.... Rakipleri sıkı çalışırken, Waves ve NEO hiç bir şey yapmadı.
Waves'de 2 yıldır tek değişiklik, arayüz oldu. Daha iyi marketing yapmaları lazım.
Waves'ten bahsettiğine emin misin gerçekten? Çünkü NG protokolü, RIDE Akıllı kontrat altyapısı, Vostok Özel Blokzincir projesi vs. geliştirmek 3 ayda olacak iş değil. İşlem ücreti sabit, Cüzdan + Borsa + Varlık oluşturma bir arada başka kaç platform biliyorsun?
Siz istiyorsunuz ki, sadece para kazanalım. Alalım uçsun. Siz ne yaptınız? Node mu çalıştırdınız? Ürün mü geliştirdiniz? Waves ekibi hiç bir şey yapmadı diye şikayet ediyorsanız, kriptoparalar yerine hisse senetleriyle uğraşın. Şirketlerin CEO'larından, pazarlama müdürlerinden hesap sorabilirsiniz belki... Ama kriptoparalar topluluğun gücüyle var olur. Siz o topluluğu güçlendirmek için bir şey yapmıyorsanız, çok fazla şikayet etmeye hakkınız yok bence...
Öncelikle savunma şeklinizden, karşınızdaki insanı kırabilecek potansiyelde konuşmanızı düşünürsek ve bunu Waves ile olan geçmişten günümüze bağlarınızı bildiğimizi eklersek, objektif bir yorumda bulunmanızı beklemek pek mümkün değil.
Eminim Waves hakkında benden ve bu forumdaki çok sayıda insandan çok daha fazla bilgiye sahipsiniz, buna saygı duyuyorum. Şu söylediğiniz protokoller, akıllı kontratlar ve diğer projelere bakarsak bunları Justin SUN'da yapıyor. Waves'den daha küçük ufacık bir projeyken önce Tron'u bilinir yaptı, sonra mainnet ile ETH'ye rakip oldu, BTT'yi çıkardı. O da durmuyor çabalıyor, kurcalıyor, zorluyor. Herkes tarafından eleştriliyor ama adam çalışıyor. Waves kötü ya da kötü olacak demiyorum. Ama lütfen bana onu yaptı bunu yaptı diye anlatmayın. Twitter'da waves'i takip ediyorum.
Ethereum'un bile yeterliliğinin sorgulandığı bu ortamda kusura bakmayın ama Waves'i hepimiz sorgularız. Geçtiğimiz yıl Waves DEX potansiyel taşıyordu! Ne oldu? Binance DEX'i duyurdu. Waves tokenleri sürünceme de kalırken, projeler BNB ağına geçiş için kuyruğa girdi. Şimdi Binance'a saydırma falan başlayabilir. Bunlar hep bahane. Stellar ağı bile tercih edilirken, Waves tokeni kaç tane proje sayılabilir ki burada???
İronik ama benim ilk satın aldığım altcoin Waves'di. Uzun süre sadece BTC tuttum elimde. Sonra ETH değil Waves almayı seçmiştim. Kar'da ettim, çok severim ama eleştirmeyeceğim anlamına gelmez değil mi?
Aslında bir noktada anlaşıyoruz. kripto paralar topluluk gücüne dayalı ilerler. Ama yanlış olduğunuz nokta pazarlama artık günümüzde her şey demektir. Ve topluluk öyle rastgele insanların bir araya gelmesiyle oluşmuyor. Bunu sağlayacak olan Waves'in ekibi! Pazarlayacak, zorlayacak, deneyecek... Burada fiyattan hiç bahsetmiyorum. Artık tekil projelerin yer aldığı bir ortamda değiliz. Onlarca proje DEX vaat ediyor, Onlarca proje akıllı kontrat vaat ediyor. Onlarca proje kolay para transferi vaat ediyor. Güvenlik, protokoller, hoplamalar, zıplamar...
Ancak geriye dönüp baktığımızda çöplükler var ardımızda... Rekabetin gün geçtikçe arttığı bu ortamda biz gelişiyoruz sökmez efendim. Tamamen geliştik dediğimiz anda sağım solum sobe olur bir bakarsın 3-5 kişi kalır etrafında. Eleştrim sadece Waves'e de değildi. Benzer şekilde rakip sayılabilecek NEO'ya daydı mesela. Daha fazla coin'de var aynı şekilde. Ben piyasaya Waves'in girdiği dönemi hatırlıyorum.
Ben elinde cüzi bir miktar Waves tutan birisiyim. Ekipten değilim. Kimseye, hiç bir şey vaat etmedim. Vaat edilenlere inandığım için yatırım yaptım. Kar ettim veya etmedim fark etmez. Yanlışınız şurada efendim, benim şikayet etmeye çok hakkım var. 1$ bile para yatırmış olsam, bana vaat edilen her şeyi bekleme hakkım var. Kaldı ki hisse senedi de alabilir, kripto para da buna da ben karar veririm doğal olarak.