Mislim da kratkoročno ovo može biti dobro za Bitcoin i za njegov omiljeni shitcoin doge, ali očekujem da će on samo učiniti twitter još gorim nego je sad sa svojim glupostima.
Nemoj tako. On nama svima želi dobro. Kupio je Twitter da nam omoguči neograničena prava i slobodu govora. Već se spekuliše da bi se Trump mogao vratiti nakon promjene vlasničke strukture.
Kakvo je tvoje (mogu se i ostali uključiti) viđenje tih mixera?
Nisam nikada koristio te mixere za alternativne coine. Bilo bi zanimljivo provjeriti koliki broj korisnika imaju u poređenju sa npr ChipMixerom. Što je taj broj veći, veća je i šansa da se sakrije porijeklo novca.
Zar nije nedavno u onoj vijesti da EU planira uvesti KYC za sve transakcije bilo riječi o tome da će se blokirati računi koji su koristili mixere? Ne sjećam se točno ali kao da mi "zvoni" da sam pročitao tako nešto.
Ne sjećam se taćno, ali neke centralizovane mjenačnice to već rade. "Taint" je već postao problem jer burze kao što je Coinbase odbijaju transakcije gdje novac dolazi sa kripto kasina a vjerovatno i mixing platformi. Pizdarija i bezobrazluk ali može im se pa to i rade. Kad bi slične analize radili i provjeravali novčanice koje su nekad korištene za finansiranje prostitucije, kupovine droge, oružja, mito i korupciju, pola onogo što imamu u novčaniku bi bilo bezvrijedno i trebalo bi zapljeniti.
DOGE je porastao 25% nakon što je objavljena vijest da je Musk kupio Twitter.
Očeivao sam i da će drugi slični meme coini kao što je Shiba značajno dobiti na vrijednosti ali bar za sad prate normalan rast Bitcoina.