Pages:
Author

Topic: Müslüman Ülkeler Bitcoin’e Olumsuz Bakıyor - page 6. (Read 1071 times)

full member
Activity: 465
Merit: 100
Genelde hep öyle olur önce günah dinen uygun değil derler. Sonra bakarlar ki bütün modern ülkeler bunu kabul etmiş. Ne yapalım diye düşünürler sonra yavaştan yavaştan kabul etmeye başlarlar.
newbie
Activity: 210
Merit: 0
başlığın açıldığı tarihten bu yana özellikle arap yarımadasında olumlu gelişmeler var.bunlar hep aynı..yeni çıkan her şeye önce tepki gösteriyorlar, sonra peşinden gidiyorlar..
full member
Activity: 252
Merit: 100
Tam cahil açıklaması olmuştu. Para adamı entelektüel yapmaz, eğitim olmazsa olmaz. Suudilerin ülkesinin hali kötü. Ekonomi sos veriyor, para üç beş zenginin elinde oyuncak olmuş, halk cahil.
member
Activity: 126
Merit: 10
Katılıyorum hatta Suudi arabistanda ülkede tüm prensler arasından en zengini El-Velid bin Talal ''Bitcoin olayına inanmıyorum. Bir gün patlayacağına inanıyorum. Enron’dan bir farkı olmadığı görüşündeyim'' açıklamasında bulunmuştu 1-2 ay önce.
full member
Activity: 350
Merit: 100
EndChain - Complete Logistical Solution
2 ülke olumsuz bakıyor diye tüm müslüman ülkelerine denmesi mantıksız açıkcası biz veya iran veya sudiarabistan ripple ile anlaştı bence konu başlığı yanlış.
member
Activity: 406
Merit: 12
Çok değil 2-3 yıl içinde çoğundan 180 derece farklı açıklamalar duyacağız. Bitcoin ve blockchaine olumsuz bakmak matbaayı kabul etmemek gibi birşey olur.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Herhangi bir yasaklanma getirilmediği sürece kötü bir sonuç olacağını sanmıyorum o yüzden ne yaparlarsa yapsınlar yani. Fazla bir getiri götürü olmaz
member
Activity: 84
Merit: 10
Müslüman ülkeler kripto paralara olumsuz bakıyor, ama bu ülkelerde yaşayan insanların gelire, eğitime ve sağlık hizmetlerine ihtiyacı var. Altyapı hizmetlerinin düzgün verilmediği ülkelerde para kazanmak için insanların kripto para ticareti yapmasına engel konulmamalı.
RTE
full member
Activity: 294
Merit: 103
Bence bu işi dine göre bakmamak lazım sonuçta herkes hayatını daha iyi geçirebilicek bir ekmek kapısı arıyor bakalım bizim kapımıza ne çıkacak ne yapacağız hayat gösterecek şu fani dünya.
newbie
Activity: 196
Merit: 0
Müslüman ülkelerin klasik bankacılık sistemine bakış açıları dahi sakat kardeşim, bu çok normal.
member
Activity: 364
Merit: 20
Maalesef teknolojik bir gelisme oldugu icin bir cok musluman ulkede tam olarak anlanmamasindan dolayi ya da yanlis anlasilmasindan dolayi tam olarak olumlu bakamiyorlar.
full member
Activity: 288
Merit: 100
Müslüman ülkeler neye olumlu neye olumsuz bakıyor anlaşılması zor bir durum. Faiz haram evet ama zina da haram, taciz de kul hakkında haram. Müslüman ülkelerin tamamına yakınında vizyon sorunu var. Çok fazla paralar kazanıp ülke halkını refaha ulaştıracaklarına olumsuz bakıp konuyu kapatmaya çalışıyorlar.  Anlamadıkları bir durum olduğunda hemen dinin arkasına saklanıp, dinen uygun olmadığı görüşünü ortaya atıyorlar ve bu işi yapmak isteyen ve yapanları baskı altına alıyorlar.  Bu artık çağın gerçeği ve hala yasaklamalar ve karşıt düşünceler söyleniyor ülke yöneticileri bazında.  Biraz daha gelişmek, vizyon sahibi olmak gerekli artık. Bu piyasaya ayak uydurmak gerekir, uyduramıyorsan da kimseyi baskı altına almaya gerek yok.
full member
Activity: 280
Merit: 102
Müslüman ülkelerdeki geri kafalı insanlar btc gibi teknolojilere direk karşılar, suudi arabistandaki ya da malum(!) ülkelerdeki gibi dinin imanın para olduğu dinin bir ürün olarak alınıp satıldığı, tv lerde siyasi araç olarak kullanıldığı, ülkelerde ise bu iş nasıl insanalrı köşeye sıkıştırırm da btc lerini alırım vergi kolayarım şeklinde ilerliyor.
full member
Activity: 252
Merit: 100
Cunku musluman ulkeler genel olarwk gucu elinde bulunduranin egemenliginde ve emin olun bu halk degil.Devletler de kendi kazanci olmayan seyleri istemezler.
jr. member
Activity: 406
Merit: 1
Müslüman ülkelerin kripto para piyasalarına  olumsuz bakışı alışkın olduğumuz bir durum zaten .Daha önceki dönemlerde de ekonomi ve teknolojik alanlarda yaptıkları karşıt çıkışlarla örnekleri dolu.Olumsuz tavırları değiştirecekleri zaman iş işten geçtiği zaman olacaktır.Mısır ,Cezayir ve Endonezyadan kararlarını değiştirecek adamları inşallah görürüz.
sr. member
Activity: 454
Merit: 300
Devletler henüz yeni olan bu konuda konuşmaktan öteye pek gidemiyor, bu dönemlerde durum böyle oyüzden bu devletlerin dediklerininde hiç bir önemi yok bana sorarsanız.
Endonezya'ya şaşırmadım değil, bounty avcılarının çoğu endonezyalı.
full member
Activity: 294
Merit: 101
Ben müslüman ülkelerin bitcoin'e olumsuz baktığını düşünmüyorum sadece diğer ülkeler gibi çekimser baktığını düşünüyorum ve en son sudiarabistanın yatırımıyla bu tamamıyle ortadan kalkmıştır bence.
full member
Activity: 434
Merit: 112
. Burada da bitcoini sadece teröre yardım olarak görmek büyük yanlıştır. Ki sadece bitcoin değil özellikle bakılması gereken blockchain teknolojisi . Yüzyılın teknolojisi denilebilir.

Riskli bir yatırım aracı kısmı biraz daha makul bir sebep ama yinede insanları konu hakkında şeffaf bir şekilde bilinçlendirmek daha önemli olur. Bırakın insan ne istiyorsa sorgulasin kendisi yapsın
member
Activity: 294
Merit: 10
Müslüman ülkelerin Bitcoine olumsuz baktığını düşünmüyordum halen de öyle, adamlar para bolluğunda yaşıyor ve Bitcoine ve kriptolara yatırım yapmadıklarını söylemek saçma olur, çünkü dünyanın her yerinde her konuda  yatırımları var. Suudi Arabistan merkez bankası Ripple ile transferler konusunda imzayı attı bile.

Abi müslüman ülkeler o kadar zengin mi bir çoğu somuruluyor hayat standartları düşük ve durmadan savaş çıkan olay olan yerler de var. Suudi Arabistana bakarak genelleyemeyiz.
sr. member
Activity: 532
Merit: 250
Müslüman ülkelerin Bitcoine olumsuz baktığını düşünmüyordum halen de öyle, adamlar para bolluğunda yaşıyor ve Bitcoine ve kriptolara yatırım yapmadıklarını söylemek saçma olur, çünkü dünyanın her yerinde her konuda  yatırımları var. Suudi Arabistan merkez bankası Ripple ile transferler konusunda imzayı attı bile.
Pages:
Jump to: