Pages:
Author

Topic: Novosti - page 54. (Read 86544 times)

legendary
Activity: 2212
Merit: 7064
February 13, 2023, 04:00:18 AM
Ima li plaćanje u gotovni (keš na ruke) jer sve skupa je uzaludno ako moraš
kripto preko banke i ostalih financijskih institucija kupovati / prodavati.
Peachbitcoin je još u beta fazi, i za sada ima lokalna opcija za tri zemlje, ali bilo bi super imati gotovinsku opciju.
Alternativna opcije koje sada možeš koristiti su Bisq, Localcoinswap.com, AgoraDesk...

Inače zna li netko ako je već održan referendum u Švicarskoj i koji je bio ishod?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/svicarci-na-referendumu-odlucuju-hoce-li-ukinuti-placanje-u-gotovini/2435813.aspx
Svi referendumi i izbori su lažni, ako znaš kako se broje glasovi.

Binance je u velikom problemu sa svojim BUSD ''stabilnom'' kriptovalutom, kako piše WSJ Paxos prestaje sa izdavanjem BUSD tokena koji su vezani za dolar!
Počeo je stable coin rat i ne bih se iznenadio da se nešto slično dogodi i sa USDT, USDC i drugima, i mislim da nije dobra ideja držati bilo što u ovim tokenima.
https://www.wsj.com/articles/crypto-firm-paxos-to-stop-issuing-dollar-pegged-binance-token-94f65e52
hero member
Activity: 1110
Merit: 534
February 12, 2023, 12:22:48 PM

Nisam još dovršio testiranje, ali uradio sam mali mađioničarski trik i preuzeo sam APK fajl sa njihove stranice.
Za sada ima opcija za samo nekoliko EU zemalja sa lokal opcijom, ali postoji i Bank Transfer, Paypal, Revolut i Wise za online wallet, i Amazon Gift cards.
Mislim da bi ovo moglo dobro funkcionirati i mnogo je lakše za korištenje nego LocalBitcoin i slične p2p web stranice.

https://peachbitcoin.com/beta.html

PS
Koristite na vlastitu odgovornost i rizik... I am not your financial advisor Cheesy

Ima li plaćanje u gotovni (keš na ruke) jer sve skupa je uzaludno ako moraš
kripto preko banke i ostalih financijskih institucija kupovati / prodavati.

Inače zna li netko ako je već održan referendum u Švicarskoj i koji je bio ishod?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/svicarci-na-referendumu-odlucuju-hoce-li-ukinuti-placanje-u-gotovini/2435813.aspx

legendary
Activity: 3374
Merit: 1824
February 11, 2023, 08:33:27 AM
U vremenima katastrofe kao što je ovaj veliki potres u Turskoj ponovno se pokazuje jednostavnost i praktičnost kripta za slanje donacija.
Čini se da je kripto zajednica u prvih nekoliko sati prikupila milijune za pomoć nastradalima u Turskoj.
Zanimljivo je da su neke velike kripto firme poput Binance, Tether, Bitfinex, OKX i Kucoin obećali preko 9 milijuna dolara donacije kao pomoć unesrećenima.
Više o svemu na ovom članku:
https://crobitcoin.com/milijuni-kripto-donacija-pristizu-turskoj-nakon-razornih-potresa/

S druge strane, čini se da je UK sve bliži stvaranju svoje digitalne valute odnosno sustavu ''modernog digitalnog plaćanja''.
Ova se nova inicijativa naziva ''Britcoin'' a prema trenutnim planovima, vlada ne bi imala pristup osobnim podacima korisnika a pristupom će upravljati privatni sektor.
Ostaje za vidjeti kako će se ovaj projekt dalje razvijati i da li će osobni podaci korisnika zaista ostati zaštićeni od vladinog nadzora.
https://crobitcoin.com/britcoin-uk-sve-blize-lansiranju-digitalne-valute/

legendary
Activity: 2730
Merit: 7065
February 11, 2023, 03:38:20 AM
P2P na Binance i KuCoin koristen 100+ puta, nikad problema.
Pretpostavljam da je potreban KYC za P2P trgovanje na obe platforme. Binance to već dugo vremena ima za nove korisnike a i stari su morali uraditi KYC ako su željeli da nastave koristiti platformu.
Kakva je situacija kod KuCoina? Jel KYC potreban i kad se jedna kriptovaluta mijenja za drugu ili samo kad je fiat dio paketa?

Ni Binance ni KuCoin nisu prave P2P platforme jer svoje coine deponuješ na njihove adrese. Mogu ti biti oduzeta ili blokirana sredstva. Kod istinskih i non-custodial P2P platformi kakva je Bisq to nije slučaj.
jr. member
Activity: 212
Merit: 6
February 10, 2023, 10:48:05 AM
P2P na Binance i KuCoin koristen 100+ puta, nikad problema.
legendary
February 10, 2023, 09:34:52 AM
Nisam još dovršio testiranje, ali uradio sam mali mađioničarski trik i preuzeo sam APK fajl sa njihove stranice.
Vidio sam i ja link za aplikaciju ali nisam je pokušavao preuzeti jer u tom narandžastom prozorčiću piše da ima lista čekanja za one koji žele da budu dio testne ekipe. Pošto se LocalBitcoins gasi dobro je da dolaze druge opcije a ovo bi moglo biti puno bolje ako zaživi.
legendary
February 09, 2023, 02:28:07 PM
Jesi li imao priliku da isprobaš aplikaciju već? Pitam jel na stranici piše da trenutno ne primaju nove beta testere već moraš ostaviti svoj email pa će te naknadno kontaktirati.
Kakve su impresije i ima li već nekog značajnog volumena trgovanja?
Za sada ima opcija za samo nekoliko EU zemalja sa lokal opcijom, ali postoji i Bank Transfer, Paypal, Revolut i Wise za online wallet, i Amazon Gift cards.
Mislim da bi ovo moglo dobro funkcionirati i mnogo je lakše za korištenje nego LocalBitcoin i slične p2p web stranice.

https://peachbitcoin.com/beta.html

PS
Koristite na vlastitu odgovornost i rizik... I am not your financial advisor Cheesy
legendary
February 09, 2023, 01:54:43 PM
Nedavno sam čuo za alternativu koja se zove Peachbitcoin.com, p2p trading app, za sad je open beta, bez kyc verifikacije, super je za EU.
Jesi li imao priliku da isprobaš aplikaciju već? Pitam jel na stranici piše da trenutno ne primaju nove beta testere već moraš ostaviti svoj email pa će te naknadno kontaktirati.
Kakve su impresije i ima li već nekog značajnog volumena trgovanja?
legendary
February 09, 2023, 10:13:04 AM
Nisam iznenađen što ovo čujem za LocalBitcoins, nakon što su uveli obaveznu kyc verifikaciju njihova lividnost je stalno opadala, a sigurno su imali i problema sa regulacijom.
Nedavno sam čuo za alternativu koja se zove Peachbitcoin.com, p2p trading app, za sad je open beta, bez kyc verifikacije, super je za EU.
A postoji i Bisq, AgoraDesk i druge opcije.
full member
Activity: 179
Merit: 152
Otkup USDT
February 09, 2023, 08:25:33 AM
hero member
Activity: 616
Merit: 565
#NeverForgetGoba
February 07, 2023, 11:49:05 AM
Evo da vas ažuriram malo oko Coinslotty.com projekta Smiley

Zatvorili smo stotinjak affiliate dealova od kako smo startali, danas je izašao van PR. Zajedno s agencijom sam organizirao gifting kampanju gdje smo u Samoboru napravili custom coin poucheve, u Opatiji custom čokoladne zlatnike, i onda još to sve nadoštukali s brandiranim Apple AirTagom.

Efialtis sa BTCGosua će svoj dobiti sutra, Frka ovu nedjelju, a Trofo je zadnja rupa na sviralu jbg, krivimo mu lokaciju Grin

Evo nešto fotki ispod, mogu napravit behind the scenes thread ako će koga zanimati.

Za puni Press Release možete baciti pogled ovdje: https://www.multivu.com/players/English/9138951-stable-tech-breaks-first-milestone-chocolate-coins/
Ono što je otišlo direkt medijima ovdje: https://finance.yahoo.com/news/stable-tech-n-v-breaks-090000235.html

legendary
Activity: 2156
Merit: 1151
Nil Satis Nisi Optimum
February 04, 2023, 01:40:00 PM
-snip

Dakle, može se praktički koristiti i jedan i drugi naziv, i Ujedinjeno Kraljevstvo i Velika Britanija i jasno je na što se misli, a stvarno je nepraktično koristiti u svakodnevnom govoru cijeli naziv države.

u pitanju je dosta cesta greska u govoru i na netu, ali slucajno sam radio dosta sa Ircima pa mogu reci da prevedena definicija sa wikipedia nije najpreciznija, a ovaj deo ni tacan

Velika Britanija ukljucuje Englesku, Vels i Skotsku,.a kad kazes Ujedinjeno kraljevstvo, onda je tu uracunata i Severna Irska (do WWI i cela Irska)

evo i link na objasnjenje koga zanima:
https://www.ordnancesurvey.co.uk/blog/whats-the-difference-between-uk-britain-and-british-isles#:~:text=Great%20Britain%20is%20the%20official,you%20see%20all%20too%20often.
legendary
February 04, 2023, 08:08:41 AM
-snip
Možda će regulirane mjenačnice u Ujedninjenom Kraljevstvu morati svojim klijentima skrenuti pažnju da u slučaju bankrota, ostaju bez svog kripta i da sve što je položeno na račune centralizovanih mjenačica nije njihovo dok ta sredstva ne povuku s njih. To sve na ovaj ili onaj način piše u Uslovima Korištenja koje niko ne čita.

vazi li to za Ujedinjeno kraljevstvo ili Veliki Britaniju, posto to nije isto Smiley

Kako se uzme  Grin
Ako ćemo striktno, puni naziv države je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske.
Ako se kaže samo Ujedinjeno Kraljevstvo, onda se tehnički može reći da se misli samo na Veliku Britaniju bez Sjeverne Irske.
Uostalom, evo što Wikipedia kaže na ovu temu:
Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske (eng. United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland) država je u zapadnoj Europi, obično poznata kao Ujedinjeno Kraljevstvo (eng. United Kingdom), neslužbeno kao Velika Britanija (eng. Great Britain) ili samo kao Britanija.
Source: https://hr.wikipedia.org/wiki/Ujedinjeno_Kraljevstvo

Dakle, može se praktički koristiti i jedan i drugi naziv, i Ujedinjeno Kraljevstvo i Velika Britanija i jasno je na što se misli, a stvarno je nepraktično koristiti u svakodnevnom govoru cijeli naziv države.

legendary
Activity: 2156
Merit: 1151
Nil Satis Nisi Optimum
February 04, 2023, 07:38:24 AM
-snip
Možda će regulirane mjenačnice u Ujedninjenom Kraljevstvu morati svojim klijentima skrenuti pažnju da u slučaju bankrota, ostaju bez svog kripta i da sve što je položeno na račune centralizovanih mjenačica nije njihovo dok ta sredstva ne povuku s njih. To sve na ovaj ili onaj način piše u Uslovima Korištenja koje niko ne čita.

vazi li to za Ujedinjeno kraljevstvo ili Veliki Britaniju, posto to nije isto Smiley

London je jos 2021 odlucio postati centar kripto sveta, i novi premijer je samo pravi korak u tom pravcu, idu ka tome da kreiraju regulativu koja nece predstavljati teret kompanijama u razvoju, a opet ce donekle stititi korisnike

videcemo kako ce na kraju ispasti
legendary
February 04, 2023, 07:08:46 AM
...kripto tvrtke će morati objavljivati određene dokumente za svoje klijente...
Ovo nije detaljnije objašnjeno i ne piše kakve vrste dokumenata će se u budućnosti trebati objaviti. Samo se napisali.
Pravila koja su predložile britanske vlasti, zahtijevat će od tvrtki za digitalnu imovinu da objave dokumente za klijente.

Pretpostavljam da je riječ o upozorenju šta sve može da se desi kad se trguje kriptovalutama na centralizovanim mjenačnicama. Možda će regulirane mjenačnice u Ujedninjenom Kraljevstvu morati svojim klijentima skrenuti pažnju da u slučaju bankrota, ostaju bez svog kripta i da sve što je položeno na račune centralizovanih mjenačica nije njihovo dok ta sredstva ne povuku s njih. To sve na ovaj ili onaj način piše u Uslovima Korištenja koje niko ne čita.

Čuj, stvarno ne znam kakve će to dokumente britanske kripto firme ubuduće morati objavljivati i davati svojim klijentima, članak je općenit i ne donosi previše činjenica i detalja.
Za mene je logično da će to morati biti dokumentacija o investiciji, firmi, vlasnicima, detalji o investiciji, a pretpostavljam da će potencijalnim klijentima morati biti objašnjeno da se radi o vrlo rizičnim ulaganjima i da ulažu na svoju odgovornost.
Naravno da se to kod svakog ulaganja podrazumijeva, ali nije loše da to postane i zakonska obveza, zbog slabije informiranih klijenata, koji mogu imati nerealna i velika očekivanja od svojeg ulaganja.
legendary
February 04, 2023, 06:50:20 AM
...kripto tvrtke će morati objavljivati određene dokumente za svoje klijente...
Ovo nije detaljnije objašnjeno i ne piše kakve vrste dokumenata će se u budućnosti trebati objaviti. Samo se napisali.
Pravila koja su predložile britanske vlasti, zahtijevat će od tvrtki za digitalnu imovinu da objave dokumente za klijente.

Pretpostavljam da je riječ o upozorenju šta sve može da se desi kad se trguje kriptovalutama na centralizovanim mjenačnicama. Možda će regulirane mjenačnice u Ujedninjenom Kraljevstvu morati svojim klijentima skrenuti pažnju da u slučaju bankrota, ostaju bez svog kripta i da sve što je položeno na račune centralizovanih mjenačica nije njihovo dok ta sredstva ne povuku s njih. To sve na ovaj ili onaj način piše u Uslovima Korištenja koje niko ne čita.
legendary
February 04, 2023, 05:34:16 AM
Evo još zanimljivih kripto vijesti  Cheesy
V. Britanija je donijela regulatorni okvir za kripto.
Izgleda da ih je na to potakao nedavni kolaps FTX-a.
Čini se da je njihov novi premijer Sunak zagovornik kripta i da želi da V. Britanija postane  “globalno tehnološko središte kripto imovine”.
Naravno, novom regulacijom prioritet će biti na poboljšanju sigurnosti za kripto korisnike.
Donijet će se posebni propisi za kripto oglase, kripto tvrtke će morati objavljivati određene dokumente za svoje klijente...
Čini se da Britanci (odnosno njihova financijska industrija) žele biti predvodnici u kripto industriji i žele izbjeći prestrogu kontrolu.
Pitam se gdje je u ovoj priči EU?  Grin

https://crobitcoin.com/ujedinjeno-kraljevstvo-objavilo-regulatorni-okvir-za-kripto/

full member
Activity: 1204
Merit: 162
January 31, 2023, 10:35:36 AM
Nakon sto su crnogorci svojevermeno navodno dali drzavljanstvo Vitaliku Buterinu, zanimljive kripto vijesti i dalje stizu od susjeda. Naime, njihov premijer Dritan Abazvoc je najavio da njihova centralna banka u suradnji sa Ripple planira rad na CBDC. Neka me netko ispravi ako grijesim, ali cini mi se da je to prva najava CBDC na Balkanu.

Montenegrin Prime Minister Dritan Abazović has announced on Twitter that his country is pursuing a digital currency in conjunction with Ripple. Abazović met with Ripple CEO Brad Garlinghouse and vice president James Wallis at Davos.Wallis is Ripple's vice president for central bank engagements and CBDCs. Abazović apparently had something like a central bank digital currency (CBDC) in mind in his announcement, as he stated in the thread:

“In cooperation with @Ripple and the Central Bank, we launched a pilot project to build the first digital currency or stablecoin for Montenegro.”
Ja sam iz CG i vidio sam ovo kroz novine i nije se toliko pridalo znacaja tome koliko bi trebalo... Isto tako politicka situacija u Crnoj Gori je takva da je ovo tehnicka vlada te cim novi dodju krece druga prica i tako. Premijera igrom slucaja dosta dobro i licno znam(navijamo za isti klub) i on hoce da donese neke promjene na bolje i sve to ali sporo... Ima jos tu par stvari vezanih za crypto koje su se pokrenule i koje stoje tako vec neko vrijeme, imamo i par projekata isto, za jedan licno znam upoznao sam CEO i ekipu uz njega.
legendary
January 31, 2023, 07:33:23 AM
Nakon sto su crnogorci svojevermeno navodno dali drzavljanstvo Vitaliku Buterinu, zanimljive kripto vijesti i dalje stizu od susjeda. Naime, njihov premijer Dritan Abazvoc je najavio da njihova centralna banka u suradnji sa Ripple planira rad na CBDC. Neka me netko ispravi ako grijesim, ali cini mi se da je to prva najava CBDC na Balkanu.
Kakva glupost! Praviti CBDC na bilo kojoj mreži je dobro samo za nekoliko ljudi u vladi koji su sigurno uzeli svoj % i nikog više.
Ali nije to najveća glupost koja dolazi od Abazovica... po njemu je Crna Gora prva pokrenula i svoj ''svemirski program'' a svi znaju da je ovo samo cirkuski program  Roll Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=ubtLpBFwA_o
https://www.gov.me/clanak/abazovic-pokrecemo-crnogorski-svemirski-program-stajemo-iza-nasih-inovatora-koji-razvijaju-satelit-luca

Ima jedna web stranica za tracking CBDC novosti:
https://cbdctracker.org/
legendary
Activity: 1722
Merit: 5937
January 31, 2023, 05:15:24 AM

Montenegrin Prime Minister Dritan Abazović has announced on Twitter that his country is pursuing a digital currency in conjunction with Ripple. Abazović met with Ripple CEO Brad Garlinghouse and vice president James Wallis at Davos.Wallis is Ripple's vice president for central bank engagements and CBDCs. Abazović apparently had something like a central bank digital currency (CBDC) in mind in his announcement, as he stated in the thread:

“In cooperation with @Ripple and the Central Bank, we launched a pilot project to build the first digital currency or stablecoin for Montenegro.”
Pages:
Jump to: