A bitcoinnal kapcsolatban nem az a kérdés hogy eléri-e a (szúrj be ide tetszőleges $ árfolyamot)-ot, hanem az hogy mindezt mikor. Vannak már sokkal jobb technológiájú cryptok, amik messze meghaladták a btc-t. De az az alfája és omegája ennek az iparnak, és óriási közössége van. Amíg bármilyen crypto a megy a pénz addig lényegében a btc-be is.
pedig én reménykedem benne, hogy elpártolnak idővel a bitcointól
egyszer majd felnyílik az emberek szeme
régi is lassú is nem is decentralizált
mert csak az az 1-2 asic farm bányászik kínában... hamar romba tudná dönteni egyetlen cég is az egész bitcoint akár percek alatt, csak le kéne állítani az asicfarmot, úgyhogy én személy szerint bízok benne hogy átállnak egy asic resistance coinra a bitcoin helyett szép lassan idővel az emberek
hát azért ez így elég nagy sarkítás. perpill egy nagyobb méretű ország sem tudna 51%-ot elérni, nemhogy még romba dönteni.
azért gondolj arra hogy az a 2-3 nagy cég ahol több 10 ezer asiccal tolják a btc-t lekapcsolná az áramot és azt mondja jó köszi nekem elég volt
mikor 1 hónapot kéne várni a tranzakciókra meg hogy a btc innen oda megérkezzen
valószínű te is beváltanád másik coinra, hogy tudd utalni
és már ennyi is volt a btc
ezért nem decentralizált ez az egész mert 2-3 ember kezében van az egész
szép lassan ezekre rájönnek az emberek majd és úgyis átállnak másra.. persze nem holnap de 10 éven belül biztos vagyok benne hogy nem a BTC lesz az első crypto
A bányászok önzőek, az egész rendszer erre épül. Ez így rendben van. Elméletileg persze, lekapcsolhatják az ASIC gépeket, gyakorlatilag ahogy a legutolsó 2X-es helyzet is mutatta: nem kapcsolják le. A bitcoin jó fejőstehén. A fejőstehenet pedig fejni kell, nem húsért levágni. Amíg nem lesz egy másik coin amelyiknek a bányászása profitabilisabb, addig a bitcoin A király.
Hiába írták alá a New York szerződést, hónap végén nekik is ki kell fizetni az áramszámlát. Szomorúan bár, de szépen visszaálltak BTC-t bányászni.
Ez az egész kriptorendszer túl nagy falatot harapna ha egyetlenegy 1 coinnal szeretne mindent elérni. Szerintem a több coin lesz ami hosszú távon életképes, párhuzamosan fejlődnek. A dotkomos lufi után például a Microsoft, Apple, Google, Amazon, Facebook mind egymásnak konkurensei és mégis megélnk, valamiben a legjobbak.
Értékmegörzés: BTC - megmarad mint "A király" és inkább az értékmegörzésre fejlesztik tovább (lassú de szinte hibátlan fejlesztéssel) ahogyan az utolsó fork is mutatja
Gyors kereskedelem: Ide jönnek a Visa konkurensek, nagyon gyors és olcsó tranzakciókkal (DASH, LTC, BCH, BYTEBALL és még sokan mások)
Platform fejlesztés: okos szerződések, crypto 2.0 (ETH, WAVES, LISK, NEO, stb)
Anonimitás: mindig szükség lesz anon coin-ra (XMR, ZEC, CLOAK, BYTECOIN, PIVX, stb)
Tokenek: ide tenném azokat a coinokat amelyek csak amiatt léteznek, hogy egy bizonyos szolgáltatást biztosítsanak (SC, STORJ, SYS, GOLEM)
Személyre szabott business megoldások: ide jönnek azok a coinok amelyek nagy rész még meg sem jelent, te meg én sosem használjuk őket, hiszen kizárólag testre szabott üzleti felhasználásra készülnek (XRP, ARDOR, stb)
Ha így kategóriákra osztjuk őket akkor látszik, hogy képtelenség beszélni 1 coinról ami mindezt megoldja.
Teljesen elépzelem pl. a nyugdíjamat valószínüleg bitcoinban + anonban tartom majd, a napi kifizetéseimre pl. LTC-t használok és ha online tárhely kell akkor STORJ-t is vennem kell, a végrendeletemet pedig ETH-al hitelesítem.