Pages:
Author

Topic: Müslüman Ülkeler Bitcoin’e Olumsuz Bakıyor - page 4. (Read 1050 times)

member
Activity: 322
Merit: 16
O ülkelerin teknolojik gelişmelerini tam olarak bilmiyorum ama biraz on yargılı bir şekilde zaten müslüman ülkelerin hepsi ya az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeler o yüzden ne kadar kullanılsin ki.
full member
Activity: 210
Merit: 100
Bu açıklamalarindan hepsi günün birinde deri dönecek bu bir kesin zaten Arabistanin ripple anlaşması da buna bir örnektir hatta belki de en büyük örnek
full member
Activity: 318
Müslüman ülkeler diye ayrım yapmayı yanlış buldum, dünyadaki tüm ülkeler kendilerine göre bir takım sebepler ile Bitcoin'e olumsuz bakıyor ve kendine göre düzenlemeler yapmaya çalışıyor.  Neticede paranın dini yoktur ve hepsine de gerekli. Hepsi de ekonomilerini korumaya çalışıyor, blockchain teknolojisine karşı olduklarına dair özel bir söylem duymadım, okumadım ama teknolojik konuları geriden takip ettikleri açık maalesef.
full member
Activity: 168
Merit: 106
Smart Micro-Insurance
Acaba neden Müslüman ülkeler bitcoin'e bu şekilde bakıyor yani günahımı faizden kumardan daha iyi olduğunu düşünüyorum açıkçası ama ülkelerin kendilerini bu tarz kategorilere sokması Bence yanınız Eğer caizdir değildir ama önemli olan Teknolojiye ayak uydurmaktır görüyoruz ki Bütün Müslümanların elinde otomatik sayaçlar var Yani bu da o zaman kullanılması Ne bileyim eskiden Kabe'ye nasıl gidiliyordu şimdi nasıl giriliyor daha teknoloji ile alakası olması lazım bu para kazanma yöntemi birisi mal alır %200 le mal satar o zaman nasıl bir sistem bundada bir sey alıp satıyorsun sonuçta
full member
Activity: 602
Bizde de yanlış hatırlamıyorsam diyanet tarafından bir fetva gelmiş kullanmayın helal değil diye, bana anlamsız geliyor; diyanet çalışanları faizle işlem yapan bankalardan maaş alıyorlar herşey birbirine girmiş durumda neye göre karar veriyorlar bir de gerekçelerini söyleseler.
hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
Evet dini etikete gerek yok uzakdoğu hariç doğu dünyası pek çok alanda maalesef geride kaldı, toparlanma için geç değil, batı dünyası bilerek bazı ülkelerin geride kalmasını istiyor ve başarılı oldu.
full member
Activity: 980
Merit: 207
müslüman diye nitelendirmek yanlış, devletlerin dini olmaz bireylerin dini olur, bu şekilde değerlendirmek gerekiyor,
full member
Activity: 518
Hep geri kalıyoruz zaten herseyden eğitim sıfır teknoloji sıfır anca petrolden geçınen ulkelerden ne beklersın ki bizde dahıl
sr. member
Activity: 504
Merit: 251
Eğitim olmayan yerde teknoloji çıkmaz bakın hangi ülke ilkokulda kodlama eğitimi veriyorsa geleceğin teknolojisine öncülük edecek. Özellikle Japonya ve Güney Kore dünyada ortalama eğitim anlamında en ileri seviyede. Kimse doğacağı yeri seçemiyor, bazıları doğuştan şanslı.
newbie
Activity: 217
Merit: 0
bakarlarsa baksınlar.nasılsa ilerde hata yaptıklarını anlarlar ve geri dönüş yaparlar.ben anlamıyorum neden bu ülkeler teknolojik bir şey de öncü olmaya çalışılmıyor..
full member
Activity: 344
Eğitimin modern olması durumunda yeni teknolije bakan oranı nüfusun içinde artar. Eiğitimi yüzlerce yıl geriden takip eden toplumların güncelde gelebildiği seviye malum. Onlar olumsuz bakmaya devam etsin, batılılar çok ileriye gitmeye devam ediyor.
member
Activity: 266
Merit: 10
Müslüman ülkelerin dini kurumlarında teknolojiyi anlayan yakından takip eden kaç tane elemanı var acaba çok merak ediyorum. Bence çoğu ülkede böyle bir elaman yok dolayısıyla Müslüman ülkelerin bitcoine olumsuz bakması çok normal bir şey. Din işleri önce teknoloji alanında elaman yetiştirecek ondan sonra bu işi araştırtıp ona göre karar verecek.
newbie
Activity: 266
müslüman ülkelerin olumsuz bakmadığı 1 teknoloji söyleyin, bana 1 tane söyleyin? ya biz bu kafa ile ne yapacağız gelecekte.
full member
Activity: 168
Bir yaptırım belirlenmedikce ülkelerin tutumlarının hiçbir önemi yok çünkü her bireyin kendi kafasında halletmesi gereken bir mesele kazanç yolunun helalligi meselesi yani ülke vatandaşları için sorun yoksa çokta önemli değil
aynen öyle ancak yasak koyduğunuz da gerçekten bir etkisi olur hatta o durumda bile birçok kişi yasağı delen bir yolla işlemlerini halletmeye çalışacaktır
newbie
Activity: 140
Gayet normal Müslüman ülkelerin  bitcoine olumsuz bakması. Bir Müslüman olarak kaç kişi bu işi araştırmış ve bir rapor hazırlayıp kendi ülkesinin din işlerine sunum yapmış acaba? doğal olarak din işleri de caiz değil deyip işin içinden çıkı veriyor.
full member
Activity: 476
Müslüman ülkelerin önde gelen dini liderlerini en iyi şekilde bilgilendirecek danışmanlar olmadığı için bu konuyu anlıyamıyorlar ve doğal olarak karşı cıkıyorlar. Onların gözünde bu iş kara para aklama araci. Ama yakında kabul etmek zorunda kalacaklar.
full member
Activity: 252
Tüm dünyadan olumsuz bakanların sayısı az değil alışılmadık bir sektör ortalama bir insan nasıl hareket eder dolara altına para harcar bekler. Müslüman ülkelerin artık atak yapma zamanı geldi.
jr. member
Activity: 46
Merit: 10
dostum müslüman ülkelerin teknolojik olarak çoğu hatta tüm konulara olumsuz baktığı bir gerçek
newbie
Activity: 280
   Cahil insanları yönetmek kolay olduğu için gelişmiş teknolojilerin kullanılmak istememesi gayet normal
full member
Activity: 344
Haklısın devlet dediğimiz sosyolojik aygıt aşırı güçlendi. Vergi yoluyla ekonomik sömürü, yasalar yoluyla güç tahakkümü var. Dünya giderek çekilmez bir ekonomi politik hale veriliyor. Çılgınlık dönemi.
Pages:
Jump to: