Pages:
Author

Topic: Müslüman Ülkeler Bitcoin’e Olumsuz Bakıyor - page 12. (Read 1050 times)

sr. member
Activity: 504
Merit: 250
Bu tarz söylemler henüz kripto ile tam olarak tanışmamış olan ama merak eden potansiyel bir kitleyi soğutabilir müslüman ülkelerde, yani sürekli din üzerinden manipüle edilmemiz iyi değil. Birçok konuda bu oluyor.
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Müslüman ülkelerinin çoğunda halk sefalet içindeyken yöneticiler kapı kolları dahi altından saraylarda yaşayıp, modern yaşamın tüm olanaklarından sınırsızca faydalanıyorlar. Önce bu durumun caiz olup olmadığını düşünsünler. Ayrıca sadece müslüman ülkeler değil diğer ülkelerden de olumsuz bir çok açıklama var. Bitcoin alışkın oldukları düzeni rahatsız ediyor. Tüm sorun burada.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Değil Ülker çoğu bildiğimiz firmalar çıkar ilişkisi içerisinde yapıyor faaliyetlerini Yani o görünürdeki sebep
Bitcoini kullanmak fitmaların çıkarlarınaniyi gelir
sr. member
Activity: 616
Merit: 250
Bu tarz konularda yorum yapmaktan imtina ediyorum ama gerçekten müslüman ülkelerin bu gibi şeylere kafa yormadan önce temize çıkması gereken çok daha mühim meseleler var. Ayrıca böyle açıklamalar ister istemez birçok kişiyi soğutup negatif bir izlenim veriyor.
jr. member
Activity: 116
Merit: 4
Simple Liquidity – Fueled by NEO
Acaba o ülkelerde kapitalizme nasıl bakılıyor  Roll Eyes
full member
Activity: 546
Merit: 100
müslüman ülkelerin daha büyük sorunları varken böyle şeylerle uğrasmasınlar bence, zaten açıklamaları da baya bir komik oluyor her konuda geri kalalım bunda bile payımız olmasın yazık valla
full member
Activity: 314
Merit: 101
btc nin dinle ne ilgisi var. para kavrami her zaman icin bu hayatin bir gercegi olmustur. dini acidan degerlendirmemek lazim olayi.
member
Activity: 98
Merit: 10
"Highest ROI crypto infrastructure"
Bu ülkelerde krallar hariç herkese yasaklanır güzel şeyler. Halkları akıllanmadıkça da bu böyle sürer gider. Ayaklansalar da bu ayaklanma Amerikancı yaftası yer o ayrı.
full member
Activity: 210
Merit: 100
Bir yaptırım belirlenmedikce ülkelerin tutumlarının hiçbir önemi yok çünkü her bireyin kendi kafasında halletmesi gereken bir mesele kazanç yolunun helalligi meselesi yani ülke vatandaşları için sorun yoksa çokta önemli değil
jr. member
Activity: 39
Merit: 3
Endonezya Merkez Bankası, 13 Ocak’ta, vatandaşlarına kripto para birimlerini satma, satın alma veya ticaret işlemlerine karşı uyarıda bulundu ve sanal para birimlerinin Endonezya’da meşru olmadığını hatırlatan bir basın açıklaması yayınladı.

Bu açıklama geçtiğimiz Eylül  ayında, Endonezya Merkez Bankasının Bitcoin’i (BTC) ödeme şekli olarak kabul etmemesi ve Endonezya merkezli iki kripto borsası olan BitBayar ve TokoBitcoin’in kapatılmasına yol açacağı yönündeki iddiaları tekrar güçlendirdi. Endonezya Merkez Bankası, kripto para ticaretinin kara para aklamada potansiyel kullanımı ve terörizmi finanse etme konusundaki endişeleri, karşı çıkmasının ardındaki nedenler olarak gösteriyor:

“Sanal para birimleri spekülasyon risklerine açıktır ve kara para aklama ayrıca terörizmi finanse etmek için uygun zemin hazırlıyor, bu nedenle potansiyel olarak finansal sistem istikrarını etkileyebilir ve topluma maddi zarar verebilir.”

Mısır ve Cezayir Devletleri de Bitcoin Ticaretine Karşı
Cezayir ve Mısır devletleri de Bitcoin’e karşı çıkan sert açıklamalar yapmıştı. Cezayir hükümeti, 2018 yılında Bitcoin alışveriş ve ticaretini ülke içinde yasa dışı yapacağını bildiren bir kanun tasarısı için adımlar atacağını bildirdi. Mısır’ın önde gelen Dini Meclisi Başkanı Grand Müftüsü Shawki Allam Ocak ayı başında kara para aklama ve terörizm finansmanı ile ilgili endişelerden dolayı Bitcoin’ı Şeriat yasasına göre kanunlara aykırı ilan etti.

Haberin tam metni için kaynak: https://habercoin.net/musluman-ulkeler-bitcoine-olumsuz-bakiyor/
Pages:
Jump to: