Pages:
Author

Topic: Српски (Serbian) - page 36. (Read 3595206 times)

sr. member
Activity: 604
Merit: 416
February 12, 2020, 05:00:48 PM
Dugo me nije bilo, pa se izvinjavam ako je skoro bila slicna tema. Do sada sam za Fiat-Crypto konverziju koristio Cex.io, ali me boli onih njihovih 3% za depozit sa kreditne kartice. Ima li neka jeftinija varijanta? Naleteh na https://www.luno.com, pa ne znam da li neko od vas ima iskustva sa njima i da li su zaista tako povoljni (ako sam dobro protumacio koliki fee uzimaju)?

Zar oni ne primaju samo "Wire Transfer" i kripto uplate?
full member
Activity: 588
Merit: 103
February 12, 2020, 04:32:08 PM
Dugo me nije bilo, pa se izvinjavam ako je skoro bila slicna tema. Do sada sam za Fiat-Crypto konverziju koristio Cex.io, ali me boli onih njihovih 3% za depozit sa kreditne kartice. Ima li neka jeftinija varijanta? Naleteh na https://www.luno.com, pa ne znam da li neko od vas ima iskustva sa njima i da li su zaista tako povoljni (ako sam dobro protumacio koliki fee uzimaju)?
member
Activity: 224
Merit: 18
February 11, 2020, 07:47:37 PM
..

Jovane, brate, prijatelju... Cemu ovaj post? Jel to tvoj prevod i imas li dozvolu korisnika @sunce33 da to copy/paste ovde?

Koliko li oni placaju ovakve profile ovde... Kako im nije dosadilo vise da ih masa reportuje...
Do 100$ max,filipinci I indijci uglavnom prodaju resto su rusi hakleri Grin
legendary
Activity: 3444
Merit: 3469
Crypto Swap Exchange
February 11, 2020, 03:17:44 PM
..

Jovane, brate, prijatelju... Cemu ovaj post? Jel to tvoj prevod i imas li dozvolu korisnika @sunce33 da to copy/paste ovde?

Koliko li oni placaju ovakve profile ovde... Kako im nije dosadilo vise da ih masa reportuje...

Nemam pojma, ali ovo se smatra kao plagiarizam i za to se banuje nalog na prvu. Al eto, potencijalnih 20 dolara je ipak bitnije.
sr. member
February 11, 2020, 02:57:38 PM
..

legendary
Crypto Swap Exchange
February 11, 2020, 11:07:49 AM
..

legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
CEO @ Stake.com and Primedice.com
February 08, 2020, 10:18:56 AM
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=02&dd=05&nav_id=1651049

"Ministar finansija predložio je da se formira međuresorna radna grupa koja bi se bavila politikom razvoja i uređenja kripto-imovinskih prava u Srbiji."

Ugasili smo ga... Smiley

Ma vidis da im neko ponudio veliku investiciju ali da plati sa kriptom zato oni to rade Cheesy .
newbie
Activity: 23
Merit: 2
February 05, 2020, 11:18:52 AM
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=02&dd=05&nav_id=1651049

"Ministar finansija predložio je da se formira međuresorna radna grupa koja bi se bavila politikom razvoja i uređenja kripto-imovinskih prava u Srbiji."

Ugasili smo ga... Smiley
hero member
Activity: 1694
Merit: 502
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
January 30, 2020, 04:05:57 AM
~

Ja sam cuo AV i Malisha, kao njegov glavni lik za te stvari, planiraju da legaliziju bitcoin i mnoge druge. Prica se da su se nakopali svega i svacega, neke mining farme i cuda, jeftina struja (citaj nula). I brat AV-a je glavni za nabavku opreme, kao generalni uvoznik koje cega ima jake veze, sve sto je najbolje oni imaju.  Wink

To sto smo toliko liberalni po pitanju Bitcoina i kriptovaluta uopste, je samo zahvaljujuci sto i glavni igraci kopaju. Imaju prednost "jeftine struje" pa im se mining i dalje debelo isplati. Nece zakonski detaljnije resavati sve dok im odgovara.

