Desetka / Petica za trud. Ali; ne, ne zanima me takav bot nikako: 1. ako zelim anonimno zelim anonimno, znaci kes u ruke i nikakve banke i 2. ako vec idem preko banke (i ja, osobno idem) tu su i servisi poput BitStamp gde to mogu uciniti bez ikakvih problema (vec godinama). Znaci za mene, ponovo osobno, nema nikakve svrhe ovaj bot. Jednostavno ne rijesava nikakav (moj) problem.
Jesi li pogledao sta je to KomeKes i MobilniKes? Osoba posalje prijatelju sifru i taj prijatelj ukuca tu sifru na bankomatu, ne treba mu nista drugo osim sifre, ni racun u toj banci, ni kartica, nista samo dodjes, ukucas broj, dignes pare i odes.
Strana koja prodaje BTC apsolutno nikakve podatke ne ostavlja, samo dodje do bankomata ukuca sifru, podigne pare i ode, niti ovaj koji mu je slao zna kome je poslao, niti bot zna ko je on, niti banka, niko ne zna ko je osoba koja je prodala BTC i digla kes. Strana koja kupuje BTC ako ga iko pita moze da kaze poslao sam kes mojoj supruzi, prijatelju, za razliku od tvog odnosa sa Bitstamp-om gde tebi pravno lice salje novac i ti to moras da pravdas to kao prihod, ovde to ne moras da radis. Kapiras sada?
Drugo, pre neki dan sam isao do ECD bankomata u Novom Merkatoru i odmah tu iza coska vidim ormarice sa sifrom, gde ljudi ostavljaju stvari i mislim se jbt pa ovaj sistem moze da radi ne samo preko banke, eto nekom moze da ostavi kes u ormaricu i samo preko bota nekome da sifru i ovaj podigne. Mislim da ima gomila nacina da stvar obavi apsolutno anonimno. Na ovom sistemu moze da se izgradi sve. Mogu da ti ostavim kes gde hocu u gradu, da ne znam ko si i sta si, da znam da me neces zeznuti, jer nemas nacina da me prevaris, ni ti ne znas nista o meni, ni ja tebe ne mogu da prevarim i obojica imamo apsolutnu kontrolu. Mogucnosti su beskonacne. Mozemo to da uradimo i bez bota, mogu da vas naucim kako da to uradite rucno, a vi smisljajte na koji nacin cete nekome dostaviti kes.