Cao drustvo, srecna svima Nova 2020 godina, zelim da Vam se vase kripto-valute oplode i da ih trosite u zdravlju i veselju
Mozda se secate, ja sam prosle godine napravio telegram bot koji na anoniman i siguran nacin obezbedjuje ljudima u Srbiji da kupe/prodaju BTC, ali na moju veliku zalost niko nije hteo ni da ga proba. Smatram svojom velikom greskom sto nisam prvo pitao ljude da li zele da ja napravim tako nesto, pa da krenem da pravim, em sam izgubio 9 meseci, em sam vas smorio. Totalno sam smetnuo sa uma da ce ljudima smetati sto pisem sa novog account-a i smatrajuci sebe postenim, mislio sam da nije problem sto je depozit BTC centralizovan. I iskreno odustao sam od citave stvari, ali eto kad nocu legnes u krevet, vrte ti se misli, neke stvari su ti same po sebi zanimljive, meni je bilo zanimljivo da li postoji mogucnost da se bot usavrsi da bude po svacijem ukusu, da donese nesto novo itd. U sustini, srce mog projekta je anonimnost i oko toga se sve vrti, sta raditi ako svet zabrani BTC, ako nemate gde da ga kupite/prodate. Ja mislim da stvar ide ka tome i zato mi je citava stvar bitna, kako napraviti bullet-proof resenje za Srbiju itd...
Da ne davim sada, u sustini sta se desilo je da sam ja smislio nacin kako da moj Telegram bot postane potpuno decentralizovan, da bot apsolutno ni u jednom trenutku nema kontakt sa BTC korisnika, da bot nikada ne zna koje su sifre za podizanje novca sa bankomata, da se to sve odigrava izmedju dva korisnika na potpuno siguran nacin putem 2-of-2 multi-signature transakcije. Znaci kao sve ono sto sam opisao
ovde samo decentralizovano i bez potrebe da iko ikome veruje, ali ovaj put nema potrebe da se veruje ni telegram bot-u. U sustini bot bi bio samo savetnik i cak i da bude oboren, obe strane mogu da zavrse transakciju i bez njega.
Mozda sam se lose izrazio, ne bas potpuno isto i meni smetaju neke stvari u prvom resenju, npr da BTC ide bot-u ako transakcija ne uspe, mozda je bolje ako transakcija ne uspe da BTC odu rudarima ili nekoj bitcoin eater black hole adresi tipa:
https://www.blockchain.com/btc/address/1BitcoinEaterAddressDontSendf59kuESigurno postoje stvari koje mogu da se unaprede, ali moram da cujem predloge.
Sto ja sada ovo pisem...
Iskren da budem, nemam energije, sagoreo sam i krenuo da radim druge stvari, cak i ako bih se bacio na novu verziju bot-a, ne bi mi bila prioritet. Ali eto hipoteticki, cisto da ne ponavljam istu gresku, bilo bi bzvz opet izgubiti godinu dana uzalud, zato pitam da li bi ovako unapredjen bot nekoga interesovao? Ili kakav bi ga bot interesovao? Mozda nesto drugacije npr 0% provizija ili bez rejting sistema ili ne znam sta imate li bilo kakve zelje? Sve ima svoje prednosti i mane...
Moram jos da kazem da mislim da sam uspeo da povratim deo svog feedback-a bez otkrivanja identiteta i to cu objaviti ako bude bilo potrebe.
Jos jednom, nemam bas energije za ovo, ali eto zelim da udovoljim svojoj znatizelji pa vas zato pitam, unapred hvala.