Na jakiej to giełdzie/giełdach? Na nic podobnego nie mogę trafić googlując...
Mam całą masę tokenów, altcoinów (shitcoinów) z najróżniejszych airdropów i bounty, w których brałem udział poprzez najróżniejsze platformy do zautomatyzowanych airdropów i bounty.
Zrobiłem sobie ostatnio remanent w tych portfelach i znalazłem taką stronę, gdzie stworzyłem sobie portfolio i teraz śledzę tam, te wszystkie skumulowane przez lata skarby
.
To jest właśnie jeden z takich tokenów ale o dziwo, jest to nawet projekt z ambicjami i w ciągłym rozwoju. Jest już na kilku małych giełdach i ma nawet parę tysięcy dolarów w dziennych wolumenach, to i tak nie najgorzej, jak na taki, zupełnie nie znany projekt. A mowa, jest właśnie o tokenie
Bloom.
Bloom token (BLT) - to token zgodny z ERC-20 opracowany na blockchainie Ethereum, oferujący zdecentralizowany mechanizm punktacji kredytowej i oceny ryzyka. Token Bloom służy zarówno jako mechanizm poprawy punktacji i jako waluta w sieci Bloom, rozwiązuje problem nieautentycznego systemu punktacji kredytowej. Sieć Bloom wykorzystuje protokół Bloom, który służy do oceny ryzyka kredytowego poprzez zdecentralizowaną weryfikację tożsamości opartą na atestacji. Protokół Bloom rozwiązuje główne problemy związane z udzielaniem pożyczek przedsiębiorstwom, w tym z transgraniczną punktacją kredytową, wsteczną oceną wiarygodności kredytowej, ograniczoną zdolnością do udzielania pożyczek na całym świecie, wysokim ryzykiem kradzieży tożsamości i niekonkurencyjnym ekosystemem punktacji kredytowej. Protokół Bloom składa się z trzech głównych elementów, tj.
BloomID (tworzy globalną bezpieczną tożsamość za pomocą poświadczenia tożsamości),
BloomIQ (rejestr / śledzenie / raportowanie kredytowe) i
BloomScore (ocena punktowa). Sieć Bloom ma na celu bezpieczną obsługę 3 miliardów osób niebankowych, które nie mogą uzyskać konta bankowego ani oceny kredytowej.
Bloom token (BLT) - służy również jako proponowany mechanizm inicjowania zmian w fazach i algorytmach BloomScore.
Bloom Token (BLT) służy do zapłaty za ocenę ryzyka kredytowego i weryfikację tożsamości w sieci Bloom. Tokeny te są również używane w „Systemie zaproszeń”, w którym użytkownik musi umieścić ułamkową liczbę tokenów
BLT jako zabezpieczenie dla nowych użytkowników zaproszonych do sieci Bloom. Tokeny zostaną zwrócone po upływie roku. Ta strategia chroni sieć przed atakującym, który chce utworzyć sieć złośliwych kont.
Całkiem nieźle prawda
. Ale już po pompie
https://coinlib.io/coin/BLT/Bloom+TokenTutaj giełdy tokena Bloom i wolumeny:https://coinlib.io/coin/BLT/Bloom+TokenNawet się cieszę, że mam tyle tego badziejstwa, bo co chwile, któryś mnie pozytywnie zaskakuje i jest pompowany. Okazuje się, że projekty, które są prawdziwe i w ciągłym rozwoju, mają nadal, szansę i potrafią znaleźć dla siebie miejsce. Kilka tysięcy dolarów w dziennych wolumenach to wystarczająca ilość, żeby zaspokoić potrzeby takiego początkującego projektu, jak widać. Jak zwykle pożyjemy zobaczymy ile z tych 3000 altów zostanie z nami na dłużej. Szacuje się, że tylko 1%, więc jakieś 30 projektów powinno przetrwać ale czy jest to Bloom token, sam nie wiem?
A tu link do strony Coinlib.io ze szczegółowymi informacjami na temat tokena Bloom:
https://coinlib.io/coin/BLT/Bloom+Token