Nekako sam odgledao film do pola a onda sam se uspavao
Da, cuo sam da je nekima film bio prespor, ali meni je upravo taj prvi sporiji dio bolji. Ja i inace volim slow burn filmove, tako da mi je taj pacing bio bas taman. Sto se mene tice, mogli su nas jos duze uvoditi u pricu te da ljudima jos vise objasne cijelu situaciju koja je dosta kompleksna.
za mene je ovo još jedan dosadan holivudski remake originalnog filma iz 1984,
Iako je Villenuve bio donekle pod utjecajem verzije iz 1984 (vidljivo iz par scena), to je prije svega ekranizacija knjige a ne rimejk, jer je verzija iz 1984 ekranizacija. Da je rijec o originalnom scenariju, onda bi mogli pricati o rimejku. Uostalom, knjiga je klasik SF zanra, te je cudo da i nema vise pokusaja.
Onaj tko zna sve peripetije oko Dune iz 1984 (Lynch se odrekao filma jer nije imao kontrolu oko editiranja, sam tvrdi da nikad nije procitao knjigu etc) te voli Dune svijet, svjestan je toga da tema nikad do sada nije obradjena na pravi nacin, jer je cca 2 sata jednostavno premalo da se knjiga pokrije na kvalitetan nacin. Pokusavalo se i prije Lyncha, a najpoznatiji pokusaj je onaj od Jodorowskog, koji je jos ludji od Lyncha tako da mozda i dobro da nikad nije ostvaren.
Po meni, najbolji format za kvalitetnu obradu bi bio visokobudzetna HBO serija, ali jebiga daj sta das.
ali najgori film koji sam pokušao gledati ove godine je The Green Knight.
E bas sam nedavno naletio na taj film, ali nisam ga jos pogledao. Znaci smece?