Pages:
Author

Topic: emekli olmak için ne kadar sermaye gerekiyor? - page 9. (Read 1899 times)

member
Activity: 378
Merit: 10
Valla ben 1milyon 10 milyon dolar yapsamda emekli olmayı düşünmem para kazanma keyfi farklı oluyor harcamaktanda öte o verdigi haz çok ayrı diyim Smiley

aynen öyle, bu sene bir milyon yaptık diyelim bu işi bırakıp gidecek miyiz? on milyon için uğraşmayacak mıyız?
bu piyasada emekli olmak çok zor iş, kopamıyorsunuz bağımlılık oldu artık. sıfır sermaye ile başladım bu işe, emekli olacak kadar param var. ama çıkmaya hiç niyetim yok. Wink

benim gibi düşünüyorsun sen de hocam 5 yaptık 10 yapmayalım mı yani 10 yaptık 20 olmasın mı diye diye ya patlayacagız ya da katlayacağız  Grin
Aman hocam patlamayalim sakın. Ne hayaller kurdum ben bu blockchain üzerine. Bı şekilde katlamaliyiz.
hayaller yakındır emin adımlarla gittikten sonra hiçbir sıkıntı çıkmaz evelallah merka etmeyin sonunda biz kazanacağız Cheesy
hero member
Activity: 661
Merit: 509
patlayacağız diye korkuyorsanız bir kısmını realize olun. portföyünüz çok büyüdü diye korkuyorsanız düzenli olarak satış yapıp realize olun. bu sayede boğa piyasası bitse bile çok üzülmezsiniz. all-in yapmayın banka hesabınız da dolsun bir yandan. Wink
hero member
Activity: 756
Merit: 500
Valla ben 1milyon 10 milyon dolar yapsamda emekli olmayı düşünmem para kazanma keyfi farklı oluyor harcamaktanda öte o verdigi haz çok ayrı diyim Smiley

aynen öyle, bu sene bir milyon yaptık diyelim bu işi bırakıp gidecek miyiz? on milyon için uğraşmayacak mıyız?
bu piyasada emekli olmak çok zor iş, kopamıyorsunuz bağımlılık oldu artık. sıfır sermaye ile başladım bu işe, emekli olacak kadar param var. ama çıkmaya hiç niyetim yok. Wink

benim gibi düşünüyorsun sen de hocam 5 yaptık 10 yapmayalım mı yani 10 yaptık 20 olmasın mı diye diye ya patlayacagız ya da katlayacağız  Grin
Aman hocam patlamayalim sakın. Ne hayaller kurdum ben bu blockchain üzerine. Bı şekilde katlamaliyiz.
member

hero member
Activity: 661
Merit: 509

hero member
Activity: 678
Merit: 1000
emeklilik için bana 2 milyon türk lirası yeterli olur diye düşünüyorum. 2 ev bi araba kalanıda bankaya faize. faizi bile bi doktor maaşı verir ve ömür boyu idare ederim bence.

Yol haritası belli mi, ne zaman ulaşıyorsunuz bu değere?
yaklaşık bi 10x kadar falan kaldı. bi terslik olmazsa seneye ulaşmam mümkün görünüyor. sizin hedef nedir hocam kadar kaldı hocam?
full member
Activity: 206
Merit: 100
member
emeklilik için bana 2 milyon türk lirası yeterli olur diye düşünüyorum. 2 ev bi araba kalanıda bankaya faize. faizi bile bi doktor maaşı verir ve ömür boyu idare ederim bence.

işte can alıcı soru  Grin bu soruya kesin bir cevap verebilmek biraz zor gibi yani yönetimin bizim elimizde olması gerekiyor öyle konuşmak için
hero member
Activity: 678
member
Emeklilikten beklentiniz nedir? Bu soru senin bir otomobilden beklentir nedir? sorusu gibi oldu, sanki tv programlarındaki reklamlar gibi,

hocam sizin istediğiniz önemli yani para bunlar için bir araç, emeklikte harcayacağınız paraya göre değişken bir durumda bu
hocam öyle bir soru sormadım dikkatli okursan hatanı farkedersin başka biri için yazdıysan da onun mesajına cevap olarak yazarsan birdahakine buradaki anlam karışıklılığını önlemiş olursun
sr. member
Activity: 672
Merit: 253
Buy $BGL before it's too late!

sr. member
Activity: 672
Buy $BGL before it's too late!
Ben emekli olmak için 500 bin doların yeterli olacagına ınanıyorum ülkede faizler yüksek bu paranın tl gelırıyle bır sekılde geçinir gidersin, insanlar ölüm sınırında yaşıyor bu ülkede, koyun gibiler zaten verilen kömürleri yiyor makarnaları yakıyorlar

öylemi yapiyorlar sizin orda nerde yasiyon birader sen herkes gerizekali Smiley bizim burada hergün et yiyoruz valla kafalar raad.
dalga mı geçiyorsun arkadaşım. ülkenin geneline bakarsın çoğunluk ya işsiz ya da asgari ücretle geçiyor. bi asgari ücretlinin günümüz kuruyla ömrü boyunca kazancı 1.5m'i geçmiyor. 500bin ile bunu faizlerden rahatlıkla çıkarabiliyorsun zaten. gelen zamlar faizlerden aşırı düşük.

Dünden bugune bir memur emeklisinin emeklilik parası kadar değer kaybetmişim, evet bizim arkadaşlar biraz yüksek uçuyorlar.. .
legendary
Activity: 1484
Ben emekli olmak için 500 bin doların yeterli olacagına ınanıyorum ülkede faizler yüksek bu paranın tl gelırıyle bır sekılde geçinir gidersin, insanlar ölüm sınırında yaşıyor bu ülkede, koyun gibiler zaten verilen kömürleri yiyor makarnaları yakıyorlar

öylemi yapiyorlar sizin orda nerde yasiyon birader sen herkes gerizekali Smiley bizim burada hergün et yiyoruz valla kafalar raad.
dalga mı geçiyorsun arkadaşım. ülkenin geneline bakarsın çoğunluk ya işsiz ya da asgari ücretle geçiyor. bi asgari ücretlinin günümüz kuruyla ömrü boyunca kazancı 1.5m'i geçmiyor. 500bin ile bunu faizlerden rahatlıkla çıkarabiliyorsun zaten. gelen zamlar faizlerden aşırı düşük.
full member
Activity: 350
Merit: 108
The World’s First Blockchain Core

full member
Türkiye şartlarında gayet mütevazi bir emeklilik planı şu şekilde olur:

Güzel bir kışlık ev,
Güzel bir yazlık ev,
aylık 5.000 TL kira getiren bir gayrimenkul.
Banka'da bir 200.000 TL nakit.
orta halli bir hibrit araba.
yaklaşık 1.500.000 TL ile bu iş olur. Böyle yazınca gözünüze büyümesin. 25 BTC den bahsediyorum.
Günün birinde buna ulaşırsam mesaili çalışmayı bırakırım diye düşünüyorum.

Hocam siz buna ulaşamadıysanız biz ayvayı yedik diyelim, bir arkadaşım var 150 btc satmıştı 200 dolardan, sonra yurt dışına yerleşmişti bu işleri bırakmıştı. Geçen yolda karşılaştık dönmüş ve bu işlere tekrar bulaşmış, eskiden kalma biryerlerde 5 btc varmış şimdi onu çeviriyormus

üff 5 btcsimi varmis bi kosede benim 5 btcm olsa asla unutmam private keyini ezberlerim. arkadasa bak bee
sr. member
Activity: 630
Merit: 267
sr. member
Activity: 630
Bir kaç arkadaş yılbaşı öncesi konuşuyorduk.. Yılbaşı ikramiyesi çıkarsa o parayı ne yaparsınız muhabbetleri klasik şeyler... Dediğim şey yarısına Bitcoin alırım, diğer yarısının %50 sine altcoin geri kalanını nakit bankaya atarım... Bunu diyince herkes bön bön baktı tabii..  Demek istediğim bir kere bu alemin tadını alınca ister 1 milyonunuz ister 10 milyonunuz olsa da ne bountylerden nede her gün alıp satmaktan insan vazgeçemiyor..

Benim emekllik hedefimde mutlaka bitcoin olacak BES yerıne ben bitcoine yatırım yapılması taraftarıyım. Şu an elımde 1 btc var 10 btc oldugunda TL yaparak bankaya koymayı ve faızıyle ek bir gelir oluşturmayı istiyorum ama nedense işler yolunda gitmiyor
legendary
Activity: 2324
Merit: 1028
Bir kaç arkadaş yılbaşı öncesi konuşuyorduk.. Yılbaşı ikramiyesi çıkarsa o parayı ne yaparsınız muhabbetleri klasik şeyler... Dediğim şey yarısına Bitcoin alırım, diğer yarısının %50 sine altcoin geri kalanını nakit bankaya atarım... Bunu diyince herkes bön bön baktı tabii..  Demek istediğim bir kere bu alemin tadını alınca ister 1 milyonunuz ister 10 milyonunuz olsa da ne bountylerden nede her gün alıp satmaktan insan vazgeçemiyor..
member
Activity: 98
Merit: 11
BELUGA PAY. Complete Mobile Point of Sale System
Emekli olmak da neymiş bu işin sonu yok insan oğlu asla doymaz. Bir arkadaş hedefinin 5m dolar olduğunu yazmış emin olun o da 5 m kazanınca niye 10 değil diyecek.
full member
emekli olmayı düşünmüyorum, hali hazırda rahat bir işim var zaten ama 20 btcye ulaştığımda yarısını bozup kalan 10 btc ile devam etmeyi planlıyorum.

oh isim kebap diyorsun yani hadi bakalim hayirlisi bizede oyle kebap bir is dusse keske ne guzel olurdu simdiki isim cok zor.
Pages:
Jump to: