Pages:
Author

Topic: Hrvatski (Croatian) - page 69. (Read 356784 times)

legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
CEO @ Stake.com and Primedice.com
June 18, 2014, 12:26:23 PM
Kod mene u selu je jedan covjek radio u drzavnoj firmi 43 godine.. prije 2 god je otisao u mirovinu i ima 200€ penziju.. a sad moras do 67god radit da bi mogo u mirovinu.. u prijevodu, jebes mirovinsko i zdr Cheesy

Haha i to sto kazes. A i sa ovim parama imas da ti pretekne i sam sebi da uplacujes.
Meni je Stunna rekao i da ce imati neki posao za mene na pd3 , kad sam mu rekao da bih bio zadovoljan platom od 1btc~400€ mesecno on nije mogao da veruje kaze to je nista sta da radis sa tim . Cheesy

Ajde rijesi meni nesto posla za ljeto Cheesy

Moze al znas kako to ide kod nas moras prvo da uplatis nesto malo (bar plate za godinu dana) kako bi dosao do posla . Tako ti racunaj 12btc das pa tek da imas neke sanse za posao , nista zagarantovano.
Jbg brate, tradicija mora da se postuje.

Sad neznan jel zajebavas ili ne Cheesy

Ja sam ozbiljan, dat cu ti proviziju, nije problem... Nego, kakav je posao uopce? Moderiranje ili programiranje?
Kod mene u selu je jedan covjek radio u drzavnoj firmi 43 godine.. prije 2 god je otisao u mirovinu i ima 200€ penziju.. a sad moras do 67god radit da bi mogo u mirovinu.. u prijevodu, jebes mirovinsko i zdr Cheesy

Haha i to sto kazes. A i sa ovim parama imas da ti pretekne i sam sebi da uplacujes.
Meni je Stunna rekao i da ce imati neki posao za mene na pd3 , kad sam mu rekao da bih bio zadovoljan platom od 1btc~400€ mesecno on nije mogao da veruje kaze to je nista sta da radis sa tim . Cheesy

Moze al znas kako to ide kod nas moras prvo da uplatis nesto malo (bar plate za godinu dana) kako bi dosao do posla . Tako ti racunaj 12btc das pa tek da imas neke sanse za posao , nista zagarantovano.

Ja sam ozbiljan, dat cu ti proviziju, nije problem... Nego, kakav je posao uopce? Moderiranje ili programiranje?

Ma tesko to ide kod njega. Ne veruje nikom . Mnogo tesko stice poverenje. Sta da ti kazem kad na pd od nastanka do sad bilo samo 5 moderatora. A kamoli da da nesto vise da se radi. Videcemo ja msm da za mene misli da radim podrsku najverovatnije.
hero member
Activity: 812
Merit: 587
Space Lord
June 18, 2014, 12:11:52 PM

legendary
June 18, 2014, 11:28:42 AM

newbie
Activity: 26
Merit: 0
June 18, 2014, 11:27:18 AM
Jel imate iskustva sa "guerilla" marketingom?
hero member
Space Lord
June 18, 2014, 11:25:42 AM

hero member
Space Lord
June 18, 2014, 11:25:04 AM
I koliko mozete zaradit s time? To radite kao full time job ili?

Dalo bi se i radit ko full-time job. Zasad je max. 2.4 BTC mjesecno, s cime se moze sasvim dobro zivit.
Ako nista, bar za rexije platit.

Mnogo tesko. Mozda sa hero member bi moglo da se nagura toliko svaki mesec. Ja cu biti zadovoljan i sa 1btc mesecno. Mada povecace nam rate bice to bolje.
Msm da ladno moze da se radi kao posao. Uz jos neke izvrore prihoda btc bilo bi exstra.
Ali jbg nema socijalno penziono . Cheesy
Plata ti zavisi od cene btc, sve ima prednosti i mana.

Mos uvijek uplacivat mirovinsko Tongue
legendary
June 18, 2014, 11:24:28 AM

newbie
June 18, 2014, 11:20:47 AM
legendary
June 18, 2014, 11:17:39 AM

Dalo bi se i radit ko full-time job. Zasad je max. 2.4 BTC mjesecno, s cime se moze sasvim dobro zivit.

Mnogo tesko. Mozda sa hero member bi moglo da se nagura toliko svaki mesec. Ja cu biti zadovoljan i sa 1btc mesecno. Mada povecace nam rate bice to bolje.
Msm da ladno moze da se radi kao posao. Uz jos neke izvrore prihoda btc bilo bi exstra.
Ali jbg nema socijalno penziono . Cheesy
Plata ti zavisi od cene btc, sve ima prednosti i mana.
newbie
June 18, 2014, 11:14:00 AM
Ma to je super ako se moze tolko nagurat..
hero member
Space Lord
June 18, 2014, 11:08:46 AM

newbie
June 18, 2014, 11:06:06 AM
legendary
June 18, 2014, 11:02:20 AM
Ceka se isplata vise nego rezultat Hrvatska - Kamerun  Grin

Ma jok, za isplatu se ja ne sekiram. To mi je sigurica.
A sto se rezultata tice cekam Aus-Ned da bude preko 2.5 .
A na vas se jos nisam kladio, plasim se da se ne prodate za saku dolara. Cheesy
Hehe...
Ne znam tu sta da igram jebena utakmica msm da cete da pobedite, i navijam da pobedite, zato i ne znam sta da igram ne mogu objektivno da gledam na sanse.
legendary
Activity: 1260
Merit: 1029
June 18, 2014, 10:56:12 AM
Ceka se isplata vise nego rezultat Hrvatska - Kamerun  Grin
newbie
June 18, 2014, 10:54:03 AM
Aha, nice.. ja vidim da stalno o nekim isplatama pricate Cheesy
legendary
June 18, 2014, 10:50:07 AM
A o kakvim vi to isplatama pricate, ako se smije znati naravno..

Nenene... To je TOP SECRET .

Hrhe, salim se. Vidis ove nase potpise, placaju nam da postujemo sa tim potpisom po svakom postu.

Mozes da pocnes kad dodjes do ranka member. I dobijaces .0004 btc po postu, pa onda full .0006 po postu pa sr .001. I hero .0012
newbie
June 18, 2014, 10:46:31 AM
A o kakvim vi to isplatama pricate, ako se smije znati naravno..
legendary
June 18, 2014, 10:36:42 AM
Pozdrav! Ako ti ista treba, samo pitaj.
A ekipa ti je ovdje super.

Seljo malo zakera Cheesy A ostali su super Cheesy AHahah... Zajebancija.

E jebiga sada, ja se ubi od posla mjesecima vec da budem najgori od sve djece i vidi sad Seljo mi uze titulu, aj' mrsss!  Grin

Sto bre? Ok si ti. Ne znam, ili sam ja kasno usao u ovu temu pa nisam video ili si ti u zanje vreme smeksao. Cheesy . Seljo je ubedljivo najvece zakeralo po mojim dosadasnjim zapazanjima.

Paradajz, veceras bi trebalo da nam legnu isplate pa da zezamo malo Selju, nego nema ga nesto ovih dana na forumu.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1043
:^)
June 18, 2014, 10:31:33 AM
Pozdrav! Ako ti ista treba, samo pitaj.
A ekipa ti je ovdje super.

Seljo malo zakera Cheesy A ostali su super Cheesy AHahah... Zajebancija.

E jebiga sada, ja se ubi od posla mjesecima vec da budem najgori od sve djece i vidi sad Seljo mi uze titulu, aj' mrsss!  Grin
legendary
Activity: 1288
Merit: 1043
:^)
June 18, 2014, 10:24:24 AM
Šta da kažem,da lažem.BTC je dosta uspješan projekt ali on je prvi i orginalan je.
grešaka ima kao u priči.budučnost mu nije zagarantirana zato šta je loš i loši ljudi stoje iza njega s lošim namjerama.
Pojavit če se prije ili kasnije pravi međunarodni crypto coini koji če biti pod kontrolom centralnih banaka
nodovi če biti serveri centralnih banaka
samo centralne banke mogu autorizirati transakciju
organiziranje mjenjačnica je pod kapama centralnih banaka
Waleti su u funkciji jedino pod elektronskom autorizacijom koje izdaju banke/agencije pod nadzorom
itd evo jedan moj copypaste prijašni prijedlog

Kriptovalute budučnosti su toliko dobre da to nije istina,ja se čudim vladama G20
što ne sjednu na stol i totalno ga uvedu kao jedine valute.

svaka država sama za sebe ima svoju kriptovalutu
postoji samo jedan pool i to pool od centralne banke dotične zemlje
50% premine i u vlasništvu centralne banke
za registrirat se na pool treba biti građanin dotične zemlje sa boravkom u zemlji i sa ip adresom iz zemlje itd

waleti postoje 2 tipa
poslovnih subjekata
građana

rudarit mogu samo građani i samo sa točno određenom snagom višak snage ide poolu

malo se promjeni walett tako da šalje i par dodatnih kodova jedan osnovni kao i do sada i tajni sa osobnim podacima vlasnika waleta ,matični broj građana a u serveru su pohranjeni osobni podaci,bio-geometriski podaci,dnk podaci,broj čipa građana itd

jedan walet može primati i ostale valute od G20 grupe neki mehanizam dogovora dijeli i osobne podatke o korisniku da bi se sprječilo izbjegavanje plačanja poreza.

poslije toga bi se slobodno mogla ukinuti fiskalizacija,dobar dio porezne uprave a i policije šta se tiće narkotika,pranja novca itd

Pošto bi centralna banka imala cjeloukupan uvid i cijeli tok novca od svakog građana poslovnog subjekta,navikama građana itd čak bi se i naplata poreza mogla automatizirati ako bi se uveo flat rate porez.a i to nebi bio problem ako bi se generiranje adresa plačanja povezali sa različitim namjenama recimo robe
počinju sa 25%PDV tx001 20%PDV tx002 bez PDV izvoz kina tx003 izvoz austrija Tx004 osobni dohodak tx005 itd

svaka centralna banka vodi svoju mjenjačnicu među kriptovalutama.
svaka centralna banka samostalno odlućuje o kolićini ivaluta na tržištu i vijeku trajanja.

to jest recimo odlući soros napasti kripto kunu i ubaci kripto dolara i sve pokupuje hrvatska banka ima pravo ubaciti novu kripto valutu na tržište i kontrolirati po određenim uvjetima max kolićinu mjenjanja po waletu.
recimo svaki walet građana može mjenjati xx brojeva ko ima više popušija je u prvom krugu u drugom krugu molbom i provjerom se dokaže da je suma stečena pošteno i da su plačeni porezi i kad dođe soros na red njemu se odbije promjeniti dotićna suma jer je radio spekulativan napad.

Ima dosta da prodje dok se ovo sto si rekao ne realizuje mislim da vece drzave kopaju neki coin i cekaju mudru, pa ako dodje do toga sto si naveo da mogu da imaju veliku zalihu u cryptovaluti ili suvom keshu.

Nece biti nikakvog PoW kopanja, to zaboravi. Pa nisu glupi da prepuste mrezu 51% napadima. Uzet ce PoS nesto tipa NXT i sebi ostaviti 50% coina, nema teorije da
ih nakon toga sjebes jer ne mozes imati dovoljno coina za double-spend napad ili nesto slicno. Posto ce oni iskopati 50% blokova to znaci i u prosjeku 50% coina od
transakcija, ma milina. Ovo ostalo (kopanje blokova i transaction fees) neka se raja igra.
Pages:
Jump to: