Pozdrav svima,
Clan sam ovog foruma od 2012. god, nikada nisam pisao na srpskom i ovo je moj sockpuppet nalog.
Dobro sam upoznat sa problemima ove zajednice i vec skoro godinu trazim resenja za te probleme i ta resenja sam materijalizovao u vidu Kripton Telegram bot-a.
Telegram bot je idejno zavrsen, u nekoj pre-alpha fazi, predstoji mu testiranje za sta mi treba vasa pomoc. Bot je zamisljen tako da 50% najboljih clanova budu decentralizovane menjacnice kojima ce ici veliki deo profita, a druga polovina clanova su korisnici tih decentralizovanih menjacnica koji svakim svojim potezom placaju sve manju proviziju posle cega i sami postaju decentralizovana menjacnica i ostvaruju profit.
Moja ideja je ako se vecina slozi da na nasem forumu pricamo o testiranju bota, zeljama, kritikama, bug-ovima, da pokrenemo debate, predlazemo resenja i slicno kako bi nekako uspeli da dobijemo srpski podforum. To je jedini motiv, BitcoinTalk mi inace uopste ne odgovara zbog svih ogranicenja za moj trenutno newbie nalog. Mislim da ima dosta da se prica o ovoj temi i ako se raspricamo, mozda nas admini pogledaju i najzad dobijemo nas podforum. Ako se vecina ne slozi, napravicu privatnu Telegram grupu za sve zainteresovane za testiranje bot-a.
Prednosti:
- Funkcionisace preko mreze od oko 400 bankomata sirom Srbije
- Prodavac BTC nece morati da ima racun ni u jednoj banci da bi podigao novac
- Kupac kupuje BTC iz udobnosti svog doma
- Pravila za transakcije su takva da motivisu da se transakcija kada je zapoceta zavrsi brzo, ako druga strana odugovlaci to moze samo da ide na njenu stetu, druga strana ne moze da bude ostecena cekanjem
- Automatski rejting sistem u kome ce 50% najboljih korisnika zaradjivati profit, a druga polovina ce placati proviziju, sto bolji rejting veci profit, sto nizi rejting veca provizija
- Provizija za prosecnog korisnika ce biti 0%
Mana:
- Obe strane moraju izvrsiti depozit BTC kao garanciju, pocetnici svoje prve BTC moraju nabaviti na drugom mestu
Botu se moze pristupiti samo preko pozivnica koje cu deliti preko PM.
Jedna od ocena u rejting sistemu je datum registracije, tako da gledajte to kao motiv da ucestvujete u testiranju, imacete sutra blagu prednost u odnosu na ostale clanove sto se ranije registrujete.
Da bi odali pocast svim legendama i herojima kripto-zajednice pozivnice ce biti prvo deljene njima:
Do 07.07.2019 zamolio bih da se izjasnite da li zelite da se prica o testiranju bota vodi na ovom forumu, nakon toga i u zavisnosti od toga kako odlucite napisacu vam u kom formatu cete mi slati PM i delicu pozivnice po sledecem rasporedu:
Legendary: 08.07.2019-14.07.2019
Hero Member: 15.07.2019-21.07.2019
Sr. Member: 22.07.2019-28.07.2019
Full Member: 29.07.2019-04.08.2019
Member: 05.08.2019-18.08.2019
Jr. Member: 12.08.2019-18.08.2019
Newbie: 19.08.2019-18.08.2019
EDIT: Pozivnice ce dobijati samo clanovi koji su registrovani pre July 02, 2019, 08:06:45 PM
Clanovi viseg ranga mogu traziti pozivnicu kada se budu delile pozivnice za clanove nizeg ranga.
Kratko uputstvo:
https://bitcointalksearch.org/topic/m.51733161I na kraju moja iskrena zelja je da nam ovakvi botovi u skorijoj buducnosti nece biti potrebni, da cemo moci uskoro da trosimo nase posteno zaradjene BTC svuda oko nas i bez provizije.