Pages:
Author

Topic: emekli olmak için ne kadar sermaye gerekiyor? - page 7. (Read 1899 times)

full member
Activity: 266
Merit: 148
Bu işi matematiği yoktur kişisel hırslar ve hedefler değişkendir onun için 1m$ senin ulaşılası bir hedef iken başkası için günlük trade miktarı bile değildir.

Ama bu hedefin bir mantığı varsa oda şöyle olmalıdır;

Yani şu an bir geliriniz varsa ve ömür boyu bu geliri çalışmadan elde etmek istiyorsanız hedef o geliri elde edebileceğiniz bir sermaye yapısına ulaşmak olabilir.

Aylık geliriniz 8 bin tl ise ve bu 8 bin tl yi size 1 milyon luk bir gayrimenkul sağlıyorsa emeklilik hedefiniz 1 milyon olması mantıklıdır.

Herkese bol sabırlar ve bol kazançlar
sr. member
Merit: 279
1 milyon lira ile emekli olunsaydı forumdaki Hero üstü hesapların en az yarısını göremezdiniz. O paradan sonra hesaplarını satmakla da uğraşmazlardı emin olun. Wink

Kimse çaktırmasada dediğiniz doğru insanoğlu aç ama ben önümde ciddi bir fırsat görmedikçe 400k$'da emekli olmaya kararlıyım üstü başkasının olsun.
newbie
Activity: 13
Merit: 0
Sermaye göreceli heralde , zamanında 3-5 usd den bitcoin alanların yatırdığı paraya bakarsak , bir öğrencinin haftalık harçlığından fazla değildir. Ama gel gelelim ki o zamanında yatırım yapanlar geleceği tahmin edip ellerinde btc leri tuttu mu yoksa , 2-3 katına çıkınca sattılar mı  Grin , Ben bitcoin ilk 2013sonu -yada 2014 başlarında duymuştum (net hatırlamıyorum), internette haberlerde çıkmıştı , yanlış hatırlamıyorsam o zaman tanesi 400-500tl ydi galiba , ama nereden nasıl alınır hiç bir fikrim yoktu ve araştırmadım da.Şimdi bu fiyatları görünce keşke 3-5 tane alıp kenara atsaydım diyorum ama muhtemelen 3-5 katına çıkmadan o parayı çoktan yerdim  Smiley
En iyisi geleceği olan coinlere biraz yatırım yapıp 2-3 sene unutmak heralde ,
hero member
Activity: 686
Merit: 501
Blockchain Just Entered The Real World
1 milyon lira ile emekli olunsaydı forumdaki Hero üstü hesapların en az yarısını göremezdiniz. O paradan sonra hesaplarını satmakla da uğraşmazlardı emin olun. Wink
full member
Activity: 350
Merit: 106
Gel vatandaş ne alırsan 1 milyon. Valla aramızda bu kadar milyonu hedefleyen ve bunu başaran adamları görmek çok güzel ki çoğunun yazdığını da düşünmüyorum.Bu piyasa cidden bizim için dönüm noktası hayatımızı değiştiren bir fırsatlar dünyası oldu.Varolduğu için gerçekten çok mutluyum yoksa halimiz çok kötü olacaktı.Benim gibi hayal bile edemeyeceğim kadar iyi oldu.herkese bol kazançlar
full member
Activity: 490
Merit: 193
Yaw arkadaş 1 milyon atın kenarı kendinizi garantiye alın.Sonrada işi gücü bırakıp kriptoparalarla ilgilenin işte.En güzel emeklilik şekli budur.Ben 500 bini görsem işi bırakırım ve sadece bu işle ilgilenirim bounty,trade ico ıvır zıvır derken zaman geçer.Ayrıca zevk alıyorum bu işten daha ne olsun
hero member
Activity: 931
Merit: 500
Bu piyasadan emekliliğe ayrılmak çok zor olacak bu bir hayaldir, kazandıkça daha fazla harcayacaksınız, harcadıkça da daha fazla kazanmanız gerekecek. Para arttıkça şimdi konuşulan limitler düşük kalır, meblağ yukarı doğru çekilir.
full member
Activity: 182
Merit: 100
“Decentralized Transportation Economy”
Bu rakam sanırım kişiden kişiye göre değişir. Ayrıca paranın ne kadarı çekilecek ne kadarı ile trade yapılmaya devam edilecek o da önemli. Büyük bir kısmı ile trade devam edecekse daha küçük bir rakam yeter ama çoğu çekilecekse yüksek bir rakam gerekir.
