Pages:
Author

Topic: İtalya Serie A 2022-23 sezonu - page 5. (Read 2136 times)

sr. member
Activity: 644
Merit: 392
Instant cryptocurrency exchange with own reserves!
September 12, 2023, 03:43:03 PM
İtalya liginde yine bir doping skandalı yaşandı. Juventus ile Udinese arasında oynanan maçtaki kadrolar içinden rastgele seçilen oyunculardan biri olan Paul Pogba'nın doping testi pozitif çıktı. Pogba maçta oynamamasına rağmen test sonucunda İtalya Ulusal Dopingle Mücadele Mahkemesi onu futboldan uzaklaştırma kararı aldı. Bu sezon Pogba hiçbir maçta sahaya çıkmamıştı.
Karardan sonra bir televizyon programına açıklama yapan Pogba iddiaları sert şekilde eleştirdi. Belki bu yasak sonrası Pogba başka ülkeye transfer olur.

Bu haberi ilk duyduğumda şok oldum. Profesyonel bir futbolcunun bunu bilerek yapması bana göre imkansız. Düzenli olarak doping testleri yapılıyor. Hiçbir futbolcu kariyerini tehlikeye atmak istemez. Paul Pogba %100 masumdur demek istemiyorum. Kişisel olarak tanımadığım insanlara kefil olmam. Fakat sürekli testten geçen bu düzeydeki bir futbolcunun yasaklı madde kullanması bana inandırıcı gelmiyor.

Juventus'ta son dönemde çok fazla sakatlık yaşadı. Juventus onu takımdan göndermek istiyordu ama Paul Pogba Juventus'ta sözleşmesini tamamlamak istiyordu. Juventus ondan kurtulmak için böyle bir şey yapmış olabilir mi sizce?

Tanımadığım bir insana kefil olmayacağım gibi tanımadığım kişi ve kurumlar hakkında olumsuz düşünceler de taşımam ama Juventus gibi geçmişi şike dosyaları ile kabarık bir kulüp hakkında olumlu düşüncelere sahip olmakta zorlanıyorum.
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
September 11, 2023, 03:36:20 PM
İtalya liginde yine bir doping skandalı yaşandı. Juventus ile Udinese arasında oynanan maçtaki kadrolar içinden rastgele seçilen oyunculardan biri olan Paul Pogba'nın doping testi pozitif çıktı. Pogba maçta oynamamasına rağmen test sonucunda İtalya Ulusal Dopingle Mücadele Mahkemesi onu futboldan uzaklaştırma kararı aldı. Bu sezon Pogba hiçbir maçta sahaya çıkmamıştı.
Karardan sonra bir televizyon programına açıklama yapan Pogba iddiaları sert şekilde eleştirdi. Belki bu yasak sonrası Pogba başka ülkeye transfer olur.
legendary
Activity: 1932
Merit: 1757
September 06, 2023, 12:50:58 PM
Bu sezon şampiyonluk yarışı daha keyifli geçecek gibi duruyor. Napoli geçen sezonu o kadar fazla domine etti ki yarış çok erken bitti. Bu sene Inter ve Milan da ön planda olan takımlar. Sezona ikisi de çok iyi bir giriş yaptı. Özellikle Milan transfer dönemini çok aktif geçirerek beklentileri karşılama yönünde önemli adımlar attı. Ciddi miktarda para harcadılar. Napoli ise Spalletti ile yolları ayırıp Rudi Garcia'yı getirdi. Buna rağmen oyunlarında ciddi bir fark göremiyorum. Lazio'ya kaybetseler de bu geçen sene de aynı böyle iyi oynarken yaşanmış bir şeydi.
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
September 06, 2023, 05:55:53 AM

En doğru kararı verdiklerini düşünüyorum. Inzaghi gayet başarılı bir iş ortaya koyuyor. Şampiyonlar Ligi finali oynayıp bir de Manchester City'e karşı çok iyi direnmişlerdi. Maçı uzatmalara götürecek pozisyonları bile yakalamışlardı. Defansta yaşadıkları problemleri çözdükten sonra bambaşka bir takım var karşımızda.

İtalyanlar dünya futbolunda ön plana çıkmaya başlıyor son yıllarda. Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti. Bana kalırsa Real Madrid dünyanın en zor takımlarından biri teknik direktörler için. Çünkü sürekli başarıya alışmış, başarıya endeksli bi kulüp var. Bi anlık başarısızlıkta sizi hemen kovarlar oradan. Ancelotti yıllardır orada. Mancini, Ranieri, Allegri, Conte son yılların iyi teknik direktörleri. Ülkemizde de Farioli, Montella ve Pirlo çalışmıştı. Bana kalırsa bi İtalya yükselişi var dünya futbolunda. Farioli Alanyaspor'da iyi bi yönetim sergilemişti. Montella Adana Demirspor'da iyi bi sistem oynatmıştı. Pirlo da bana kalırsa iyiydi. İnter Simone Inzaghi ile sözleşme imzalayarak İtalyan teknik direktör fırtınasını güçlendirmiş. Doğru karar bana göre de.
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
September 06, 2023, 04:34:16 AM
Inter Simone Inzaghi'yle sözleşme yeniledi
İtalya Serie A ekiplerinden Inter, teknik direktör Simone Inzaghi'nin sözleşmesinin 2025'e kadar uzatıldığını açıkladı.
https://www.ntvspor.net/futbol/inter-simone-inzaghi-yle-sozlesme-yeniledi-64f7069bfad22e004d78511e

İnter, Simone Inzaghi'nin sözleşmesini uzattı. Bu sezona 3'te 3 yaparak başladılar. Geçen sezon İstanbul'da Şampiyonlar ligi finali oynamışlardı. İtalya Serie A'da ise 3. olmuşlardı. Bir önceki sezon ligi 2. sırada tamamlamışlardı. Rakiplerine göre kısıtlı bir kadroya sahipler ama Simone Inzaghi önderliğinde önemli başarılar elde ettiler. Ayrıca aynı periyotta 2 İtalya kupası ve 2 İtalya Süper kupası kazandıklarını da hatırlatmakta fayda var. İnter yükselen bir form grafiğine sahipken Simone Inzaghi ile sözleşme imzalayarak doğru bir iş yapmış.

Haftaya kendileri gibi ligde 3'te 3 yapan Milan ile derbi maçına çıkacaklar. Bu sözleşme derbi maçı öncesi Simone Inzaghi'ye moral verecek kuşkusuz. Şimdiden bir tahminde bulunmak biraz erken ve doğru değil ama bence derbide favori taraf onlar olacak.

En doğru kararı verdiklerini düşünüyorum. Inzaghi gayet başarılı bir iş ortaya koyuyor. Şampiyonlar Ligi finali oynayıp bir de Manchester City'e karşı çok iyi direnmişlerdi. Maçı uzatmalara götürecek pozisyonları bile yakalamışlardı. Defansta yaşadıkları problemleri çözdükten sonra bambaşka bir takım var karşımızda.

Bu sezon şu ana kadar çıktıkları Serie A maçlarında gol yemediler ve gol yollarında da çok etkiliydiler. Bence bu sene şampiyonluğun en büyük adayı Inter. Milan ve Napoli'nin de hemen arkasında olduklarını düşünüyorum.
hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
September 05, 2023, 03:56:47 PM
Inter Simone Inzaghi'yle sözleşme yeniledi
İtalya Serie A ekiplerinden Inter, teknik direktör Simone Inzaghi'nin sözleşmesinin 2025'e kadar uzatıldığını açıkladı.
https://www.ntvspor.net/futbol/inter-simone-inzaghi-yle-sozlesme-yeniledi-64f7069bfad22e004d78511e

İnter, Simone Inzaghi'nin sözleşmesini uzattı. Bu sezona 3'te 3 yaparak başladılar. Geçen sezon İstanbul'da Şampiyonlar ligi finali oynamışlardı. İtalya Serie A'da ise 3. olmuşlardı. Bir önceki sezon ligi 2. sırada tamamlamışlardı. Rakiplerine göre kısıtlı bir kadroya sahipler ama Simone Inzaghi önderliğinde önemli başarılar elde ettiler. Ayrıca aynı periyotta 2 İtalya kupası ve 2 İtalya Süper kupası kazandıklarını da hatırlatmakta fayda var. İnter yükselen bir form grafiğine sahipken Simone Inzaghi ile sözleşme imzalayarak doğru bir iş yapmış.

Haftaya kendileri gibi ligde 3'te 3 yapan Milan ile derbi maçına çıkacaklar. Bu sözleşme derbi maçı öncesi Simone Inzaghi'ye moral verecek kuşkusuz. Şimdiden bir tahminde bulunmak biraz erken ve doğru değil ama bence derbide favori taraf onlar olacak.
sr. member
Activity: 1876
Merit: 332
September 02, 2023, 04:23:50 AM
Milan harika bir başlangıç yaptı ve galibiyet serisine devam ediyor. Dün gece Roma deplasmanındaydılar ve çok iyi bir oyunla maçı 2-1 kazanmayı başardılar. Hem de 60. dakika civarında kırmızı kart görmelerine rağmen rakibinin geri dönüş yapmasına izin vermediler. Roma zaten pek de maçta puanı hak eden bir performans sergilemedi. Mourinho için sıkıntılı bir dönem bu ve bakalım bunun altından ne kadar sürede kalkabilecek. İlk 4 sıraya oynayabilmeleri lazım yoksa Mourinho'nun buradaki geleceği pek parlak olmayabilir.
hero member
August 31, 2023, 01:39:13 AM
Napoli bu sene de çok iyi işler çıkaracak gibi gözüküyor. Spalletti'nin yerini Rudi Garcia'ya bırakmasının ardından ne yapacakları bir soru işaretiydi. Fakat şu ana kadar çıktıkları 2 lig maçında da harika bir dominasyon ile galibiyet aldılar. Rudi Garcia takım ile iyi bir uyum yakalamayı şimdiden başarmış gibi duruyor.

Takımın en önemli iki ismini kadrolarında tutmayı başardılar. Victor Osimhen ve Hviça Kvaratshelia takımda olmaya devam ettikçe gol yollarında sorun yaşamazlar. Aynı istikrarlı hücumları yaparlar. Kim Min-jae'nin Bayern Münih'e transferi savunma anlamında zayıflamalarına neden oldu. Ancak Kim Min-jae'nin boşluğunu Brezilyelı genç stoper Natan ile doldurmayı deneyecekler. Kim Min-jae kadar iyi bir stoper olacağını sanmıyorum. Kim Min-jae sizelı bir futbolcuydu. Natan Napoli'de henüz forma şansı bulamasa da daha çok bir süpürücüye benziyor. Gerçi Rudi Garcia ilk iki maçta savunmada Jesus ve Rahmani ile oynadı ve sezon boyunca bu tercihlerinde devam edecek gibi.

Victor Osimhen ilk iki lig maçında 3 gol attı. Şampiyonluğun anahtarı bu sezon da onun elinde olacak. Victor Osimhen bu performansına devam ettikçe Napoli İtalya liginde durdurulamaz olmaya devam eder.
sr. member
Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
August 29, 2023, 03:36:44 AM
Napoli bu sene de çok iyi işler çıkaracak gibi gözüküyor. Spalletti'nin yerini Rudi Garcia'ya bırakmasının ardından ne yapacakları bir soru işaretiydi. Fakat şu ana kadar çıktıkları 2 lig maçında da harika bir dominasyon ile galibiyet aldılar. Rudi Garcia takım ile iyi bir uyum yakalamayı şimdiden başarmış gibi duruyor.

Ben bu sezon yine de geçen sezonki kadar kolay bir şampiyonluk almalarını beklemiyorum. Inter'i son zamanlarda çok beğeniyorum. Bence şampiyonluk yarışı özellikle son haftalarda bu ikili arasında geçebilir. Milan da sağlam başladı ama ne kadar istikrarlı olur göreceğiz. Onlar da bu yaz birçok transfer yaptılar.
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
August 28, 2023, 04:59:07 PM
Bu sezon Napoli'nin yanında Inter ve Milan da lige iyi başladı. Sonuna kadar götürebilirler mi bilmiyorum ama şampiyonluğu istediklerini ilk iki maçlar sonunda gösterdiler. Napoli zaten son şampiyon olarak apayrı bir konumda.
Lazio iki mağlubiyetle lige başlayarak şaşırttı. Juventus ve Roma da bu sezon ortalarda olmayacaklarını gösterdiler. Milano takımları ve Napoli arasında geçecek bir yarışa hazırlanalım.
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
August 22, 2023, 01:56:45 AM
Geçen sezon Serie B'yi şampiyonu olarak tamamlayan Frosinone ile Serie A'nın son şampiyonu Napoli arasındaki maç haftanın en renkli maçı oldu. Frosinone penaltı golü ile öne geçtiği maçta üstünlüğünü sürdüremedi ve Napoli'ye maçı 3-1 kaybetti. Geçen sezonu 26 gol ile tamamlayan Osimhen bu sezona da 2 gol atarak başladı. Osimhen varsa Napoli yine şampiyonluğun en güçlü adayıdır benim için. Bu maçta da tam bir gol makinası olduğunu gösterdi. İstediği zaman pozisyona girebiliyor. Bu maçta 2 gol attı ama her maç en az 2 gol atabilecekmiş gibi oynadı. O harika bir golcü. Fakat Raspadori, Politano ve Di Lorenzo da görünmeyen kahramanlar. Napoli hücumlarına olan katkıları ile Osimhen'i rahatlatıyorlar. Osimhen başarısının bir kısmını takım arkadaşlarına borçlu olabilir. Onların hakkını yememek gerekir.
Osimhen başka seviyede oynuyor. Real Madrid neden Mbappe’de ısrar ediyor ki? Çek bu sene Osimhen, gelecek sene yine Mbappe’yi free alırsın takıma. Joselu ile bütün maçları geçiremezler ki büyük maçlar da oynayacaklar şampiyonlar liginde. Osimhen Reale çok yakışırdı. Napoli’yi yine uçuruyor kara boğa.
sr. member
Activity: 644
Merit: 392
Instant cryptocurrency exchange with own reserves!
August 21, 2023, 05:12:14 PM
Geçen sezon Serie B'yi şampiyonu olarak tamamlayan Frosinone ile Serie A'nın son şampiyonu Napoli arasındaki maç haftanın en renkli maçı oldu. Frosinone penaltı golü ile öne geçtiği maçta üstünlüğünü sürdüremedi ve Napoli'ye maçı 3-1 kaybetti. Geçen sezonu 26 gol ile tamamlayan Osimhen bu sezona da 2 gol atarak başladı. Osimhen varsa Napoli yine şampiyonluğun en güçlü adayıdır benim için. Bu maçta da tam bir gol makinası olduğunu gösterdi. İstediği zaman pozisyona girebiliyor. Bu maçta 2 gol attı ama her maç en az 2 gol atabilecekmiş gibi oynadı. O harika bir golcü. Fakat Raspadori, Politano ve Di Lorenzo da görünmeyen kahramanlar. Napoli hücumlarına olan katkıları ile Osimhen'i rahatlatıyorlar. Osimhen başarısının bir kısmını takım arkadaşlarına borçlu olabilir. Onların hakkını yememek gerekir.
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
August 09, 2023, 09:26:28 AM
İtalya Serie A da tıpkı Almanya Bundesliga gibi haftaya start vericek. Cumartesi günü son şampiyon Napoli Frosinone deplasmanına çıkacak. Frosinone Serie A'ya yeni çıktı. İlk maçlarında Napoli ile oynamak onlar için biraz büyük bi şanssızlık. Tüm gözler Napoli'nin üzerindeyken bu maçta pek bi şansları olamaz bana kalırsa. Napoli bu maçın favorisi olur bu sebeple. Ayrıca Victor Osimhen ve Khvicha Kvaratskhelia'yı satmadılar. Gelecek bütün teklifleri reddeceklerini söylediler transfer sezonu boyunca. Tok satıcı olduklarını da gösterdiler. Bana göre doğru yaptılar. Çünkü yine bi şampiyonluk yaşamak istiyorlarsa bu iki hücumcuyu takımda tutmaya devam etmeliler. Onların en etkili silahı bu iki isimdi geçen sezon.

Yeni sezonda yine Napoli'nin şampiyon olmasını isterim. Ama bu defa çok puan farkı yapamazlar bana kalırsa. Her sezon o kadar rahat şampiyon olamazlar.
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
August 08, 2023, 12:33:06 AM
Milan'ın da bu sezon ne yapacağını merak ediyorum. İtalya Ligi'nde desteklediğim takım Milan olduğu için başarılı olmalarını görmek hoşuma gidiyor. 2 sezon önce çok iyi iş çıkarıp şampiyon oldular ama geçen sezon bu görüntüden çok şey kaybettiler. Aslında Şampiyonlar Ligi'nde harika bir iş ortaya koysalar da Serie A'da zar zor ilk 4 içerisinde bitirdiler.

Onun için de Juventus'a dua etsinler zaten. O ceza olmasaydı Milan ilk 4'ü rüyasında görürdü.  Grin  Bu yaz şu ana kadar baya bi oyuncu getirip 100 milyon euronun üzerinde bir para harcadılar ama bakalım artık.

100 milyon Euro artık futbolcu piyasasında büyük para değil. Tek oyuncuya bundan fazla para verdikleri de görüldüğü için Milan’ın harcadığı para devede kulak kalıyor artık. Juventus’un puan cezaları olmasaydı Milan ilk dört içerisinde olmazdı. Şampiyonlar liginde başarılı oynadılar evet ama ligde havlu attılar. Bu sene şampiyonluk ihtimalleri ne kadar kuvvetli hala emin değilim.
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
August 07, 2023, 01:12:38 PM
Milan'ın da bu sezon ne yapacağını merak ediyorum. İtalya Ligi'nde desteklediğim takım Milan olduğu için başarılı olmalarını görmek hoşuma gidiyor. 2 sezon önce çok iyi iş çıkarıp şampiyon oldular ama geçen sezon bu görüntüden çok şey kaybettiler. Aslında Şampiyonlar Ligi'nde harika bir iş ortaya koysalar da Serie A'da zar zor ilk 4 içerisinde bitirdiler.

Onun için de Juventus'a dua etsinler zaten. O ceza olmasaydı Milan ilk 4'ü rüyasında görürdü.  Grin  Bu yaz şu ana kadar baya bi oyuncu getirip 100 milyon euronun üzerinde bir para harcadılar ama bakalım artık.
legendary
Activity: 1078
Merit: 1026
August 07, 2023, 08:27:55 AM
Juventus için geçen sezon kabus gibiydi. İlk dörde girebilmelerine rağmen aldıkları 10 puanlık ceza yüzünden Şampiyonlar Ligi potasından düştüler. Bu da yetmedi üzerine bu sezon için Avrupa kupalarından men cezası aldılar. Yani bu sezon normalde Konferans Ligi'nde olmaları gerekiyordu ama artık olamayacaklar. Allegri de bir hayli eleştirilmesine rağmen görevine devam ediyor. Eğer bu sezon daha sağlam bir sezon geçirip ilk dördü kesin olarak alamazlarsa Allegri'nin kovulacağını düşünüyorum.

Allegriye iyi müsamaha sağlıyor kulüp. Allegri’nin galiba fazla kredisi var takımda. Juventus bu seneye sadece lige odaklanacağı için dinlenme fırsatı da almış olarak girecek ve devam edecek. Ligde ilk dörtte olmasına kesin gözüyle bakmak lazım eğer ilk dört arasında yer almazsa bir zahmet onda da Allegri kendisi görevi bıraksın. Yıllarca arka arkaya şampiyonluk yaşayan kulüp son zamanlarda kötü gidiyorsa bunun sorumlusu kendisinden başkası olamaz.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
August 07, 2023, 07:05:33 AM
Juventus için geçen sezon kabus gibiydi. İlk dörde girebilmelerine rağmen aldıkları 10 puanlık ceza yüzünden Şampiyonlar Ligi potasından düştüler. Bu da yetmedi üzerine bu sezon için Avrupa kupalarından men cezası aldılar. Yani bu sezon normalde Konferans Ligi'nde olmaları gerekiyordu ama artık olamayacaklar. Allegri de bir hayli eleştirilmesine rağmen görevine devam ediyor. Eğer bu sezon daha sağlam bir sezon geçirip ilk dördü kesin olarak alamazlarsa Allegri'nin kovulacağını düşünüyorum.
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
August 06, 2023, 01:51:36 AM
Buffon herhalde Avrupa takımlarını esas aldığımızda emekli olan en yaşlı kaleci falandır. Bu yaşa kadar azmini devam ettirmesi gerçekten takdire şayan. Oliver Kahn'ı hatırlarım mesela. O da 40lı yaşlarda futbolu bırakmıştı ve o da Buffon gibi efsane kalecilerden birisiydi. Kaleciler diğer mevkilere göre genelde daha geç emekli oluyorlar tabi. Fakat yine de 45 yaş kaleci için bile oldukça yüksek bir yaş. Suudi Arabistan'a falan gitmemesi beni şaşırttı açıkçası. Emekli olmadan önce en azından 1 sene falan oralarda oynamasını beklerdim.

Suudi Arabistan’da 1 sene oynayıp ciddi paralar kazanıp öyle emekli olması bence de çok iyi olurdu kendi kazancı açısından ama sanırım Buffon bunu tercih etmemeyi düşünüyor, o italyada genelde keyifli vakit geçiriyor, Psg’den ayrılması ise geçmişte yaptığı en büyük hatası olarak gördüğü bir şeymiş, Buffon üst düzey bir kaleci ve 45 yaş onun için bile artık geç bir yaş olmuştu,
sr. member
Activity: 1876
Merit: 332
August 05, 2023, 04:44:37 AM
Buffon herhalde Avrupa takımlarını esas aldığımızda emekli olan en yaşlı kaleci falandır. Bu yaşa kadar azmini devam ettirmesi gerçekten takdire şayan. Oliver Kahn'ı hatırlarım mesela. O da 40lı yaşlarda futbolu bırakmıştı ve o da Buffon gibi efsane kalecilerden birisiydi. Kaleciler diğer mevkilere göre genelde daha geç emekli oluyorlar tabi. Fakat yine de 45 yaş kaleci için bile oldukça yüksek bir yaş. Suudi Arabistan'a falan gitmemesi beni şaşırttı açıkçası. Emekli olmadan önce en azından 1 sene falan oralarda oynamasını beklerdim.
hero member
August 02, 2023, 10:58:05 AM

2006 Dünya Kupası'nda şampiyonluk kupasını kaldıran Buffon, kramponlarını asmaya karar verdi. Kariyerinde birçok şampiyonluk ve başarı yaşayan efsane eldiven, 45 yaşında emekli olacak.
https://www.fanatik.com.tr/futbol/efsane-kaleci-gianluigi-buffondan-emeklilik-karari-futbolu-birakti-2519739

Juventus'un İtalyan efsanesi Gianluigi Buffon 45 yaşında futbolu bıraktı. Son yıllarda eski performansından uzaktı ama futbola uzaktan yakından ilgi duyan herkes onu tanırdı. Deneyimli eldiven birçok kalecinin de idolüydü. Son olarak altyapısından çıktığı Parma ile Seri B'de oynuyordu. Bazı futbolcuların altyapılarına olan bağlılıklarına saygı duyuyorum. Daha iyi şartlarda oynayabilmek yerine aidiyet duyguları ile hareket ediyorlar ve onların kimliklerini inşa eden takımlara vefa borçlarını ödüyorlar. Buffon isteseydi bu yaşında bir MLS veya SPL transferi daha yapabilirdi. Uluslararası tecrübeye sahip ve marka değeri yüksek bir emektar. Ancak Parma'da son sezonunu yaşayıp emekli olmayı tercih etmiş.
Pages:
Jump to: