Pages:
Author

Topic: Sabancı ve Koç desteği ile TCcoin geliyor - page 10. (Read 1939 times)

full member
Activity: 322
Merit: 126
EndChain - Complete Logistical Solution
Güzel haber diyebiliriz ama sabancı ve koç holding birleşip insanları ve halkı yolmaya başlarsada pek şaşırmam açıkcası en azından güzel bir gelişme var artık reel güvenilir şirketler.
brand new
Activity: 0
Merit: 0
Yerel, regüle edilmiş, arkasında şu ünlü şirket var vb cümleler hiç heyecan uyandırmıyor. Bence hepsi de kriptopara ruhuna aykırı.

Mümkünse evrensel, regülasyonlara (takip edilemeye) bulaşmamış ve arkasında güzel projesi olan blockchain projelerine odaklanılmalı. Temennim bu yöndedir. İş fikri sağlamsa ekonomisi onu destekler.

Saygılar, sevgiler.
full member
Activity: 476
Merit: 100
Eğer haber doğruysa Türkiye de kripto paralara olan bakış açısı değişir. İki şirkete olan güven den dolayı çıkacak olan TCcoine destek ve yatırım çok büyük olur. Daha önce iki kez denenmiş ve başarısız olunmuştu.
member
Activity: 364
Merit: 10
Haber gerçekse bu durum ülkemiz için büyük yankı uyandırır aynı zamanda da mükemmel bir gelişme yaşanmış olur.
Umarım bir an önce bir adım atılır ve gelişmelerin yaşanmasının önündeki engeller kaldırılır.
full member
Activity: 546
Merit: 100
Haber gerçekten doğru ise böylesine büyük iki devin böyle bir girişimde bulunması çok umut verici, amam ülkemizde bu alan yapılan bir yasal düzenlemeyi henüz duymadım. Şayet böyle bir proje varsa gerçekleşmesi için yasal dayanağın da olması gerekir diye düşünüyorum.
newbie
Activity: 54
Merit: 0
haber doğru değil
member
Activity: 238
Bu haber doğru mu bilmiyorum ama yine de umutlandırıyor insanları. Gerçek olsa ne kadar mükemmel olacağını düşündükçe mutlu oluyor insan.
member
Activity: 182
Merit: 11
Eğer bu haber gerçekse Türkiye adına çok iyi gelişmeler olabilir iki büyük şirketin çok  oluşturmasi güvenilirlik açısından gelişmelere neden olur
jr. member
Activity: 196
Merit: 5
tamamen saçmalıklarla dolu bir yazı
member
Activity: 294
World’s First Decentralized ICO Platform
Eğer gerçekten doğru ise bu haber gelecek adına gayet umut verici. Üstelik birbirine rakip firma konumunda ki bu iki devin yan yana gelmesi ortaya çıkacak projenin de başarılı olma olasılığını artırır.
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
Çok takdir ettiğim 2 tarafın böyle bir projede birleşmesi çok güzel haber. Eğer bu piyasayı yakından takip ediyorlarsa ve Blockchain teknolojisi hakkında da fikir sahibiyseler başarılı olabilir belki de bu proje.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
Bountyhive.io

Koç ve Sabancı Dijital Parada Birleşiyor

İşadamı Alphan Manas, iki devi dijital parada birleştiriyor. Koç ve Sabancı, Manas'ın TCcoin isimli dijital parasının arzı için ortak şirket kuruyor.

Türkiye'nin en büyük iki holdingi 'bitcoin' yatırımı için bir araya geliyor. Koç ve Sabancı'nın dijital para üretimi için ortak şirket kurmak üzere kolları sıvadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, projeye TCcoin ismi verildi. Holdingler kamusal regülasyonların çıkmasının ardından çalışmalarını hızlandıracak. Proje gerçekleşirse, bireysel girişimcilerin ya da adı-sanı bilinmeyen şirketlerin çıkardığı kripto para dönemi kapanacak.

ŞİRKET KURULACAK
SABAH'a açıklamalarda bulunan projenin sahibi olan Tcc Teknolojileri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, dijital paranın güvenilir olduğunu göstermek için büyük holdinglere teklif götürdüklerini, onlardan da olumlu yanıt aldıklarını açıkladı. Holdinglerle ortak bir şirket kurmak için çalışmaların başladığını belirten Manas, "Bu projeyi başlattığımızda dünyada ilk kez arkasında büyük holdinglerin olduğu sanal parayı kullanıma sunmuş olacağız" dedi. Holdinglerin bu alanda kamu regülasyonunun henüz olmaması nedeniyle temkinli davrandığını belirten Manas, "Ben yıllardır bu alanda çalışmalar yapıyorum. Türkiye Fütüristler Derneği'nin kurucu başkanıyım. Yani bu alanda tek başıma dijital para arzı (ICO) yapabilirdim. Ancak büyük kurumlarla piyasaya girerek regülasyonun yapılmasını da hızlandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

PARAYI KULLANACAKLAR
Holdinglerin çıkaralacak TCcoin'i ürün satışında da kullanması bekleniyor. Koç Holding'in benzin istasyonlarından ev aletlerine hatta arabaya kadar ürettiği birçok ürünü dijital parayla satabileceği belirtiliyor. Sabah'tan İbrahim Acar'ın haberine göre; Aynı şekilde Sabancı Holding'in de tüketicilere ürün satışını bu yolla yapabileceği ifade ediliyor. Alphan Manas, "Projedeki şirketlerle ortaklık yapmamızın amacı kamu otoritesinin bu alanda regülasyonu çıkarmasına zemin hazırlamak. Bugün Türkiye'de ICO yapılabiliyor. Yasal kısıtlama yok. Ama biz yine de büyük gruplarla beraber bunu yapmak istiyoruz. Birlikte hareket edilirse bu olur" dedi.

GÜVEN FAKTÖRÜ SAĞLANACAK
Manas , Türkiye'nin özel radyo süreci yaşadığını, düzenleme olmadan çıkan yayın kuruluşlarının daha sonra yasalarla yoluna devam ettiğini belirterek, "Dijital para da dünyada böyle yürüyor. Holdinglerle projeyi yaptığımızda, yatırımcının güveni sağlanacak" dedi. Arkasında üretim gücü olmayan dijital paraların saadet zinciri gibi algılandığını belirten Manas, "Biz bunu kıracağız" dedi.

ŞAKA İÇİN YAZILANLARA BİLE PARA GELDİ
Bilgi Bilişim A.Ş. Başkanı Kadir Çaylı da sanal para piyasasının trilyonlarca dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirtti. Kamu regülasyonunun olmamasının sıkıntı yarattığını belirten Çaylı, "Borsalar ve ICO'lar çıkana kadar blockchain 'özgür ağ' bitcoin ise 'sanal para' olma yolunda ilerliyordu. Ama borsalar ve ICO'lar bu sistemi birdenbire Ponzi sistemine dönüştürdü" dedi. Sistemin ne kadar zayıf olduğunu da ilginç bir örnekle anlattı: "Şaka olarak yazılan kripto para birimlerine bile milyonlarca dolar yatırıldı. Dogecoin, iki arkadaşın aralarında espri yapmak için oluşturdukları sanal para. Şakala olarak yazılan duyuru metnine dahi milyonlarca dolar geldi. Bu para hâlâ işlem görüyor" dedi.

Kaynak: https://m.sondakika.com/haber/haber-koc-ve-sabanci-dijital-parada-birlesiyor-10668080/
Pages:
Jump to: