Ne znam zašto ne naprave mogućnost jeftinije kupnje sezonskih ulaznica za fanove koji su vlasnici određenog broja tokena. OK, to možda nema smisla za reprezentaciju ali klubovi bi mogli napraviti tako nešto. Jer nema vjernijeg navijača od onog koji je vlasnik sezonske ulaznice.
dobra je to ideja, ali to bi bas umanjilo profit klubovima na zapadu, koji imaju npr. 80% stadiona pod sezonskim ulaznicama
stoga oni (bar Everton i Valensija, koji imaju tokene), nosiocima tokena nude VIP ulaznice, odnosno mesta koja nisu uvek popunjena, a inace se koriste u marketinske svrhe, pa bude izvlacenje medju vlasnicima tokena za ta mesta s vremena na vreme (ne bas svaka utakmica), i eventualno slikanje sa nekim igracem/igracima
ono sto tu ne valja je sto se time favorizuju lokalni vlasnici (jer je malo verovatno da potegnes iz druge drzave/kontinenta samo zato sto si dobio VIP kartu, mada ima i toga)
ne znam koliko Dinamo ima sezonskih karata?
Ne znam ni ja koliko ih ima. Znam da ima ponešto sezonskih pretplatnika, ali ne vjerujem da ih je puno. Ja sam jedinu sezonsku kartu imao kad je Medveščak igrao u austrijskoj ligi pa je bila tolika navala na karte da se sve rasprodalo u roku nekoliko minuta. Onda sam uzeo sezonsku kartu da ne moram stalno strepiti hoću li uspjeti kupiti kartu ili ne.
Vjerojatno si u pravu što se tiče popusta na sezonske ulaznice. Time bi si zapravo smanjili zaradu, a ne bi baš profitirali od prodaje tokena kad ih se može kupiti na nekoj burzi. Osobno slikanje, večera ili nešto slično s igračima me nikad ne bi privuklo da kupim token. Zapravo i dalje mislim da navijački tokeni nemaju nikakvog smisla osim ako se od kluba napravi DAO. Možda ne da fanovi imaju apsolutnu kontrolu ali da imaju određeni postotak u glasovanju. recimo ako uprava kluba ima 4 člana, da peti član bude zajednica vlasnika tokena i kako oni odluče, tako će glasovati peti član. Na taj način ne bi izravno mogli provoditi svoje odluke, ali bi ipak imali nekakav utjecaj.