Pages:
Author

Topic: Müslüman Ülkeler Bitcoin’e Olumsuz Bakıyor - page 5. (Read 1050 times)

hero member
Activity: 910
Merit: 503
Hangü ülkeler Bitcoin'e olumlu bakıyorki? Devletlerin tek işi vergi almak ve halkı sömürmek başka bir şey amaçlamıyorlar hatta devletler insanlarının güvenliğini bile sağlayamıyorlar.. suçluların hepsi dışarıda.
newbie
Activity: 266
Merit: 0
Bu ülkelerim olumsuz bakmadığı bir tane teknoloji gösterin, bu kadar gerizekalı insan aynı yerde iyi yaşıyor vallahi.
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
Birçok devlet gibi Endonezya da klasik finansman istikrarın bozulmasını ve bunun sonucunda negatif etki almak istemiyor, devletler bir düzeni devam ettirmekle mükellef birer mekanizma oldukları için yenilikten korkmaları gayet doğal. Her gerekçede olduğu gibi endonezya da özellikle para aklama ve terör finansmanına değinmiş, evet zemin hazırlayabilir ancak hali hazırda bunlar zaten finanse ediliyor o veya bu şekilde.
member
Activity: 224
Merit: 11
olumsuz bakıyorlar da arabistan ve dubai geri kalmak da istemiyor gibi ne yapacaklarını şaşırmışlar
sr. member
Activity: 378
Merit: 250
Teknoloji geliştikçe insanların teknolojiye ulaşımı ve doğal olarak farkındalığı da artıyor.Bu neden ile bu tarz bir gelişme oldukça gericilikten beslenen ülkeler bunu istemeyecektir.
full member
Activity: 224
Merit: 100
Son 2 asırdır Müslüman Ülkeler hangi teknolojiye sıcak bakmış ki? Yeni çıkan her şeye karşı bir tutum izleniyor. Sonra da her ülkeden daha çok sahipleniliyor. Bu ülkeler bu teknoloji büyük ölçüde kullanıldığı zaman kullanmaya başlarlar. Tabi ki yine geriden gelmenin dezavantajlarını yaşayarak.
full member
Activity: 411
Merit: 134
Teknolojik devrimlere ya ayak uydurursunuz ya da başkalarının yörüngesinde yaşamaya devam edersiniz.
Maalesef müslüman aleminin hali ortadadır an itibariyle.

Sözüm ona batıda Sanayi Devrimi yapılırken (James Watt'ın 18.yy buharlı makineyi bulmasıyla başlayan yeni dönemi) biz de maalesef beşik ulemalığı,ekber erşed sistemi gibi liyakata dayanmayan uygulamaların yanında iktisadi manada Duyun-u Umumiye idaresinde batının açık pazarı haline gelmiştik.Bir başka ifadeyle müslüman dünya git gide geriliyor idi batıya ayak uyduracak yerde.Şimdi de aynı dönemeçteyiz.Ya onları yetişip geçeceğiz ya da sömürge-yarı sömürge olarak hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Demem o ki seçim bizlerin elinde.Keza müslüman aleminin bu kısır döngü içinde kalması kesinlikle kader değil kötü bir seçimdir sadece!Umuyorum bu kötü seçimlerden,peşin hükümlerden -bitcoin e olumsuz bakmak gibi fikirlerden- tez zamanda kurtuluruz.
full member
Activity: 630
Merit: 101
Müslüman ülkeler diyerek kısıtlama yapmaya gerek yok ister anlasınlar ister tecrübe ederek anlasınlar eğer sistemlerini kriptopara dengesini gözetecek şekilde düzenlemezse devletler ileri de bu alanın boşluğunu doldurmak için daha buyuk paralar dökmek zorunda kalabilirler.
full member
Activity: 322
Merit: 100
Sigorta Müslüman ülkelerde aktif bir sektör. Ticaret sigorta olmadan zarara açık hale gelir. Uzak doğu ülkelerine hayranlık duyuyorum. Yaşam felsefesi alanında dünyanın en ileri noktasındalar. Fırsat olsa gidip yerleşirim.
full member
Activity: 182
Merit: 100
Müslüman ülkeler yalana dolana rüşvete kara paraya suça olumsuz bakamadıklarından dolayı Bitcoin onlara gereksiz görünmüş olabilir. Hayırlısı, dünyayı 200 yıl geriden takip etmek zor olsa gerek.
full member
Activity: 252
Merit: 100
Müslüman ülkeler para faiz banka olaylarına da pek sıcak bakmıyorlar. Hatta sigorta kavramına bile caiz değil gözüyle bakanlar var. Bitcoin olayına sıcak bakmalarını beklemiyordum zaten. Ülkede bu iş ile ilgilenmek isteyenlerin önünü kapatmasınlar yeter.
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
Müslüman ülkelerin dünyadaki yeri belli, yöneticisi din istismarcısı olan ülkelerin hepsinin Allah belâsını vermiş.
member
Activity: 88
Merit: 12
sömürülme ve sağılma süreci sonuç vermediği için tüm bunlar.

olayın pek dinle alakası yok aslında, olumlu olumsuz bakmak da değil mevzu, hiç bakma istiyor, kör, sağır ol.
bak ne güzeliz böyle kafası.

kapitalizm king yani.



 
member
Activity: 350
Merit: 11
İsmi geçen geçen müslüman ülkelere baktığımızda Mısır, Cezayir, Endonezya, bu ülkeler ekonomik  ve teknolojik anlamda dünyada kaçıncı sırada ,çok takılmamak lazım, umarız akılları başlarına gelir olumlu gelişmelere ayak uydururlar.
member
Activity: 392
Merit: 10
Müslüman ülkeler teknoloji ekonomi anlamında ne kadar yenilik varsa hangisine olumlu bakmışlar ki buna kripto piyasasına olumlu bakacaklar.Araştırmadan konu ile daha doğru dürüst bilgi sahibi olmadan yorum ve açıklama yapıyorlar.
jr. member
Activity: 406
Merit: 1
Mısır , Cezayir , Endonezya müslüman ülkelerden dış mihraklar tarafından yönetilen teknolojiden uzak ülkeler maalesef, ekonomik anlamda devrim niteliğinde olan kripto para teknolojisine bu kadar umarsız duyarsız kalıp yasaklamak için türlü saçmalıklara imza atan müslüman ülkeler maalesef gene sınıfta kaldılar.
newbie
Activity: 294
Merit: 0
bu müslüman ülkelerin de olumsuz bakmadığı şey yok,

bisiklete şeytan icadı diyen adamlar bunlar
member
Activity: 84
Merit: 10
Gambling Investment Fund
Neden bu tip konulara dini alet ederiz ki hiç anlayamıyorum bambaşka kulvarlar bırakalım artık bu din tüccarlığını işimize bakalım bence.
sr. member
Activity: 361
Merit: 250
açıklama yapan adamın ünvanına bakar mısın abi ya müftü sadece müftü adam. müslüman ülkeler de böyle bir şey olması beklenirdi zaten ancak bu açıklamayı bari müftülere yaptırmasalardı. kara para aklama içni sadece yüzde 1 kullanıldı diye kaç kere açıklama yapıldı
full member
Activity: 238
Merit: 100
Bir kısmı da yapılan yatırımın büyük riskler barindirmasindan dolayı helal olmadığını söylüyor ama ileri de bir gün bitcoin gerçekten ödeme aracı olarak kullanılacak olursa tutumları ne olur merak ediyorum
Pages:
Jump to: