku bo jestem jeszcze starej daty i miałem go w szkole przez 12 lat. Tak więc odwiedzilem ich subforum i znalazłem dużo postów podobnych do mojego, w których namawiają ludzi do meritowania dobrej jakości postów, tak jak ja. Wbrew pozorom bardzo mało Rosjan, mówi po Angielsku a jeszcze mniej potrafi bez błednie pisać. Tak więc wraz z nowym systemem pojawiły się posty od ludzi, którzy zwątpili w możliwość uzyskania wyższej rangi ponieważ nie mówią po angielsku. No i tak pojawiły sie posty o meritowaniu wewnątrz grupy i jak to robić zgodnie z regulaminem. Postarali się także o "Merit Source", który rozdaje masę meritów.
Doszedłem do wniosku, że podzielę się z wami tymi odkryciami bo zadalem sobie trud i sprawdzilem kilkadziesiąt tematow w naszym subforum i byłem przerażony, że tylko kilka postów i to zazwyczaj, te na pierwszej stonie, byly nagrodzone meritami i to nie przez uczestników dyskusji a przez dobrze znane "Merit Source" lub wysokiej rangi członków z pulą meritów do rozdania. Widziałem bardzo dużo naprawdę dobrych postów bez meritów.
No cóż, może to nie dotyczy Polaków bo przecież wszyscy znamy perfect angielski i każdy jest ekspertem od krypto.