...Bardziej bezczelne byłoby chyba tylko płatne KYC z możliwością odzyskania 5% przychodu ze sprzedaży danych na darkwebie...
Zgadzam się zagrywają całkiem beszczelnie i to nie raz. Najgorsze jest to, że jesteśmy bezsilni i nie zgodzę się z Tobą @Malevolent, że regulacje nie przyniosą nic dobrego.
Zobacz tylko na najnowsze IPO. Ani jednego oszukanego, nie ma jakichś KYC z nieznanymi serwisami, tylko dobrze znane giełdy, na których i tak większość z nas ma już KYC.
Tokeny zawsze wypłacone i to na czas. A to nie są, żadne regulacje tylko wewnętrzne ustalenia rynku krypto, a dokładnie giełd, projektów i inwesterów.
Myślę, że już niedługo wogóle nie będzie ICO. Ja osobiście nie słyszałem o żadnym ważnym. Jedyne co ostatnio słyszę to IPO. Myślę, że dotychczasowe skamy już wymusiły zmiany a to dopoero poczatek.
Sam jestem niechętny jakimś regulacjom, czy mieszaniu się ustawodawców do rynku krypto ale bez tego 1.000.000$ za BTC nie wydaje mi sie możliwe, bo nigdy duże pieniądze nie wejdą w tą bezpieczną przystań, bo nie jest bezpieczna bez regulacji, takie błędne koło. Tak źle i tak niedobrze.