Pages:
Author

Topic: emekli olmak için ne kadar sermaye gerekiyor? - page 12. (Read 1899 times)

legendary
Activity: 1218
Merit: 1000
Herkesin kafasında yatan bir rakam vardır hocam o sana bağlı, mesela bana göre 15 trilyon yeter sana göre 30 trilyon, kimi de içerideki para 1 trilyon olunca alır ve çekilir kenara, ama en az elde bu piyasadan çıksan bile 3-5 bitcoin bırakmak lazım.

Tirilyon ne kardeşim, o nasıl emeklilik, bahsettiğiniz değerleri yukarıda bu konuda konuşanların söylediği miktarların toplamından bile  fazla.

Yürüş kıyafetinizde kaçak var sanırım, gemiye dönün ve bakım ekibine teslim edin.

adam eski TL ile konuşuyor heralde  Cheesy
sr. member
Activity: 672
Merit: 253
Buy $BGL before it's too late!
Herkesin kafasında yatan bir rakam vardır hocam o sana bağlı, mesela bana göre 15 trilyon yeter sana göre 30 trilyon, kimi de içerideki para 1 trilyon olunca alır ve çekilir kenara, ama en az elde bu piyasadan çıksan bile 3-5 bitcoin bırakmak lazım.

Tirilyon ne kardeşim, o nasıl emeklilik, bahsettiğiniz değerleri yukarıda bu konuda konuşanların söylediği miktarların toplamından bile  fazla.

Yürüş kıyafetinizde kaçak var sanırım, gemiye dönün ve bakım ekibine teslim edin.
full member
Activity: 644
Merit: 103
CAT.EX Exchange
newbie
Activity: 167
Merit: 0
1 milyar dolar yeterli fazlasında gözüm yok
newbie
Activity: 186
Emekli olmak için bu piyasaya 1 000 TL atın, yeterli. 1 sene sonra 1 milyon olarak geri alabilirsiniz.
sr. member
Activity: 630
Geçen yıl olan fırsatları degerlendıreydık sımdıye çoktan emeklı olurduk ama degerlendıremedık topluca, bazı arkadaşlar değerlendırdı ve onları artık buralarda goremıyoruz. Bir çogu bıraktı artık işi gücü rahatlarına bakıyorlar
member
Activity: 154
Merit: 10
1 milyon dolar bana ideal geliyor ama şöyle de düşünüyorum 1 m dolar yaptıktan sonra ben en fazla 500 bin dolarını çekerim kalan kısmını yine büyütmeye çalışırım muhtemelen.
hero member
Activity: 756
Merit: 500
Hayaller çok güzel de.. Bu paralar nasıl çekilir devlet hesap sormaz mı bizden? ya da 5 seneye artık sıradan birşey olup ödeme yöntemi kripto paralarla yapılabilir gibi birşey mi olur?
Debit kart ile çekersin parça parça çekersin elden satarsin. Altın karşılığı satarsin. Parayı bulalım da gerisi kolay.
full member
Activity: 252
Merit: 100
The Standard Protocol - Solving Inflation
Konu birazcık saçma olmuş ama herkesin bir hedefi vardır büyük yada küçük farketmez benim 1-2 milyon dolar hedefim var ne kadarını elde ederim orasinı bilemiyorum
hero member
Activity: 784
Merit: 502
Bana sürekli gelir sağlayan bi kaç daire ve kendimin yaşayacağı bir yazlık ev ve arabam olursa emekli olurum düşüncesindeyim
hero member
Activity: 938
Merit: 1000
Fazlasında gözüm yok ya, güzel bi ev müstakil olacak (villa) diyelim daha doğrusu. Güzel bir sport aaraba yanında aile ile gezmek için SUV bi araç birazda hayatımı sürdürebileceğim kadar para bıraksın emekli sayılırım. Smiley
full member
Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
Emeklilikten beklentiniz nedir? Bu soru senin bir otomobilden beklentir nedir? sorusu gibi oldu, sanki tv programlarındaki reklamlar gibi,

hocam sizin istediğiniz önemli yani para bunlar için bir araç, emeklikte harcayacağınız paraya göre değişken bir durumda bu
sr. member
Buy $BGL before it's too late!
Hayaller çok güzel de.. Bu paralar nasıl çekilir devlet hesap sormaz mı bizden? ya da 5 seneye artık sıradan birşey olup ödeme yöntemi kripto paralarla yapılabilir gibi birşey mi olur?

Sen 5m doları bul ben yardımcı olurum çekmene Smiley
newbie
Activity: 22
sr. member
Activity: 448
Merit: 264
Sanıyorum 1 milyon dolara bende emeklilik ilan edebilirim, bankaya koysak tl yaparak faiizi yeter. Arada birazıyla yine borsada takılırız falan BTC önce bir 60 bin dolar olsun bakalım ama bu sıralar yerınde sayıyor meret
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
1 milyon doların aylık faizi 2000 usd gibi birşey.
1 milyon dolara hiç dokunmam 2000 usd ile yaşarım aylık diyorsanız 1 milyon dolar emeklilik için sanırım yeterli.

Hesabınız yanlış, şuan yıllık faiz oranları %15 civarında seyrediyor.

Kabaca bir hesap yaparsak; 150.000 $/Yıllık => 150.000/12 = 12.500 $ / Aylık olur. Türkiye şartlarında bu paraya çok rahat yaşayabilirsiniz.

Sizinde hesabınız yanlış.%15 döviz faizi değil Tl faizi.Döviz faizi ortalama %4 tür.Yıllık 40 bin usd yapar.Aylık 3.300 usd civarı yapar usd faizi.

SIzinde hesabiniz yalnis ondanda gelir vergisi kesiliyor 2.500$ dogru bir tahmin olmus. Böyle yasanmaz ama 5 sene sonra daha cok kazanmak isteyip calismamaya alisacaksin ana paraya dokundugun an hayatinin kumarini oynamis olursun.

sizin de hesabınız yanlış  Cheesy Cheesy Cheesy
dolara böyle tefeci faizi verirsen yakında ülkedeki ekonomik kriz gerekçesiyle bir khk ile bütün döviz hesapları dondurulur ya da el konur.  Cheesy Cheesy

Yanlış hesap Bağdat tan dönermiş.  Ve ya öyle bir şey Smiley
Dolar olarak bakmayın dolar zaten bitti bitiyor. Bundan iki sene sonra ne olacağı belli değil. En iyisi savaş şartlarına göre hazırlık yapmak.

Emeklilik kısmına gelince; Bu işin emekliliği olduğunu düşünmüyorum. Bırakmak zor gelir, bir gözün tatilde olsa bir gözün borsa takibinde olur.
O nedenle daha büyük düşünmek gerekir sadece kendi yaşantımızı iyileştirmekten fazlasını yapmak gerekiyor.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
1 milyon dolara hiç dokunmam 2000 usd ile yaşarım aylık diyorsanız 1 milyon dolar emeklilik için sanırım yeterli.

Kabaca bir hesap yaparsak; 150.000 $/Yıllık => 150.000/12 = 12.500 $ / Aylık olur. Türkiye şartlarında bu paraya çok rahat yaşayabilirsiniz.

Sizinde hesabınız yanlış.%15 döviz faizi değil Tl faizi.Döviz faizi ortalama %4 tür.Yıllık 40 bin usd yapar.Aylık 3.300 usd civarı yapar usd faizi.

SIzinde hesabiniz yalnis ondanda gelir vergisi kesiliyor 2.500$ dogru bir tahmin olmus. Böyle yasanmaz ama 5 sene sonra daha cok kazanmak isteyip calismamaya alisacaksin ana paraya dokundugun an hayatinin kumarini oynamis olursun.

sizin de hesabınız yanlış  Cheesy Cheesy Cheesy
dolara böyle tefeci faizi verirsen yakında ülkedeki ekonomik kriz gerekçesiyle bir khk ile bütün döviz hesapları dondurulur ya da el konur.  Cheesy Cheesy
sr. member
Merit: 289

sr. member
Activity: 630
Merit: 252
40-50 bin lira en azından, 1-2 yıl vadede az cok emeklı eder gıbı dusunuyorum, sızın ıstedıgınız hayata da baglı tabı cok lux bı hayat yasıcam dersenız bu sure ve mıktar daha da artar.
full member
Activity: 392
Merit: 101
döviz faizinde şöyle bir ayrım var, 1 dolar 2 lira iken, bir gün bir bakmışsınız 1 dolar 4 TL olmuş, e olmuşta ne olmuş diyebilirsiniz ben söyleyeyim, Götünüze bir %100 lük zarar girmiştir, sonra artık senede %15 15 geri toplarsınız, sonra, 2-3 sene sonra bir daha bir %50 sokarlar bu böyle gider, bir bakmışsınız paranız kuş olmuş.
Pages:
Jump to: