Da, izgleda da više nije neka vijest kad "third world country" uvede Bitcoin kao zakonito sredstvo plaćanja. Sad se valjda čeka da neka veća zemlja to napravi da bi se to vidjelo i na cijeni.
da, izgleda
mislim da se vise ceka da to napravi neka drzava koja trenutno ima svoju valutu
obe koje su do sada prihvatile Bitcoin su i do sada bile zavisne po tom pitanju, Salvador od USD, a CAR od zajednicke valute u regionu, ciju vrednost diktira Francuska - tako da prelazak na Bitcoin moze izgledati cak i povoljnije sa strane uticaja na valutu, jer na postojecu nisu imale nikakav uticaj
Zapravo mi je zanimljivo da veći utjecaj na cijenu btc ima neki tweet Muska, ili izjava guvernera neke velike središnje banke, nego odluka neke države da prihvati bitcoin kao svoje sredstvo plaćanja.
Kada sam čuo da je Salvador prihvatio bitcoin kao svoj novac, očekivao sam povećanje cijene btc bar 5 % a nije se dogodilo ništa
Bitcoin se u zadnje vrijeme ponaša kao i sve druge tehnološke dionice na glavnim svjetskim burzama.
Kada burzovni indeksi rastu, tada i btc raste a kada indeksi padaju onda i btc pada.