Mozda ste me malo pogresno razumeli, a mozda sam i ja malo zbrzao sve.
Sto se tice oporezivanja:
Ako imate poslovni model, ali potrebno je vreme da postane odrziv, onda napravi predlog za potencijalne investitore kojima cete zauzvrat ponuditi nesto, na primer, besplatno oglasavanje na sajtu i slicno
Razmisljao sam i o tome, ali dacu vremena jos koji mesec da se ljudi oporave od ovog celog haosa pa da vidim i za to. Tretnutno s obzirom da nemam rashoda jer nisam kupovao widgete i ostala sranja za sajt nego sve sam sam radio, nije mi toliko frka da zaradim sto pre, samo je bitno da se vremenom ljudi odazovu. Nakon mesec dana aktivnog rada, dosao sam do 81 "oglasa", tako da sam pocetak i nije los. Ali opet, nisam naplacivao nista jer mi je trenutno cilj da nagruvam broj ljudi na sajtu.
Mislim da je bolje da ne planiras Bitcoin kao sredstvo placanja za sada. Bar u tom slucaju koji si planiras. Vrlo je komplikovano za preduzetnike/firme da ti plate u BTC i da kasnije pravdaju te troskove. Takodje bez registrovane firme, tesko da ce ici to. Nece niko da se cima sa tobom i keshom.
Svakako kreni sad bez komercijalizacije, pa cepaj nekih godinu dana da napravis nesto dobro, onda ces znati da li ti se isplati da se registrujes ili da batalis.
Registracija domena i hosting je bukvalno par hiljada dinara na godisnjem nivou, valjda si spreman i ti malo da ulozis u svoj potencijalni biznis.
Donacije, su necija dobra volja da ti pomogne. To nije realan plan za biznis, jer od toga tesko da mozes da zivis, niti da racunas na taj prihod. Uvek je drugaciji iznos (ako ga bude). Posle ce da se svede da prosjacis za neki dinar kako bi funkcionisao. Lakse ti je da dodas neki ads servis (AdSense ili slicno) i tu ces u zavisnosti od poseta i kvaliteta zaraditi nesto, bez da molis bilo koga za donaciju.
Mislim da je bolje da ne planiras Bitcoin kao sredstvo placanja za sada.
Placanje u btc bi bukvalno bilo tu kao moguca opcija, ne kao moranje.
Svakako kreni sad bez komercijalizacije, pa cepaj nekih godinu dana da napravis nesto dobro, onda ces znati da li ti se isplati da se registrujes ili da batalis.
Registracija domena i hosting je bukvalno par hiljada dinara na godisnjem nivou, valjda si spreman i ti malo da ulozis u svoj potencijalni biznis.
S obzirom da sam poceo pre nekih mesec/dva, ne naplacujem trenutno nista cisto kako bih privukao ljude u samom startu, svakako jos uvek radim na tome kako bi ceo biznis model isao, da li jednokratna uplata, godisnje,itd... Trenutno mi najbolje lezi jednokratna uplata i cao, da ne misli niko posle o tome sto se tice samog ubacivanja, a sto se tice hostinga/domena, domen sam zakupio ali hosting iskreno nemam jos toliko potrebe, pored toga sto nemam php na gitbuh sve ostalo je sasvim ok.
Donacije, su necija dobra volja da ti pomogne. To nije realan plan za biznis, jer od toga tesko da mozes da zivis, niti da racunas na taj prihod. Uvek je drugaciji iznos (ako ga bude). Posle ce da se svede da prosjacis za neki dinar kako bi funkcionisao. Lakse ti je da dodas neki ads servis (AdSense ili slicno) i tu ces u zavisnosti od poseta i kvaliteta zaraditi nesto, bez da molis bilo koga za donaciju.
Nisam ni planirao da se sve svede na donacije, one su upravo tu u slucaju necije dobre volje ili cisto kao podrska projekta. Reg sam se za AdSense ali je to, iskreno, sranje. Tako da na to i ne racunam bas ali svakako te reklame bleje na sajtu.
Izvinite ako sam negde nesto pogresno napisao ili pisao dva puta, zakovao do 4am pa ne razmisljam ni ja dobro vise.