full member
Activity: 238
Merit: 101
The Experience Layer of the Decentralized Internet
Ayriyetten amacıma ulaşınca dünya turuna çıkıcam belki beğendiğim bir ülkede kalırım sonra paralı aptal olmayın 5milyon 4 milyonlar havada uçuşuyor ama hayaller ev ve lüks araba kurtulun şu maslaktaki 2+1 kafeslerden corvette ferrarilerden dünya çok çeşitli zevklerle dolu çok güzel şeyler var dar vizyonlu olmayın.
sizinle aynı şeyi düşünüyorum hocam. ev araba falan hikaye bence. insanın gezip her kültürü tatması gerekiyor. paralı aptal çok bu devirde. önemli olan hayattan zevk almak ve benim zevklerimden birisi de gezmek.
sr. member
Ayriyetten amacıma ulaşınca dünya turuna çıkıcam belki beğendiğim bir ülkede kalırım sonra paralı aptal olmayın 5milyon 4 milyonlar havada uçuşuyor ama hayaller ev ve lüks araba kurtulun şu maslaktaki 2+1 kafeslerden corvette ferrarilerden dünya çok çeşitli zevklerle dolu çok güzel şeyler var dar vizyonlu olmayın.
sr. member
Activity: 453
Merit: 251
Presale Starting May 1st
300k-400k$ arası bir değere ulaşırsam emekli olurum önümde daha iyi bir fırsat çıkarsa oturur 1 milyona kasarım. Tr şartlarında 400k$ 13 bin₺ aylık gelir yapar gayet iyi para. Ben 140$ civarı bir yatırımla başladım. 10.000$ ile başlasaydım şimdi emekliydim tamamen yaptığınız yatırımlara bağlı nasıl değerlendirdiğinize bağlı. 2000$ ideal bence bu işe başlamak için.
Tamamen katılıyorum 1 milyon lirayı aşan bir değer eğer bekarsanız ve eviniz varsa ve de memur/işçi aileden geliyorsanız çok rahatlıkla emekli eder. Birazını cepten sigortaya ödeyerek bağkur veya bireysel emeklilik dahi yapabilirsiniz. Kendinize güveniyorsanız direkt sepetlere bölseniz faizden iyi olur gene.
Ben de 1.5 milyonu gördüğüm an emekli olmayı düşünüyorum.
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
tabii, tercih meselesi... faiz kesin olarak haram oldugu icin her aile bulasmak istemeyebilir. o yüzden o konuyu hic isin icine katmak istemedim... bu hesapta enflasyon zimbirtisi da yok mesela... kabaca su an 50 bitcoin olan birisi, dogru yatirim sepeti ile normal emekliligini yasayabilir diyebiliriz sanirim...

Konuyu saptırmak istemem ama banka faizi'nin birçok hoca tarafından haram olmadığı söyleniyor.Bazısı ise mekruh diyorlar.Benim böyle bir niyetim olmuştu ve araştırdığımda cidden kafam çok karıştı.ama mantıklı sebepler var bunun için dileyenler okuyabilir

http://www.suleyman-ates.com/index.php?option=com_content&view=article&id=322:bankadan-aldm-faiz-helal-mi--gayrimueslim-ile-ticari-iliki&catid=35:mart-2012&Itemid=113

buda güzel bir röportaj faizle iligili

https://www.youtube.com/watch?v=-RsrOBw5pUM

(faiz = haram) = (2 + 2 = 4)
burada hangi hocanin ne dedigi hic önemli degil. bu millet ne hocalar gördü, insani dinden imandan cikaran...
http://www.kuranmeali.org/2/bakara_suresi/275.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

neyse... bu konu böyle uzar gider, istenirse özel bir konu acilip tartisilabilir (her konu tartisarak istisare ile, kavgasiz bir sekilde güzeldir) Smiley
full member
Activity: 378
Merit: 100
5 milyon dolar benim hedefim. hedefime ulaşınca ömür boyu kazanacağım paradan daha fazlasını kazanmış olacam ve parayı çekip ufak bi miktarla takılacam.

vay be hedefe bak Smiley emekli olsan bile yine borsalarda 1-2 milyon dolar tutup gelir kazanmaya devam edebilirsin.
sr. member
300k-400k$ arası bir değere ulaşırsam emekli olurum önümde daha iyi bir fırsat çıkarsa oturur 1 milyona kasarım. Tr şartlarında 400k$ 13 bin₺ aylık gelir yapar gayet iyi para. Ben 140$ civarı bir yatırımla başladım. 10.000$ ile başlasaydım şimdi emekliydim tamamen yaptığınız yatırımlara bağlı nasıl değerlendirdiğinize bağlı. 2000$ ideal bence bu işe başlamak için.
member
Activity: 280
Merit: 10
şöyle 20 btc olacak kalıcak bi köşede arada al sat yaparak günlük harçlığını çıkarıcan al sana emekli çalışma amk haftada 1 btc kazandırsa hesap belli
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Doğrusunu söylemek gerekirse kurmayı düşündüğüm iş için gerekli sermaye miktarına ulaştığımda buraları çok daha az ziyaret ederim diye düşünüyorum. Bunun için gerekli finans miktarı 500 k. Nasaıl olur ne zaman olur bilemiyorum da bu kadara ihtiyacım var.
hocam türkiye'de iş kurmak sıkıntı bence. kurulan 10 işten 7si batıyor nerdeyse. 500kya sahip olup paramın değerini korusam bana yeter bence.
member
Activity: 271
Merit: 12
XMONETA ICO
Doğrusunu söylemek gerekirse kurmayı düşündüğüm iş için gerekli sermaye miktarına ulaştığımda buraları çok daha az ziyaret ederim diye düşünüyorum. Bunun için gerekli finans miktarı 500 k. Nasaıl olur ne zaman olur bilemiyorum da bu kadara ihtiyacım var.
full member
Activity: 350
Merit: 108
The World’s First Blockchain Core
Şahsen hobi olarak uğraştığımdan ufak hedeflerim var. 10k 100k gibi. Ve bunlar bu piyasada çokta zor şekilde elde edilecek paralar değiller. Önümüzdeki 1 sene içersinde bu hedeflerin birkaçını tamamlayıp diğer işlerime ek yatırım olarak kullanmayı planlıyorum. İçerdeki parama şu ana kadar hiç dokunmadım

Harikasin hocam boyle devam 1000kyada ulasirsin onemli olan ne biliyomusun saglik herseyin basi saglik kardesim. YTD
sr. member
Activity: 735
Merit: 251
Bu forumda yıllarını harcayıp halen emekli olamamış insanlarda var, bir kaç yılda emekli olup inzivaya çekilende var. Sermayenin miktarı artı şans faktörü çok önemli. Küçük bir sermayeyi üçyüze katlayan kripto paralar oldu fakat bunları önceden tahmin etmek zor. Çok kazananların da tüm parasını alıp çıktığını sanmam. Şansın bol olsun.
member
Activity: 490
Merit: 10
Şahsen hobi olarak uğraştığımdan ufak hedeflerim var. 10k 100k gibi. Ve bunlar bu piyasada çokta zor şekilde elde edilecek paralar değiller. Önümüzdeki 1 sene içersinde bu hedeflerin birkaçını tamamlayıp diğer işlerime ek yatırım olarak kullanmayı planlıyorum. İçerdeki parama şu ana kadar hiç dokunmadım
Pages:
Jump to: