Ne znam kako ali nekako mi je promakla ova vijest od prije 2 tjedna, da je Hrvatska nogometna reprezentacija izdala svoj ''Vatreni kripto'' token.
Dakle, važno je biti u trendu
Da li ga je netko već kupio?
https://crobitcoin.com/vatreni-kripto-token-hrvatske-nogometne-reprezentacije/Ali možda se ne trebate žuriti sa kupnjom.
Sudeći po predviđanju Peter Schiffa, poznatog kritičara kripta, bitcoin i sav kripto idu prema nuli i svi bi se trebali što prije prebaciti na fizičko zlato, dok još nije kasno
Za njega je zlato prava alternativa američkom dolaru, kao način očuvanja vrijednlosti i spašavanja od inflacije.
https://crobitcoin.com/peter-schiff-upozorava-da-bitcoin-ide-prema-nuli/Savjet godine:
''“Moj savjet ljudima u kripto zajednici je da izađu iz kripta. Još uvijek možete uzeti 17 tisuća dolara za svoj bezvrijedni Bitcoin. Predlažem da ga prodate i kupite zlato”, rekao je Schiff.'' Meni su ti navijački tokeni totalna glupost. Osim toga, na stranici nigdje ne piše koliko tokena osoba mora imati da bi iskoristila određene pogodnosti. Recimo ako želim imati prednost kod kupnje ulaznica za tekme reprezentacije, kako da znam koliko mi je tokena potrebno? Postoji neka stranica s navedenim popustima koji se mogu ostvariti kod partnera, ali nigdje ne piše koliko tokena treba za prednost kod kupnje ulaznica. Na primjer, Konzum na online kupnju daje 10% popusta ako imaš 50 tokena. Cijena tokena je trenutno oko $0.50 što znači da treba $25 (oko 175 kn) da bi mogli iskoristiti popust. Ali nisam siguran (nisam pronašao način da provjerim) hoće li se 50 tokena "potrošiti" s iskorištenim popustom ili se za svaku kupnju može dobiti 10% popusta.
Da, sad sa, baš pogledao tu stranicu sa tzv. benefitima.
Da bi se ostvario određeni popust kod HAK Rent a Car, HNS webshop, bolnica Sv. Katarine traži se minimalno 50 tokena a kod zlatarne Dodić 100 tokena.
Međutim, ono što je prosječnom navijaču najvažnije i zbog čega bi bio najmotiviraniji da kupi ove tokene, a to su VIP ulaznice ili posjet treningu, te su stranice prazne, bez obavijesti.
Također, nikakvog dodatnog pojašnjenja kako bi to navijači, i pod kojim uvjetima, mogli glasovati o izboru dresova, mjestu odigravanja određenih utakmica...
Meni se čini da je ovo dosta površno odrađeno i da su samo napravili copy paste sa drugih sličnih stranica, jer to i drugi rade i zarađuju na navijačima pa zašto ne bi i mi, ali sve je to dosta loše odrađeno, i osmišljeno.
Nabacaš nekoliko obećanja na stranici, da zainteresiraš ljude za te tokene, a dalje te baš briga