Imaju oni i neke druge prednosti, da budemo iskreni! Smiley

Kopali su oni karticama za koje su vec uzeli pare ljudima pa im posle dali te kartice kad je mining opao.Bilo  je par puta u emmiju kao outlet kartice iz rudnika

Sto ja nisam dobio neku karticu sunce ti poljubim?! Smiley Sve sto ja dobijam je gomila racuna koji treba da se plate, nikako da me bar jedan mesec zaobidju!
member
Activity: 224
Merit: 18
January 29, 2020, 09:01:02 AM
Kopali su oni karticama za koje su vec uzeli pare ljudima pa im posle dali te kartice kad je mining opao.Bilo  je par puta u emmiju kao outlet kartice iz rudnika
legendary
Crypto Swap Exchange
January 29, 2020, 08:45:58 AM
~

Ja sam cuo AV i Malisha, kao njegov glavni lik za te stvari, planiraju da legaliziju bitcoin i mnoge druge. Prica se da su se nakopali svega i svacega, neke mining farme i cuda, jeftina struja (citaj nula). I brat AV-a je glavni za nabavku opreme, kao generalni uvoznik koje cega ima jake veze, sve sto je najbolje oni imaju.  Wink

To sto smo toliko liberalni po pitanju Bitcoina i kriptovaluta uopste, je samo zahvaljujuci sto i glavni igraci kopaju. Imaju prednost "jeftine struje" pa im se mining i dalje debelo isplati. Nece zakonski detaljnije resavati sve dok im odgovara.
hero member
Activity: 1694
Merit: 502
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
January 29, 2020, 08:32:33 AM
Mislim da ste pogresno protumacili moje reci...
...po istom principu po kom ThePirateBay nije odgovoran sto drzi magnet linkove...

Peter Sunde je optuzen 2008 zbog toga sto su se na serverima ThePirateBay hostovali torrent fajlovi koji su sadrzali copyrighted materijal. ThePirateBay 2012 godine uvodi magnet linkove i vise ne hostuje torrent fajlove na svojim serverima, magnet linkovi enkriptuju svoj sadrzaj. Oni su efektivno anonimni. Kim Dotcom je optuzen zato sto je na MegaUpload serverima hostovao copyrighted materijal, posle toga osniva Mega i hostuje enkriptovane fajlove. Enkripcijom se i jedni i drugi brane od postojecih zakona, takva odbrana je privremena, zakon je nesto sto se konstatno menja, vec sam cuo price da je americka Vlada protiv bilo kakve enkripcije, sto je malo suludo, licno mislim da nece uspeti u tome, ali ko zna, luda vremena.

Mi trenutno sto se tice kriptovaluta u Srbiji smo u malo boljoj situaciji od price sa magnet linkovima i Mega hostingom enkriptovanih fajlova, jer sa magnet linkovima i Mega hostingom ThePirateBay i Mega stite svoju zadnjicu, a odgovornost prebacuju na korisnike, a u Srbiji je korisnicima dozvoljeno da prodaju i kupuju kriptovalute, jedino je organizator razmene u problemu, tako da za sada po mom misljenju P2P razmena fiat/crypto je sasvim OK, bar dok nam i to ne zabrane Cheesy

S druge strane apsolutno se slazem da je anonimnost neophodna, ali moram dodati da apsolutna anonimnost nije moguca, ono o cemu mozemo da pricamo je samo visok nivo privatnosti na internetu.

member
Activity: 69
Merit: 15
https://t.me/btc_bez_provizije
January 20, 2020, 05:58:34 AM
Mislim da ste pogresno protumacili moje reci...
...po istom principu po kom ThePirateBay nije odgovoran sto drzi magnet linkove...

Peter Sunde je optuzen 2008 zbog toga sto su se na serverima ThePirateBay hostovali torrent fajlovi koji su sadrzali copyrighted materijal. ThePirateBay 2012 godine uvodi magnet linkove i vise ne hostuje torrent fajlove na svojim serverima, magnet linkovi enkriptuju svoj sadrzaj. Oni su efektivno anonimni. Kim Dotcom je optuzen zato sto je na MegaUpload serverima hostovao copyrighted materijal, posle toga osniva Mega i hostuje enkriptovane fajlove. Enkripcijom se i jedni i drugi brane od postojecih zakona, takva odbrana je privremena, zakon je nesto sto se konstatno menja, vec sam cuo price da je americka Vlada protiv bilo kakve enkripcije, sto je malo suludo, licno mislim da nece uspeti u tome, ali ko zna, luda vremena.

Mi trenutno sto se tice kriptovaluta u Srbiji smo u malo boljoj situaciji od price sa magnet linkovima i Mega hostingom enkriptovanih fajlova, jer sa magnet linkovima i Mega hostingom ThePirateBay i Mega stite svoju zadnjicu, a odgovornost prebacuju na korisnike, a u Srbiji je korisnicima dozvoljeno da prodaju i kupuju kriptovalute, jedino je organizator razmene u problemu, tako da za sada po mom misljenju P2P razmena fiat/crypto je sasvim OK, bar dok nam i to ne zabrane Cheesy

S druge strane apsolutno se slazem da je anonimnost neophodna, ali moram dodati da apsolutna anonimnost nije moguca, ono o cemu mozemo da pricamo je samo visok nivo privatnosti na internetu.

legendary
Activity: 2744
Merit: 1193
I don't believe in denial.
January 20, 2020, 03:48:43 AM
[...] Zato je i jedan od vlasnika [Piratebay-a] bio u zatvoru (ne znam da li je i dalje). [...]

Peter Sunde je [jedan od osnivaca Piratebaya i] odlezao [u 2014.] 5 meseca u zatvoru (od 18 osudjenih). Vise je zabrinjavajuce da Kim Dotcom [jedan od osnivaca Megauploada] se [vec od 2012.] bori protiv izrucenje SADu zbog "copyright infrindgement" [i umedjuvremenu su mu zaplijenili US$175m i unistili zivot]... Nije za badava da je Satoshi Nakamoto [do sada ostao] anoniman.
member
January 18, 2020, 06:01:48 PM
U velikoj si zabludi ako stvarno mislis da onaj ko napravi P2P sistem nije odgovoran za isti. Narucito ako od njega ima profit na bilo koji nacin.
Na svu srecu P2P sistem vec postoji, zove se Bitcoin protokol. Ono sto ja govorim je da apsolutno svako moze da razmeni bilo sta, sa bilo kim na potpuno bezbedan nacin upotrebom samo Bitcoin wallet-a, ako prati odredjena pravila ponasanja. Ako mi kao zajednica usvojimo ta pravila ponasanja, ne treba nam nikakav alat. Ali eto mozemo da napravimo pomocne alate koji bi nam pomogli, takvi alati bi bili potpuno legalni, oni bi bili odgovorni za neku nasu bitcoin transakciju koliko i blockchain explorer-i ili generatori bitcoin adresa ili alati za verifikaciju signed message... apsolutno nista.
sr. member
January 18, 2020, 04:29:02 PM
U velikoj si zabludi ako stvarno mislis da onaj ko napravi P2P sistem nije odgovoran za isti. Narucito ako od njega ima profit na bilo koji nacin.

A takodje nije tacno da je Piratebay cist pred zakonom. Ja mislim da ni jedan zakon ni u jednoj drzavi ne dozvoljava da legalno postoji nesto kao Piratebay, zato ga i jesu toliko puta gasili... Zato su i hteli da kupe ostrvo-drzavu. Zato je i jedan od vlasnika bio u zatvoru (ne znam da li je i dalje).

Elem, ti napravi taj P2P ili osnuj tim koji je zainteresovan da ga pravi sa tobom pa nam se obrati kad budes imao gotov ili bar projekat u "Alpha Stage-u" kako bismo mi mogli da ga testiramo.
member
January 18, 2020, 04:03:42 PM
...
...

U potpunosti se slazem. Bio sam prinudjen da otvorim novi account na forumu i da mu pristupim anonimno. Po nasem Zakonu razmena kriptovaluta je dozvoljena, ali organizacija razmene bez KYC nije. Znaci vas niko ne bi dirao kao korisnike bota, ali mene kao organizatora bi jurio ko zna ko. Zato su svi oglasi za kupovinu/prodaju BTC na "Kupujem-Prodajem", Kupindu itd uklonjeni, zato je ECD uveo verifikaciju itd... Zato je bilo potrebno sakriti identitet, bot, IP adrese, uvesti mikser, dodatnu enkripciju, sakriti se iza Telegram servera i jos stosta...

Mozda je i bolje sto projekat nije zaziveo i sto ga niko nije ni testirao, jer koliko vas smara da su vasi BTC kod nekoga, tako i mene smara da su neciji BTC kod mene, a i ko zna ko bi me sve lovio, mozda i drzava, a i kriminalci, tako da bolje i za mene i za vas da ugasimo postojeci projekat.

Ono sto ja predlazem je da uzmemo sve korisno iz tog projekta koji je ugasen i da napravimo P2P verziju i to jos nije napravljeno, a ne mozete testirati ono sto ne postoji Cheesy

Ponovicu sada ovo sto sam napisao gore "Po nasem Zakonu razmena kriptovaluta je dozvoljena, ali organizacija razmene bez KYC nije". Znaci ako napravimo P2P sistem, onda nema organizatora, onda smo svi cisti pred Zakonom, Zakon to dozvoljava.

Jedino sto bi trebalo napraviti su neki pomocni alatici, sad hoce li to biti Telegram bot-ovi, website-ovi ili slicno, ne znam... Vlasnici takvih programcica ne bi bili odgovorni, po istom principu po kom ThePirateBay nije odgovoran sto drzi magnet linkove, plus takvi programi nikada ne bi kontrolisali BTC, najverovatnije bi bili i neprofitabilni programcici koji tu nesto racunaju, generisu itd (citaj nesto slicno blockchain explorer-ima).

legendary
Activity: 1526
Merit: 1359
January 18, 2020, 11:08:37 AM
Mene, osobno, ne cudi sto ti se prvi puta javila samo jedna osoba za testiranje. Promocija proizvoda, barem sto se ovog foruma tice, ti je bila losa (da ne kazem pogresna).
Buduci da si u crypto svijetu vec duzi niz godina, siguran sam da ti je jasno da se vecina ljudi ovdje, barem jednom, vec 'opekla' na neki scam projekt pa danas uglavnom 'pusemo i na hladno'. Wink
Osim toga, pozivnicu na testiranje si napravio sa svojim, kako si sam naveo, 'sockpuppet nalogom' koji je u to vrijeme bio potpuno nov i nisi imao nikakav kredibilitet što je dodatno bacilo sumnju na mogucu prevaru. Nema to nikakve veze s tobom osobno niti odakle dolazis.

Znas kako se kaze - i neuspjeh je sastavni dio uspjeha. Moj prijedlog je da pokusas ponovno jer, kao sto i sam vidis, ima ljudi koji su zainteresirani. Mozda ovaj puta da otvoris novu temu u hrvatskom dijelu foruma za bolju vidljivost pa da daljnju diskusiju preselimo tamo? Bez obzira sto je proizvod trenutno namijenjen samo za podrucje RS, i sam si rekao da se lako moze prosiriti da funkcionira i u drugim drzavama. Siguran sam da ima puno ljudi iz RS koji prate i sudjeluju u raspravama i u hrvatskoj sekciji kao sto i mi bacimo pogled ovdje. A nekima od nas nije ni 'grana' tako daleko...   Grin

sr. member
January 18, 2020, 09:36:50 AM
Ako ne mozes da uprostis kako mislis da ce iko da ga koristi kad i oni koji razumeju kripto treba dosta vremena da ukapiraju?Sto prostije-to bolje

Upotreba bot-a nije komplikovana, pogledaj i reci da li ti ovo deluje komplikovano, ovo je scenario kad osoba zeli da proda BTC (nemoj da te zbunjuje gornji tekst koji se pojavljuje u svakom screenshot-u, to je kao info panel, posmatraj tekst na dnu sta te bot pita/obavestava):

https://bitcointalksearch.org/topic/m.51783406

Ima neki način da mi to probamo? Napravi neki test token pa da vidimo sami kako to radi.

Jasno mi je da postoji i dio u kojem zaista podigneš novac koji sada ne bismo uspjeli iskopirati ali shvatili bismo valjda ideju i smisao.
Ja sam upravo to i napravio i pozivao ljude mesec dana samo se jedan clan foruma prijavio (puno hvala), on sam sa sobom nije mogao da testira i ja sam ugasio citavu stvar.

Posto sam provalio kako moze da se napravi decentralizovana verzija, ja sam se pre neki dan obratio forumu da li bi takva verzija bila prihvatljiva. Nemam vremena sigurno sledecih pola godine ili godinu da se bavim sa tim, a ako vecina nije zainteresovana odustajem od projekta. Meni samo treba vase misljenje da bih znao kako da se organizujem, jer imam jedno 4-5 raznih ideja i moram da ih poredjam po prioritetu.

Vidi, prvo, cudi me da se samo jedna osoba prijavila a cak i da je to istina mogao si ti testirati sa tom osobom ako nista drugo.
Drugo, trazis od nas da ti kazemo da li da se bavis necim ili ne a to je tvoj zivot a ne nas, sam treba da odlucis. A usput ne znamo ni ovo kako funkcionise nit znamo koliko si siguran jer ipak ovde ima neki rating sistem koji svi postoju.
Elem, ja sam prvi koji je zainteresovan da testira tako nesto tako da me slobodno mozes uputiti gde i kako se moze testirati.

Verujem da nisi lud da se toliko prepisujes ovde s nama samo da bi nekome ukrao 50$ i da bi te on ovde isprozivao i dao los rating. Ali to takodje ne znaci da si kompletno iskren jer ipak kao sto rekoh, nemas neki rating ovde kako bismo mogli da ti verujemo u potpunosti.

Nego da se ne ponavljam ovde kao papagaj....

TLDR:
Daj nama par da isprobamo kako to funkcionise (ako je moguce sa test coinom super, ako ne onda bar neki jaci profili koji veruju jedno drugom da isprobaju sa pravim BTC i pravim novcem ali neku trivijalnu vrednost).
member
January 18, 2020, 06:23:16 AM
Ako ne mozes da uprostis kako mislis da ce iko da ga koristi kad i oni koji razumeju kripto treba dosta vremena da ukapiraju?Sto prostije-to bolje

Upotreba bot-a nije komplikovana, pogledaj i reci da li ti ovo deluje komplikovano, ovo je scenario kad osoba zeli da proda BTC (nemoj da te zbunjuje gornji tekst koji se pojavljuje u svakom screenshot-u, to je kao info panel, posmatraj tekst na dnu sta te bot pita/obavestava):

https://bitcointalksearch.org/topic/m.51783406

Ima neki način da mi to probamo? Napravi neki test token pa da vidimo sami kako to radi.

Jasno mi je da postoji i dio u kojem zaista podigneš novac koji sada ne bismo uspjeli iskopirati ali shvatili bismo valjda ideju i smisao.
Ja sam upravo to i napravio i pozivao ljude mesec dana samo se jedan clan foruma prijavio (puno hvala), on sam sa sobom nije mogao da testira i ja sam ugasio citavu stvar.

Posto sam provalio kako moze da se napravi decentralizovana verzija, ja sam se pre neki dan obratio forumu da li bi takva verzija bila prihvatljiva. Nemam vremena sigurno sledecih pola godine ili godinu da se bavim sa tim, a ako vecina nije zainteresovana odustajem od projekta. Meni samo treba vase misljenje da bih znao kako da se organizujem, jer imam jedno 4-5 raznih ideja i moram da ih poredjam po prioritetu.
Pages:
Jump to: