Pages:
Author

Topic: Koineks.com - Bitcoin ve Altcoin Alım Satım Borsası - page 10. (Read 58254 times)

full member
Activity: 1050
Merit: 210
Crypto Trader
bot kullanıp kullanmadıklarını ben bilmiyorum ama şunu görüyorum borsalarda.
senin verdiğin örnek gibi bazen abuk sabuk emirler girenler var onun sebebide şu anladığım ya satış yapılsın diye tetikleyen  var yada elinde coin var misal sen emir veriyorsun hemen senin emrinin üstüne emir veriyor sen siliyorsun oda siliyor yani resmen bir sidik yarışı arada oluyor sen yazıyorsun 0.2211 misal ora ordan yazıyor 0.2210 böyle oluncada başka emirlerde anında değişiyor  gibi  o bottan değilde borsalarda benim gördüğüm hepsinde o tip insanlar var adamlar yarış içinde yemeden içmeden tuvalete gitmeden bekleyenler var gibi adam sitede yatıp kalkıyor anlaşılan sen bot sanıyorsun adamın panel açık bekliyor   Grin. Hatta o tip satış emri vererek coin fiyatını yukarı yada aşağı çekmeye çekmeye çalışıyorlar akılları sıra.10-20-50 tl lik emirle coin fiyatımı belli olur.birde elinde misal 50.000 coin olanlar örnek arada fiyat giriyor ve 10 saniye sonra siliyor niye hava için. Grin böyle kendini geliştimemişler bol.

Kaldıki api keyden hack yapılıyor deniyor anlayan yapıyor demekki hatta binance yi patlattılar api keyden onun için vermemesi mantıklı . Shocked

altada link atalım merak eden incelesin.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=3082871.0;all

https://medium.com/@roobucho/api-key-hack-on-binance-trading-platform-61ef37d105f

https://www.reddit.com/r/BinanceExchange/comments/8m1zjy/binance_api_hack/

https://dev.arvados.org/projects/arvados/wiki/Hacking_API_server

Merhaba;

Yanlış bilgi. API'den hack yapılmıyor. Binace'te olan şey kullanıcıların saldırı öncesi bir zaman arlağındna sahte Binance sitesine girmeyi becerip (Paylaştığınız makalelerin tamımında da konudan bahsedilmiş) kendi hesapları adına korsanların API key yaratmaları ve saldırı sırasında kullanılmasından ibarettir. Burada hata baştan sona kullanıcıya aittir.

İyi dileklerimle

Hack konusunda fazla tecrübeli olmadığım için ne desem yalan olurda.İşte bu api denen olayı twitterdada çok yaparlardı millet takipçi kasıcam diye sene 2013 lerde o sitelere girerken isim şifre verir ve hesabını anında kaybederdi.Yani kendi elinle verdiği doğruda phishing denen  olayda girer sanırım anlatılan.

Binancede denen olayda teramit isimli arkadaşın dediği gibi olmuşsa zaten gene binanceye giriyorum diyip belki sahte sitesine girip isim şifre verdi orda yazıla örnekte adamların paraları direkt çalınmayıp hack yapan kıytırık coinler almış zamanında onları yüksek fiyattan satışa sunmuş işte bu şifreleri elinde olanları sanırım o kıytırk coinleri aldırmış dendiği gibi ise senin misal binancede  5 btc-5 eth var giriyorsun bir bakıyorsun hiç biri yok 30.000 kıytırık coin onunda hesap ediyorsun yüksekten alındığı için sonradan fiyat geri çekiliyor bir bakıyorsun 1 btc bile etmiyor bağır dur ondan sonra.Haberde witdrawlar donduruldu deniyorda işte atı alan üsküdarı geçmesi olayı.
Ama bu network işinde olmaz olmaz yok adamlar her türlü yolu yöntemi deniyorlar görünen bu.Onun için dikkatli olmakta fayda var…

hero member
Activity: 756
Merit: 541
senin verdiğin örnek gibi bazen abuk sabuk emirler girenler var onun sebebide şu anladığım ya satış yapılsın diye tetikleyen  var yada elinde coin var misal sen emir veriyorsun hemen senin emrinin üstüne emir veriyor sen siliyorsun oda siliyor yani resmen bir sidik yarışı arada oluyor sen yazıyorsun 0.2211 misal ora ordan yazıyor 0.2210 böyle oluncada başka emirlerde anında değişiyor  gibi  o bottan değilde borsalarda benim gördüğüm hepsinde o tip insanlar var adamlar yarış içinde yemeden içmeden tuvalete gitmeden bekleyenler var gibi adam sitede yatıp kalkıyor anlaşılan sen bot sanıyorsun adamın panel açık bekliyor   Grin. Hatta o tip satış emri vererek coin fiyatını yukarı yada aşağı çekmeye çekmeye çalışıyorlar akılları sıra.10-20-50 tl lik emirle coin fiyatımı belli olur.birde elinde misal 50.000 coin olanlar örnek arada fiyat giriyor ve 10 saniye sonra siliyor niye hava için. Grin böyle kendini geliştimemişler bol.

Kaldıki api keyden hack yapılıyor deniyor anlayan yapıyor demekki hatta binance yi patlattılar api keyden onun için vermemesi mantıklı . Shocked

https://medium.com/@roobucho/api-key-hack-on-binance-trading-platform-61ef37d105f

Merhaba;

Yanlış bilgi. API'den hack yapılmıyor. Binace'te olan şey kullanıcıların saldırı öncesi bir zaman arlağındna sahte Binance sitesine girmeyi becerip (Paylaştığınız makalelerin tamımında da konudan bahsedilmiş) kendi hesapları adına korsanların API key yaratmaları ve saldırı sırasında kullanılmasından ibarettir. Burada hata baştan sona kullanıcıya aittir.

İyi dileklerimle
full member
Crypto Trader
senin verdiğin örnek gibi bazen abuk sabuk emirler girenler var onun sebebide şu anladığım ya satış yapılsın diye tetikleyen  var yada elinde coin var misal sen emir veriyorsun hemen senin emrinin üstüne emir veriyor sen siliyorsun oda siliyor yani resmen bir sidik yarışı arada oluyor sen yazıyorsun 0.2211 misal ora ordan yazıyor 0.2210 böyle oluncada başka emirlerde anında değişiyor  gibi  o bottan değilde borsalarda benim gördüğüm hepsinde o tip insanlar var adamlar yarış içinde yemeden içmeden tuvalete gitmeden bekleyenler var gibi adam sitede yatıp kalkıyor anlaşılan sen bot sanıyorsun adamın panel açık bekliyor   Grin. Hatta o tip satış emri vererek coin fiyatını yukarı yada aşağı çekmeye çekmeye çalışıyorlar akılları sıra.10-20-50 tl lik emirle coin fiyatımı belli olur.birde elinde misal 50.000 coin olanlar örnek arada fiyat giriyor ve 10 saniye sonra siliyor niye hava için. Grin böyle kendini geliştimemişler bol.

newbie
Activity: 21
Merit: 0
Aklıma bazı sorular geliyor demişsiniz ama bazı yargılarda bulunmuşsunuz soru değil.
Bu paylaştığınız fotodaki emirleri herhangi birisi manuel olarak girmiş olamaz mı? İllaki bot mu olması gerekiyor 5 tane ard arda emrin girilmesi için.
1- Manuel giriş olmadığına dair bir gerekçe göremiyorum ben. İllaki bu bottur diyemem. Sorunlunun birisi manuel girmiş olabilir pek ala. Kaldı ki emir listesi o kadar hareketsiz ki ben bile bazen diyorum bi bot kullanın da alış satış arasındaki spreadi kapatın diye. Bence bot kesinlikle yok.
2- canlarının istediği kişiye kullandırılıp kullandırılmadığı ile ilgili de bir kanıt göremiyorum. Tamamen tahmin üzerinden yargıda bulunduğunuzu düşünüyorum.
haklısın hocam düzeltiyorum cümlemi. kanıt yok. sadece bana api ile ilgili bilgi vermelerini güvenliğe bağlaması düşündürdü. resimdeki emirler tabiki kanıt olamaz.

Ben koineks i çok severek kullanıyorum. Hızlı desteği olsun akıcı sitesi olsun baya beğeniyorum. Bir çok büyük grup dan reklamını yaptığım için uyarı almışlığım var.
Ancak desteğe api ile ilgili bilgi soruyorum güvenlik için bilgi veremiyoruz diyor. Israr ediyorum sizin güvenliğiniz için diyor. Ben anlamadım, benim hesabımı venden daha fazla düşüne ezler. O halde aklıma bazı sorular geliyor.

1) sistemde gelişmiş bir api desteği var.
2) bu api sistemini kendileri bot vb gibi durumlarda kullanıyorlar.
3) bu botları kendi canının istedikleri kullanıcılara kullandırıyorlar.
4) bu apiler aracılığı ile botlar ile borsada kendi kafalarına göre düzeltme yapıyorlar.
5) api sistemini belirli kişilere özel olarak kullandırıyorlar.

Yoksa bu aşağıdaki durumu farklı şekilde açıklamaları gerekir.
http://i64.tinypic.com/1z3yz2r.jpg

hocam 2.ve 4., 3. ve 5. maddeler aynı. bir de gönderdiğiniz resimdeki meblağ aşırı düşük.

bot var ve kendileri kullanıyorlarsa 11.56 TL'lik emir girmemelerini beklerim Cheesy

yok bot var ve canlarının istediği kullanıcılara kullandırtıyorlarsa da 11.56 TL'lik emir giren birine kullandırtmazlar bence. daha gerçekçi ihtimal, düşük bütçeli öğrenci kardeşlerimizden birinin minik minik emirler girmiş olması gibi geliyor bana.
aynı olduklarını düşünmüyorum. farklı anlamlarda yazdım.
newbie
Activity: 34
Ben koineks i çok severek kullanıyorum. Hızlı desteği olsun akıcı sitesi olsun baya beğeniyorum. Bir çok büyük grup dan reklamını yaptığım için uyarı almışlığım var.
Ancak desteğe api ile ilgili bilgi soruyorum güvenlik için bilgi veremiyoruz diyor. Israr ediyorum sizin güvenliğiniz için diyor. Ben anlamadım, benim hesabımı venden daha fazla düşüne ezler. O halde aklıma bazı sorular geliyor.

4) bu apiler aracılığı ile botlar ile borsada kendi kafalarına göre düzeltme yapıyorlar.

hocam 2.ve 4., 3. ve 5. maddeler aynı. bir de gönderdiğiniz resimdeki meblağ aşırı düşük.

bot var ve kendileri kullanıyorlarsa 11.56 TL'lik emir girmemelerini beklerim Cheesy

yok bot var ve canlarının istediği kullanıcılara kullandırtıyorlarsa da 11.56 TL'lik emir giren birine kullandırtmazlar bence. daha gerçekçi ihtimal, düşük bütçeli öğrenci kardeşlerimizden birinin minik minik emirler girmiş olması gibi geliyor bana.
member
Activity: 309
Merit: 15
Aklıma bazı sorular geliyor demişsiniz ama bazı yargılarda bulunmuşsunuz soru değil.
Bu paylaştığınız fotodaki emirleri herhangi birisi manuel olarak girmiş olamaz mı? İllaki bot mu olması gerekiyor 5 tane ard arda emrin girilmesi için.
1- Manuel giriş olmadığına dair bir gerekçe göremiyorum ben. İllaki bu bottur diyemem. Sorunlunun birisi manuel girmiş olabilir pek ala. Kaldı ki emir listesi o kadar hareketsiz ki ben bile bazen diyorum bi bot kullanın da alış satış arasındaki spreadi kapatın diye. Bence bot kesinlikle yok.
2- canlarının istediği kişiye kullandırılıp kullandırılmadığı ile ilgili de bir kanıt göremiyorum. Tamamen tahmin üzerinden yargıda bulunduğunuzu düşünüyorum.
newbie
Activity: 21
Ancak desteğe api ile ilgili bilgi soruyorum güvenlik için bilgi veremiyoruz diyor. Israr ediyorum sizin güvenliğiniz için diyor. Ben anlamadım, benim hesabımı venden daha fazla düşüne ezler. O halde aklıma bazı sorular iddalar geliyor.

newbie
Activity: 27
Merit: 5
yahu kardeşim siteye para attıktan sonra 48 saat  parayı içeride tutma zorunluluğu nasıl bir saçmalıktır dün sizler yüzünden mağdur oldum böyle bir saçmalığınız olduğunu bilseydim paribuya yatırırdım paramı. tl yatırırken anında hesaba geçersiniz ama o tl leri coine çevirip başka borsaya atmaya çalıştığımda 48 saat beklemek zorundasın dersiniz saçmalığın daniskası !
Böyle bir şey başladıysa koineks bitmiştir. Öyle bi saçmalık olamaz.
Ben belki o an başka bi borsadan coin almak istiyorum 2 gün mü bekleyeceğim

Bence bu uygulamayı yeni üyeler için uyguluyorlardır.
Ben eski üyeyim, uzun zamandır kullanmıyorum ama hala çok seyrek de olsa arada bir işlem yapıyorum. Öyle 48 saat gibi bir bekleme olmadı bende. 
Yeni üyelerde belirli bir süre beklenmesi muhtemelen güvenlik amaçlıdır.

Bir arkadaşımın babasının banka hesabına girildi. Hackleyen adam hızlıca sahte kimlik ile Paribu'ya üyelik açarak bankadaki tüm paraları Paribu'ya göndermiş. O parayla BTC alıp kendi cüzdanına atmış. Ve buradan sonra izini çok zor sürülecek hale getirmiş. Anlayacağınız 35K para gitti. Bu olay 6-7 ay önce oldu. Muhtemelen bu şekilde çok olay oldu ki Paribu'da BTC çekimlerinde SMS ile çekme onay mekanizmasını başlattı sonradan. (Sanırım 1.5 yılda yaptıkları tek geliştirme de bu)

Uzun lafın kısası, Koineks boyle bir işe kalkışmış ise başı çok yanmıştır ve olay potansiyel müşteri kaybını bile göze alacak noktaya gelmiştir.

Tavsiyem tüm borsalarda hesapları açıp verification için gereken adımlar ne ise önceden o adımları atın ki fırsat geldiğinde prosedüre takılmayın.

jr. member
Activity: 54
Merit: 2
Trade Better Trade Crypto
Bir süredir Koineks kullanmıyordum. Deneme amaçlı bir miktar XRP aktarımı yaptım. Anındna diyebileceğim sürede hesaba geçti. Şaşırdım açıkçası. Koin çeşitliliğinin artması da güzel. Kullaıcı şikayetlerini dinleyip kendilerini ne kadar iyileştirirlere o kadar iyi.

Bilgi * :  Ripple en hızlı transferi gerçekleşen coinlerden birisidir. ( Koineks dahil tüm ripple kullanan borsalarda bunu görebilirsiniz. Bir ayrıcalık değildir borsalar için )
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
yahu kardeşim siteye para attıktan sonra 48 saat  parayı içeride tutma zorunluluğu nasıl bir saçmalıktır dün sizler yüzünden mağdur oldum böyle bir saçmalığınız olduğunu bilseydim paribuya yatırırdım paramı. tl yatırırken anında hesaba geçersiniz ama o tl leri coine çevirip başka borsaya atmaya çalıştığımda 48 saat beklemek zorundasın dersiniz saçmalığın daniskası !
Böyle bir şey başladıysa koineks bitmiştir. Öyle bi saçmalık olamaz.
Ben belki o an başka bi borsadan coin almak istiyorum 2 gün mü bekleyeceğim
member
Activity: 630
Merit: 37
newbie
Activity: 48
koinimi kullanıyorum uzun zamandır ama para transferlerinde uzun süreli beklemelere sebep oluyor. size taşınıp deneyeceğim olumlu olursa sizinle devam
newbie
Activity: 30
Nasıl anlamaya çalışalım, belki de bitcoin para biriminde işlem yapacağım. Ama böyle güller hiç artış olmadığını biliyor mu?
sr. member
Activity: 382
Merit: 251
Bir süredir Koineks kullanmıyordum. Deneme amaçlı bir miktar XRP aktarımı yaptım. Anındna diyebileceğim sürede hesaba geçti. Şaşırdım açıkçası. Koin çeşitliliğinin artması da güzel. Kullaıcı şikayetlerini dinleyip kendilerini ne kadar iyileştirirlere o kadar iyi.
jr. member
Activity: 58
Merit: 1
Bence BTCTurk'e rakip bir borsa tek dezavantajı yüksek türk lirası yatırma alt limiti.Bu limiti 20 lira gibi noktalara çekerseniz sizi kullanmayı tercih edebilirim.

Hocam 20 TL nedir ya şaka mı yapıyosunuz? İnsanlar emir girme alt limitini 30 TL yapın diye yırtınıyo, siz 20 TL para yatırabileyim diyosunuz.
Tam ölücü olmuşsunuz ya, bu mudur eleştirdiğiniz nokta?

Buna ölücülük denmez hocam .. herkes düşündüğünüz gibi yüklü miktarlar ile al sat yapmıyor sanal paralar işinde
gidip 50 liralık veya 20 liralık bir altcoin alıp kumar oynamak istiyorum mesela bu durumda ben ölücü mü oluyorum ?
member
Activity: 309
Merit: 15
Bence BTCTurk'e rakip bir borsa tek dezavantajı yüksek türk lirası yatırma alt limiti.Bu limiti 20 lira gibi noktalara çekerseniz sizi kullanmayı tercih edebilirim.

Hocam 20 TL nedir ya şaka mı yapıyosunuz? İnsanlar emir girme alt limitini 30 TL yapın diye yırtınıyo, siz 20 TL para yatırabileyim diyosunuz.
Tam ölücü olmuşsunuz ya, bu mudur eleştirdiğiniz nokta?
jr. member
Activity: 58
Merit: 1
full member
Crypto Trader
Şu an btcturk %0.04 ile 1 btc alışıma 12TL ödüyorum.

güle güle kullan o zaman.
Btc önceden bana borcu olan birinden borca karşılık 10.000 usd iken aldığım için sadece btc almadım yani..
  btc var elimde 10.000 usd geçince zaten bozdurucam..
şu var bende tek btc değil  15 çeşit coin var mesele orda.rakamlar büyük olunca komisyon hesaplamıyoruz maalesef.zaten alımsatım arası fark büyük olunca komisyonun devede kulak kalıyor..
binance-bittrex-polononiexde dışarıdan transferlerde kullanıyorum.

full member
Activity: 475
Merit: 127
Şu an btcturk %0.04 ile 1 btc alışıma 12TL ödüyorum. Koinekse teklif ettim komisyonda indirim yapmalarını yapmadılar paribuda aynı şekilde şu an tek bir borsa olarak btcturk kullanıyorum.
full member
Crypto Trader
Eğri oturup doğru konuşalım koineks gibiler komisyon konusunda sizin gibilere son yazdıklarınızı yapıyor  Grin

Hiç komisyon almadan iş yapan borsa varmı bildiğin ??
varsa bana mesaja at hesap açarım sıkıntı yok... Grin
paribu-btcturk-koinkes-koinim-sistemkoinde hepsindede hesabım var..

Pages:
Jump to: