Ja se radom preko interneta bavim od 2009 i kasnije sa bitcoin-om od 2012 i mogu vecina "snalazenja" uopste ne funkcionise i coveka jednostavno stavlja u niz pravnih zavrzlama od kojih moze posle da ga boli glava samo ako se nekom hoce. Jako je lose uciti nekoga pogresno. Nasa zemlja je zakonski i poreski rigidna drzava, nefleksibilna, na nivou africkih zemalja, tu se potpuno slazem, samo daj da se bavimo pravim resenjima, a ne kvazi-resenjima. Meni je resenje kada neko ne moze ni na koji nacin da te posle kaznjava i ne znam ni ja sta.
Ako si vec tako dugo u ovome i pricas o nekom zakonu kod nas koji kao poznajes. Molim te, umesto sto kritikujes tudje motode, prosvetli nas kako bi to sve legalno trebali da radimo a da nam niko ne stoji nad glavom posle.
Don't kill the messenger
Moras da uradis sopstveno istrazivanje. Moje reci su lako dokazive, uzmi lepo pogledaj zakone, imas ih na netu, pa pogledaj da li je istina ono sto ja govorim, nemoj da gledas na forumima. Ja sam gledao po forumima kada sam pocinjao i smatram to svojom velikom greskom.
Sto se tice nepoverenja oko mog novog naloga, moram i to da objasnim. Zbog mog projekta koji je trebao da resi sve probleme i obezbedi privatnost za sve, koji nazalost niko nije ni probao, morao sam da se sakrijem da bi zastitio projekat, stari nalog sam koristio sa javne IP adrese, novi koristim sa skrivene IP adrese. Drugo, mogao sam da kriptografski potpisem poruku sa bitcoin adrese koju sam koristio iz 2012. godine, ali mislim da posle kroz blockchain explorer moze da se utvrdi moj identitet, narocito sto sam prve btc razmenio sa jednom vanity bitcoin adresom.
Projekat je bio tehnicki neunistiv, ali eto socijalnim inzenjeringom neko je mogao da dodje do identiteta autora i da obori citav projekat. Posto od projekta vise nema nista, sada mogu to da vam kazem
I dalje mislim da je ideja bila super nova pradigma "niko ne zna ni o kome nista", 500 bankomata sirom Srbije, niko vas ne ganja, profit korisnicima, nema servera, nema mogucnosti prevare, bot je ujedno bio i mikser, visestruki nivoi enkripcije, ma ludilo. Bilo je uzbudljivo praviti to cudo
Ja necu vise da se bavim sa tim, rado cu podrzati i svojim savetom pomoci ako neko odluci da napravi nesto slicno.