1 ay civarı bir aradan sonra sezonun diğer yarısının başlangıcına gelmiş bulunmaktayız. Formula 1 takviminin bana göre en özel yarışlarından biri olan Spa GP'yi bu haftasonu izleyeceğiz. Geçen sezonun aksine ne yarın ne de pazar günü yağış beklentisi bulunuyor. Bu da demek oluyor ki bu sefer keyifle tam yarış izleyebiliriz. Verstappen her ne kadar geçen sezonki yarışın kazananı olsa da sadece 1 tur yarışılmıştı ki o da güvenlik aracı altındaydı.
Bu arada Red Bull Verstappen'in aracının motorunu değiştirdi ve bu Verstappen için yarışa son sıradan başlamak anlamına geliyor. Son sıradan gelip yarışı kazanması çok zor gözükse de kötü bir sıralama ile bitirmesini de beklemiyorum. Leclerc için puan farkını olabildiğince kapama şansı doğmuş oldu. Ferrari her ne kadar stratejileri ile büyük eleştiriler toplasa da böylesine önemli bir fırsatı tepmez diye umuyorum. Leclerc bu yarışı normal şartlarda kazanacaktır.
EDIT: Haberlere bakılırsa Leclerc de aynı şekilde aracında motor değişikliği yaşadı. Yani hem Leclerc hem de Verstappen arka sıralardan yarışa başlayacaklar.
Ayrıca haftasonu programı takvimi ise şu şekilde:
3. antrenman turları, sıralama turları ve yarışı
S Sport 2 kanalından canlı olarak izleyebilirsiniz.