Mislim da ste pogresno protumacili moje reci...
...po istom principu po kom ThePirateBay nije odgovoran sto drzi magnet linkove...
Peter Sunde je optuzen 2008 zbog toga sto su se na serverima ThePirateBay hostovali torrent fajlovi koji su sadrzali copyrighted materijal. ThePirateBay 2012 godine uvodi magnet linkove i vise ne hostuje torrent fajlove na svojim serverima, magnet linkovi enkriptuju svoj sadrzaj. Oni su efektivno anonimni.
Kim Dotcom je optuzen zato sto je na MegaUpload serverima hostovao copyrighted materijal, posle toga osniva Mega i hostuje enkriptovane fajlove. Enkripcijom se i jedni i drugi brane od postojecih zakona, takva odbrana je privremena, zakon je nesto sto se konstatno menja, vec sam cuo price da je americka Vlada protiv bilo kakve enkripcije, sto je malo suludo, licno mislim da nece uspeti u tome, ali ko zna, luda vremena.
Mi trenutno sto se tice kriptovaluta u Srbiji smo u malo boljoj situaciji od price sa magnet linkovima i Mega hostingom enkriptovanih fajlova, jer sa magnet linkovima i Mega hostingom ThePirateBay i Mega stite svoju zadnjicu, a odgovornost prebacuju na korisnike, a u Srbiji je korisnicima dozvoljeno da prodaju i kupuju kriptovalute, jedino je organizator razmene u problemu, tako da za sada po mom misljenju P2P razmena fiat/crypto je sasvim OK, bar dok nam i to ne zabrane
S druge strane apsolutno se slazem da je anonimnost neophodna, ali moram dodati da apsolutna anonimnost nije moguca, ono o cemu mozemo da pricamo je samo visok nivo privatnosti na internetu.