İnter deplasmanda Torino'yu 3-0 yenerek maç fazlası ile liderliği ele geçirdi. Maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle bitmişti. Ayrıca inter geçtiğimiz hafta Milan'a 5 gol attığı maçın yüksek temposundan uzaktı ama Thuram ve Martinez gibi kaliteli forvetlere sahip olduğu için zorlanmadan maçı kazanmasını bildi. Maçtaki 3. golü milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu attı. Ayrıca maçtaki 2. golün asistini de kornerden Hakan Çalhanoğlu yaptı. Milli takımdaki performansı ile İnter'deki performansı çok farklı. İnter'de skora sürekli katkı veriyor ama milli takımdan bir türlü aynı performansı sergileyemiyor.
Penaltıdan attı ama değişen bir şey yok, sonuçta golü attı ve katkısını yaptı. İkinci golde de korneri atan asistin asistini yapan isim olmuştu Hakan. Milli takım konusunda çok eleştiri alıyor da, İnter’de çok fazla beraber oynadığı oyuncular var. Bir sürü antrenman yapıyor artık oyuncuları iyice tanıyor. Duran top organizasyonu bile bunu ispatlar nitelikte idi. Ancak milli takımda işler öyle işlemiyor tabi. Oyuncuların hepsi toplama olarak geliyor ve 2 antrenman sonra maça çıkıyorlar. Böyle nasıl verim alınabilir ki?
Milli takımda oyuncu sirkülasyonu çok yüksek olduğu için İnter'deki performansına eş değer bir performans üretemiyor Hakan. Yorumunuza katılıyorum. Ayrıca mili takımdaki kadro kalitesi İnter ile aynı değil. Hakan Çalhanoğlu İnter'de düna çapındaki yıldız futbolcularla oynuyor. Ancak en büyük karmaşa Hakan'ın İnter'de 6 veya 8 numara pozisyonuna çekilmesinden kaynaklanıyor. Daha önce
Euro 2024 şampiyonası ve elemeleri konusunda buna değinmiştim. Milli takım teknik direktörü Vicenzo Montella da bu konuya değinmiş son röportajında.
Vincenzo Montella: "Hakan Çalhanoğlu çok gelişti. Inter'de üç kişilik savunmanın önünde yeni bir pozisyon buldu. Gelişimini sürdürmeye de devam ediyor. Defansın önünde oyun kurucu rolünü üstleniyor. Kendi mevkisinde şu anda dünyanın en iyilerinden. 4'lü oynadığımız takımda pozisyonu farklı, eski rolüne yeniden alışması gerekecek. Taktik zekası, oyun vizyonu yüksek olan bir oyuncu. Ondan bu yönde faydalanıyoruz."
https://twitter.com/sporx/status/1717430479618478475Hakan, Salzburg maçında bir penaltı golü daha attı ve maçın adamı seçildi. İnter maçı 2-1 kazandı. Bu sonuçla birlikte D grubunda Real Sociedad ile birlikte Salzburg ve Benfica'dan ayrıştılar. Ligde de liderler. Geçen sezon şampiyonlar ligi kupasının kapısından dönmüşlerdi final maçında. Şampiyonlar liginde onları şanslı görmüyorum bu sezon. Fakat bir İtalya ligi şampiyonluğu neden olmasın diyorum.