Pages:
Author

Topic: Müslüman Ülkeler Bitcoin’e Olumsuz Bakıyor - page 9. (Read 1050 times)

sr. member
Activity: 546
Merit: 262
Rusya'da bitcoini yasaklayan ülkeler arasında yer alıyor.Şimdi sadece müslüman diye sınıflandırmak yanlış olur.İslam devleti olup olumsuz olarak bakmayan ülkeler olduğu gibi islam devleti olmayıp bu konuya olumsuz olarak bakan devletlerde mevcut.
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
Böyle saçma düşüncelere gerek yok. Olumsuz bakmalarına ne sebep var ki yani. Bitcoin alınca satınca dini açıdan ne gibi bir yanlışımız oluyormuş yani ? Neyin şeriat yasası ya valla aklım ermiyor böyle haberlere.
full member
Activity: 182
Merit: 100
Gerçekten dini ayırım yapmaya gerek yok. Bazı ülkelerden yasaklama ve düzenleme haberleri ile yetkili kişilerin olumsuz açıklamaları geliyor. Amerika kullanıcı hesaplarını istiyor, Çin madenciliği kısıtlıyor, Kore yaş sınırı getiriyor.
full member
Activity: 434
Merit: 109
Rusya,Çin,G.Kore haberlerini duymuyorsunuz sanırım. Hemen hemen hergün üst düzey bir yetkili kripto paralarla ilgili olumsuz görüş belirtiyor. Genel olarak devletlerin kripto paralara karşı oldukları ortada.
Müslüman ülkeler diye belirterek çok yanlış bir başlık açtığınızı belirteyim.
member
Activity: 546
Merit: 10
Asya da ve bazı müslüman ülkelerinde yasak, caiz değil gibi haberlerin yanı sıra batılı ülkelerden hiç ses çıkmaması tuhaf değil mi? bahsettiğim tamamen yasaklama ve batılı ülkeler bunu yapmıyor. Daha çok vergilendirme, inceleme, takip gibi işlemlerden gidiyor ve şirketlerde genelde ödeme yöntemlerinden kaldırma gibi adımlar atılıyor.
member
Activity: 336
Merit: 10
Aferin böyle devam edin.Bütün teknolojik ekonomik eğitim yeniliklerine karşı durup halkın içine edin. Angry Angry Angry
member
Activity: 112
Merit: 10
Allah akıl fikir versin ne diyelim neden müslümanların ve ülkelerin geriden geldiğinin özeti aslında bu haber. İş işten geçtikten sonra olumlu bakarsınız.
member
Activity: 392
Merit: 10
Modern batı ülkeleri uzayda yaşam ararken bizim müslüman ülkeler ekonomik gelişmeye bile karşı çıkıyorlar. Embarrassed Embarrassed
member
Activity: 154
Merit: 10
Kimseyi bir grubun üyesi olarak kabul edip ona göre tek tip insan yaratmak ve ona göre yargılamak yanlış olur mutlaka o ülkelerde yaşayıp btc le alakalı olan bir sürü insan vardır
newbie
Activity: 4
Merit: 0
Müslümün, adı üstünde her şeye müslümanca bakması gereken insandır. Dini açıdan bir sorun olduğu konusunda ciddi şüpheler varsa -ki şu aşamada bitcoin için kripto para diyorsak, bu söz bile söz konusu şüpheleri haklı çıkartıyor- dini veya siyasi çıkarları için bu şüpheleri ciddiye alma konusunda haklılık payları olabilir.
member
Activity: 224
Merit: 12
Fetva verebilecek kadar bir din bilgim yok son zamanlarda verilen fetvalarda çok ilginç ama altın aldığımızda yada dolar aldığımızda değerinin yükselmesinden dolayı elimdeki paranın artması neden caiz oluyor o zaman
newbie
Activity: 112
Merit: 0
Apn zamanlar da şirketler genelde devletin politikasına paralel iş yaptığı için bence bu haber Ülker başta olmak üzere çoğu şirket için geçerli
newbie
Activity: 42
Merit: 0
Endonezya Merkez Bankası, 13 Ocak’ta, vatandaşlarına kripto para birimlerini satma, satın alma veya ticaret işlemlerine karşı uyarıda bulundu ve sanal para birimlerinin Endonezya’da meşru olmadığını hatırlatan bir basın açıklaması yayınladı.

Bu açıklama geçtiğimiz Eylül  ayında, Endonezya Merkez Bankasının Bitcoin’i (BTC) ödeme şekli olarak kabul etmemesi ve Endonezya merkezli iki kripto borsası olan BitBayar ve TokoBitcoin’in kapatılmasına yol açacağı yönündeki iddiaları tekrar güçlendirdi. Endonezya Merkez Bankası, kripto para ticaretinin kara para aklamada potansiyel kullanımı ve terörizmi finanse etme konusundaki endişeleri, karşı çıkmasının ardındaki nedenler olarak gösteriyor:

“Sanal para birimleri spekülasyon risklerine açıktır ve kara para aklama ayrıca terörizmi finanse etmek için uygun zemin hazırlıyor, bu nedenle potansiyel olarak finansal sistem istikrarını etkileyebilir ve topluma maddi zarar verebilir.”

Mısır ve Cezayir Devletleri de Bitcoin Ticaretine Karşı
Cezayir ve Mısır devletleri de Bitcoin’e karşı çıkan sert açıklamalar yapmıştı. Cezayir hükümeti, 2018 yılında Bitcoin alışveriş ve ticaretini ülke içinde yasa dışı yapacağını bildiren bir kanun tasarısı için adımlar atacağını bildirdi. Mısır’ın önde gelen Dini Meclisi Başkanı Grand Müftüsü Shawki Allam Ocak ayı başında kara para aklama ve terörizm finansmanı ile ilgili endişelerden dolayı Bitcoin’ı Şeriat yasasına göre kanunlara aykırı ilan etti.

Haberin tam metni için kaynak: https://habercoin.net/musluman-ulkeler-bitcoine-olumsuz-bakiyor/


umarim bu ulkeler uzak durur da 1000 yil daha geri giderler
sr. member
Activity: 532
Merit: 250
Bitcoine olumsuz baktıklarını sanmıyorum ben, zengini çok zengin olan ülkeler bunlar bir dünya parayı işletecek yer bulamıyorlar, Bitcoin piyasası ise biçilmiş kaftan çok parası olanlar için, fakir olan vatandaşların Bitcoin neyine zaten.
member
Activity: 280
Merit: 10
bir toplum her teknolojiye de mi istemezük der ya, her teknolojiye bir kulp buluyorlar diyorlar ki olmaz. böyle böyle geri kalıyorlar.
jr. member
Activity: 378
Merit: 1
YA şu müslüman ülkelerin teknolojiye yenilenmeye karşı oluşları bir müslüman olarak kanıma dokunuyor .Allahım sen bu müslüman idarecilere akıl fikir ver.
sr. member
Activity: 462
Merit: 306
Hangi yeni teknolojiye iyi bakmış ki bu ülkeler, bitcoine olumsuz bakmalarına şaşıracağız. Ciddiye almaya gerek yok.
newbie
Activity: 126
Merit: 0
Türkiye de ki çoğu şirket gibi onlar da devlet politikası yönünde hareket esiyor ve karşı çıkıyor
Bahaneleri geçici bence
sr. member
Activity: 672
Merit: 273
-
Ben sanmıyorum pakistanın yerli para kripto parası var onlar niye olumsuz bakmıyor hatta bizden adamlar kat ve kat ilerde adamlarda hep icraat var biz ise izliyoruz.
member
Activity: 112
Merit: 10
Yarın bütün ülkeler kripto para ticaretine kapıyı açar. Paranın tadını alsınlar hele. Gelişmelere kapıyı kapatan ülke geri kalır. Müslüman ülkeler yüzyıllık geriliği sona erdirmeli. Ülke vatandaşlarına yazık.
Pages:
Jump to: