Gledao sam film
The Northman koji traje preko dva sata i nije ga loše pogledati, ali ja nisam impresioniran, možda zbog engleskog jezika s lošim vikinško-nordijskim naglaskom.
Sigurno je bolji od popularnih filmova kao npr Doctor Strange i sličnih gluposti koje se vrte ovih dana, ali valjda sam ja očekivao nešto više nakon Vikings serije.
Pogledao i ja The Northman i meni je bio dosta dobar. Ja sam veliki fan Roberta Eggersa tako da sam otprilike znao sta ocekivati i da sigurno nece biti neka klasicna vikinska makljaza, njega taj pristup ne zanima. A i ovaj film ne bi usporedio sa Vikings serijom jer su dosta drukciji; The Northman vise vuce na tu art briju (koja je ipak pod kontrolom) dok su Vikinzi ipak cisti mainstream tako da ako netko ocekuje nesto u tom stilu mogao bi se razocarati (moja zena bas voli Vikings seriju a Northmana je jedva odgledala). Ako bi Northmana usporedjivao sa necim vikinske tematike to bi onda bio
Valhalla Rising. Tako da, ovaj film bi preporucio samo onome za koga znam kakav mu je filmski ukus, inace gledajte na vlastitu odgovornost.
Poceo je i star trek: strange new worlds - jos nisam poceo gledat, vjerujem da su opet crnci, lezbace i naravno deseci izvlacenje iz nemogucih situacija.
Ja sam za sada pogledao jednu epizodu i cini se dosta solidno na prvu. Cini mi se da nece previse pushati tu svoju agendu kao sto su radili u Discoveryu koji je bio tesko smece, ali treba imati na umu da je Star Trek oduvijek bio progresivna serija.
Mene samo zanima sto ljudi koji imaju vise servisa rade i koliko love placaju zato. Preskupo i preglupo.
Ovo za streaming servise sam cuo od najmanje 5 frendova, dok nisu napokon kupili svoj prvi smart tv i uzeli Netflix da eto probaju. I sad im je Netflix zakon. Ja trenutno imam Netflix, Amazon, HBO Max i Apple i sve skupa je mozda 40 eura max, sto i nije neka cifra, to je doslovno jedan rucak za dvoje u restoranu. Glavni razlog zasto meni nije problem placati te servise je zato sto znam da ta lova ide na produkciju kvalitetnih serija. A kome su skupi streaming servisi, uvijek moze podijeliti sa nekim pretplatu tako da ispadne jeftinije. Iako, kako je krenulo ovo sa stancanjem novih streaming servisa (dobar primjer je Disney Plus koji je maknuo sve od Marvela sa Netflixa) na kraju bi se moglo dogoditi da se ljudi jednostavno vrate nazad na torrentiranje.
Napokon sam uhvatio vremena i odgledao prvih 8 epizoda nove serije
Bosch: Legacy u kojoj nastavljamo pratiti dogodovstine Harrya Boscha. Prethodna serija
Bosch je jedna od najboljih policijskih serija uopce (meni odmah iza Zice) a ova nova nastavlja u istom stilu, tako da velika preporuka. A i ima na Amazonu.
E da, probao gledati i hvaljeni
Everything Everywhere All at Once i prekinuo sam na pola, jednostavno je preveliki cirkus za moj ukus. To je onaj tip filma ili ti je super ili negledljiv, nema izmedju.