Pages:
Author

Topic: Müslüman Ülkeler Bitcoin’e Olumsuz Bakıyor - page 8. (Read 1071 times)

sr. member
Activity: 746
Merit: 251
Başlık çok saçma çünkü gelişmekte olan hiçbir ülke Bitcoin'e sıcak bakmıyor, birçok ülke daha önce ponzi sistemlerden mağdur oldu, insanlar paralarını ve evlerini kaybetti, bitcoin kesinlikle ponzi olmasa da devletlerin Bitcoin'e temkinli olarak yaklaşması doğal çünkü zaten insanların fazla parası yok.
newbie
Activity: 56
Merit: 0
Müslüman ülkelerinin çoğunda halk sefalet içindeyken yöneticiler kapı kolları dahi altından saraylarda yaşayıp, modern yaşamın tüm olanaklarından sınırsızca faydalanıyorlar. Önce bu durumun caiz olup olmadığını düşünsünler. Ayrıca sadece müslüman ülkeler değil diğer ülkelerden de olumsuz bir çok açıklama var. Bitcoin alışkın oldukları düzeni rahatsız ediyor. Tüm sorun burada.
jr. member
Activity: 98
Merit: 2
btc hakkında en ufak fikri olmayab din adamlarına itibar edilirse olacağı odur.
newbie
Activity: 28
Merit: 0
kendine göre belki haklı sebepleri vardır
newbie
Activity: 224
Merit: 0
öncelikle müslüman ülkeler diyip tüm müslüman ülkeleri kastetmemek lazım.son zamanlarda özellikle arabistan taraflarında kripto paralarla ilgili olumlu gelişmeler yaşanıyor.
member
Activity: 238
Merit: 10
Din ile sanal paraları birbirine karıştırmamak lazım bence de ama maalesef müslüman ülkeler haram gözüyle bakıyor bitcoin ve altcoinlere bu nedenle pek olumlu bakmıyorlar. Saçma sapan işler bence
member
Activity: 224
Merit: 10
Malesef teknolojiyi gerektigi gibi iyi kullanamiyoruz ve bu yuzden cogu buyukler de teknolojik seylere karsit durumda. Bu yuzden bitcoin musluman ulkelerde kendini tam olarak sevdiremiyor.
jr. member
Activity: 140
Merit: 4
W12 – Blockchain protocol
Bilgisayar ile teror ve terore destek verilebilir mantığı ile bilgisayar kullanmakta yasaklanmalı o mantıkla hatta her türlü ateşli patlamalı ürünler kablolalar ateşleyici olarak piller hepsi yasaklanmalı amaç terörü engellemek olmalı sıradan vatandaşların kullandığı teknolojileri değil
sr. member
Activity: 588
Merit: 354
Müslüman ülkeler biraz olumsuz baksada türkler çok olumlu bakıyor esasında . Tabii bunun asıl nedeni teknolojiye verdiğimiz önem değilde , kısa yoldan para kazanmak diyebiliriz .
full member
Activity: 742
Merit: 112
Kimseyi bir grubun üyesi olarak kabul edip ona göre tek tip insan yaratmak ve ona göre yargılamak yanlış olur mutlaka o ülkelerde yaşayıp btc le alakalı olan bir sürü insan vardır

görüşler farklı olmalı. tek tip görüş hangi ülkede var. ilerde algıları değişebilir. belki islami kripto para adı altında onlarında benimseyeceğim icolar oluşturulabilir. zamanla düzelmeyecek hangi sorun var ki. Hızlı yükseliş, düşüş olayı var mesela. Amerika bugün açıklasa ki Wall Street tarzında resmi kripto para borsası oluşturuyorum dese ve ani oynaklığın önüne geçmek adına günlük yükseliş, düşüş kotası eklese belki bu soruna çözüm üretebilirler.
jr. member
Activity: 161
Merit: 1
Müslüman ülkeler bugüne kadar hangi yeniliğe olumlu bakmış ki buna da olumlu yaklaşsın...
member
Activity: 84
Merit: 10
Gambling Investment Fund
Bunun dinle ne alakası var gerçekten anlamıyorum bunca sorun problem rezillik varken bitcoin mi dert olmuş
jr. member
Activity: 238
Merit: 2
kara para tüm paralar ile aklanabilmekte.Türkiye dahil bir çok Müslüman ülke uyuşturucu ticaretinin geçiş noktası ne yazık ki.tüm paralar pis işşer için ne kadar riskli ise bitcoin de o kadar risklidir bana göre
member
Activity: 336
Merit: 10
arap ülkelerini yöneten krallar emirler şeyhler vs bunlar halkın kültürel  ve sosyal olarak gelişmesini vede zenginleşmesini istemezler.bu nedenle dikkkat ederseniz bazısı interneti bazısı sinemaları bazısı tiyatro oyunlarını kısıtlamıştır.amaç halkın fazlaca bilgili olması onların zararınadır.kripto paraların engellenmeside bundandır.
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
Müslüman ülkeler bitcoine olumsuz bakıyorlar denilmiş ama Suudi Arabistan’ın Ripple ile yaptığı anlaşmaya ne demeli peki? Bu devirler eskide kaldı gibi gözüküyor artık ülkeler sanal paralara olumlu bakmaya başlıyor
newbie
Activity: 210
Merit: 0
sadece müslüman ülkeler diye sınırlamasak daha güzel olur dünyada ki hemen hemen bütün ülkelerde yasaklamalar yapılıyor. bunalrın başında da bizim ülkemiz geliyor.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1028
En cok yolsuzluk , karapara aklama , rüşvet musluman ulkelerde. Bu nedenle musluman ulkelerin dunyada ki ekonomik refah seviyeleri ortada. Tamam hemen hemen tum dunya devletleri karsi kriptoparalara ama ozellikle musluman ulkelerin karsi olmasi beni sasirtmadi. Cunku kriptoparalar ve dayandigi blockchain teknolojisi aslinda cok guzel bir takip ortami sunuyor. Dusunsenize devletin vatandastan topladigi parayi nerelere harcadigini herkes bir tikla ogrenebildigini.. Aradan yakınlarına,  yandas firmalara para akiyan, rusvet hayatinin parcasi haline gelmis devlet yoneticilerinin hosuna gider mi?
Gunahmis vs.. hepsi halkin gozunu boyama.. Halkın prasini cebe indirirken oyle olmuyor..
full member
Activity: 840
Merit: 103
Zaten genel olarak teknolojiye karsilar bitcoin ve diger dijital paralarin gunah oldugunu dusunuyorlardir cunku ulke yoneticileri acisindan din= para, servet koruma ve ticaret yontemi(ayni sekilde tanri onlari sevdiginden ve ozel bir halk oldugunu dusundugunden petrolu verdigini dusunuyorlar ki yuzlerce yildir bu bencillik sebebiyle birkac sey disinda insanliga bir fayda saglayamadilar.) Ornek icin bkz:herseyi altin olan arap krallari ve yine arap kokenli altin tuvaletli sarayda yasayan rte. genel olarak mevcut bir maddi durumu, konumu kaybetme korkusu ve doyumsuzluk durumu var.
newbie
Activity: 84
Merit: 0
Müslüman ülkeler diye sınıflardırılması saçma bu işi cıkaranlar BTC faydalarını hayatı nası kolaylaştırıcak bir teknoloji olduğunu bilmiyolar bence .
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
Tabi ki sadece müslüman olan ülkeler yasaklamıyor Bitcoin'i.Ama ben bizim ülkemizde kripto para için 'caiz değildir' yorumunu duyduktan sonra Müslüman ülkeler konusunda hak verme düşüncesine kapılabiliyorum.
Pages:
Jump to: