Odgledao sam i ja novog Batmana i moram priznati da sam ocekivao vise. Solidan film ali nista vise od toga; atmosfera je super ali sama prica mi je nekako slaba sto je problem s obzirom da je film vise fokusiran na detektivski aspekt. Takodjer, imali su na raspolaganju dobre glumce (Pattinson je daleko dogurao od uloge onog svjetlucajuceg vampira te je trenutno jedan od boljih glumaca, tko sumnja nek pogleda Good Time ili The Lighthouse) ali nekako nisu izvukli najbolje od njih. Da ga idem rangirati, bio bi mi ispod prvog Burtonovog i prva 2 Nolanova Batmana.
E evo sta se jos gledalo u medjuvremenu
Tuntematon sotilasFinska mini serija, ekranizacija dosta poznate istoimene knjige (finci su snimili jedno vise ekranizacija prije ove) o skupini finskih vojnika i njihovoj borbi protiv sovjeta od 1942 do 1944. Uglavnom, meni je ovo bilo dosta dobro, zanimljivo mi je gledati te manje razvikane sukobe u WW2, a sovjeti i Finci su se bas posteno rokali. Koga zanima ta tematika nek baci oko i na jos jedan Finski uradak
Talvisota o tzv zimskom ratu iz 1939 u kojem su Finci pruzili zestok otpor sovjetima, te je ta slabija "predstava" navodno jedan od razloga sto je Hitler dvije godine kasnije olako pokrenuo operaciju Barbarossa jer je mislio da ce se lako obracunati sa njima.
Metal LordsPar srednjoskolaca pokusavaju oformiti band da mogu nastupiti na battle of the bands. Ovo naravno odmah vuce na School or Rock te iako nije bas tako dobar film i dalje je zabavan, pogotovo za ekipu kao ja koja slusa metal tako da preporuka za sve lokalne metalce.
DreddDrugo gledanje, i dalje jedan od najboljih stripovskih ekranizacija uopce i textbook primjer kako napraviti kvalitetan akcijski film. Steta sto dugo najavljivana serija nikad nije realizirana, ili makar nastavak.