Pages:
Author

Topic: [ANN] Aventus - Organizasyon Bilet Satımlarında Karaborsa Problemine Çözüm - page 6. (Read 10891 times)

sr. member
Activity: 462
Merit: 250
GET IN - Smart Ticket Protocol - Live in market!
Bitti bile... Artik market iyi proje gorunce kirk yilda bir, kosa kosa saldiriyor. Bundan sonra birden cok whitelist yapip oyle katilacagim.
sr. member
Activity: 336
Merit: 259
2 dakikada 8k eth civarı topladılar 6k kaldı toplanması gereken biter birazdan diye düşünüyorum.
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
1 saat 15 dakika sonra herkesin katilabilecegi ICO baslayacak. Bu gidisle muhtemelen 14k ether falan kalacak halka.
full member
Activity: 190
Merit: 100
ben herhangi bir kayıt yaptırmadım daha önceden bu ico ya katılamazmıyım ?

Katilabilirsiniz. Yarin herkese acik hale gelecek. Whitelistte sinir ozellikle az koyuldu, zaten hepsi bitmesin diye. Muhtemelen de bitmeyecek.

Kullanisli linkler:

Satis sayfasi: https://sale.aventus.io/
Whitelist kontrol: https://whitelist.aventus.io/
Kontrat adresi: https://etherscan.io/address/aventus.eth
Kontrat adresini onaylayan Youtube videosu: https://youtu.be/SQxWIJSps9E
Nasil katilirim: https://blog.aventus.io/how-to-participate-in-the-aventus-token-sale-6db2b27b87b0

Yarin saat 15:00'de herkese acik ICO baslayacak.

Linkler için teşekkürler,
ICO'nun başlamasına 2 saatten az bir zaman kaldı. ICO, 13 Eylül 2017'ye kadar devam edecek ama hardcap olma beklentisi çok yüksek.
Her anlamda özellikle ekip ve katılımcı anlamında başarılı bir proje oldu, güzel gelişme sağlandı.
Başarılı ve güvenli bir şekilde biletleme ve organizasyon sektöründe yerini alacağına inanıyorum.
legendary

Katilabilirsiniz. Yarin herkese acik hale gelecek. Whitelistte sinir ozellikle az koyuldu, zaten hepsi bitmesin diye. Muhtemelen de bitmeyecek.

Kullanisli linkler:

Satis sayfasi: https://sale.aventus.io/
Whitelist kontrol: https://whitelist.aventus.io/
Kontrat adresi: https://etherscan.io/address/aventus.eth
Kontrat adresini onaylayan Youtube videosu: https://youtu.be/SQxWIJSps9E
Nasil katilirim: https://blog.aventus.io/how-to-participate-in-the-aventus-token-sale-6db2b27b87b0

Yarin saat 15:00'de herkese acik ICO baslayacak.
member
Activity: 72
Merit: 10
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Total AVT supply: 10 million
60% (6 million AVT) to be sold in the token sale (max 30% in presale)
Aim to raise min of 24,000ETH and max of 60,000 ETH.

Hesaplamayı total supply üzerinden yapmışlar. 30k ETH ayırmışlar pre-sale için. Aslında 6 milyondan hesaplayıp 18k ETH'te sınırlandırmaları gerekiyordu. Şu anda pre-sale için yer kalmamış görünüyor, kalanı yarın ilk dakikalarda bitecektir.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
10 dakika sonra whitelist başlıyor eğer whitelist için bir sınır yoksa hardcapi yapar bitirirler direk. 35 eth max limiti 10-20 ayrı hesap acarak cözerler. hazır proje kazandıracaktır.
legendary
Adresinizi onceden kaydettiyseniz, 40 dakika iceresinde 35 Ethereum max limit ve elbette whitelist kaydi yaparken girdiginiz limit kadar yatirim yapabilirsiniz. Lutfen baska adresi ziyaret etmeyin, scam websiteleri acmislar.

https://aventus.io/
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Aventus'a benzer projeler artmaya başladı. Rekabetin artması umarım Aventus ekibini olumlu yönde etkiler ve işlerine daha konsantre şekilde çalışırlar. Yatırımcı çekme konusunda gizli görüşmeler yapmaları lazım. Yoksa yatırım işini sadece topluluğa bırakırlarsa geçmişte çeşitli örneklerde gördüğümüz gibi ICO başarısızlıkla sonuçlanabilir.
full member
Activity: 190
Reklam olarak hala sıkıntı çekiyorlar gibi gözüküyor bana. Bence pek toparlanamamışlar.

Ancak özünde güzel bir proje yani uzun vade de ekip fos çıkmazsa düzenli bir çalışma ve kaliteli reklam ile olmayacak bir iş değil.

Reklam olarak sıkıntı çektiği kanısına nereden vardınız? Zaten satılacak tokenlerin yarısı satılmış ön satım ile.

5000 üye olmuş slack'te.

Üstelik whitelist için gelen talepler satım miktarını fazlasıyla geçmiş.

Sağlam ve emin adımlarla ilerleyen bir proje oldu, oluyor.
Takım, ekip her konuda ve her kanalda katılımcılara oldukça ilgili davranıyor, konuyu düzenli ve aktif tutuyor.
slack'te çok aktif devam eden bir iletişim var. Bunun dışında Aventus Dapp da oldukça akıllıca bir ödüllü yarışma fikri oldu, projeye fayda sağlayabilecek ve uygulamaya farklı bakış açıları ile öneriler getirebilecek diye düşünüyorum. ICO'da kısa sürede güzel yatırım toplayacağına inanıyorum.
legendary

Temel

Aventus protokolü bilet satım aşamasının şeffaf ve adil olması için tasarlanmıştır. Organizasyon oluşturmadan bilet alımına tüm işlemler kolayca anlaşılabilir, görüntülenebilir ve organizasyon sahibi tarafından ayarlanabilir hale getirilmiştir.

Organizasyon sahibinin yapabilecekleri:

• Blok zinciri üzerinde organizasyonu oluşturma ve gerekli medya dosyalarını IPFS sayesinde kaydedebilme.
  • Farklı bilet kategorileri oluşturabilme, bunlara farklı fiyat atayabilme.
  • Farklı kategoriler için ikincil market kurallarını farklı şekilde oluşturabilme:
  • İkincil market satım izni.
  • İkincil market fiyat politikası.
  • AVT aracılığıyla kar paylaşımı ve bu kar paylaşımının oranını belirleyebilme.
  • Birincil ve ikincil satışlardan kar elde etme.
  • Blok zincirini ve kayıt etme gücünü organizasyon gününde referans olarak kullanma.

Tüm dikkatimizi ve iş gücümüzü yukarıda belirttiğimiz kriterlere uygun protokolü oluşturmak adına harcıyoruz. Bu özellikler protokolümüz temelinde ve iç yapısında var olacak. Zamanla da üzerine yeni özellikler geliştireceğimiz temel taşları bunlar olacak.

Bu temel özelliklerin yanında, bilet sektörünün ihtiyacını duyduğu ancak Aventus’un temel özelliklerinde bulunmayan, yine de Aventus protokolü üzerine geliştirilebilecek merkezsiz uygulamalar var. Aventus protokolü üzerinde çalışacak bu merkezsiz uygulamalar şu alanları kapsayabilir:

• Planlama ve analiz
  • Hayranlar, destekçiler ve partnerlerle iletişim platformu, bir nevi halkla ilişkiler
  • Raporlama

Sonraki bölümlerde Aventus ekosistemindeki anahtar katılımcılarından ve yine Aventus protokolü üzerinde çalışacak merkezsiz uygulamaların, Aventus kullanıcılara nasıl tam anlamıyla içinde her şeyi bulunduran bir organizasyon/eğlence uygulaması hissi yaratacağından bahsedeceğiz.

Organizasyon Sahipleri

Organizasyon sahiplerinin, organizasyon duyurusunu oluşturmadan karar vermesi gereken birçok özellik var. Aventus protokolü sayesinde bu süreç fazlasıyla kolaylaşacak da olsa, yine de bu parametrelere karar vermek kolay bir iş değil. Bir organizasyonun oluşturulmasında ve planlanmasındaki bu zorluklar, aynı zamanda yüksek derecede de efor gerektiriyor. Aşağıda bu karmaşık işin bazı sebepleri yer alıyor:

• Organizasyon mekanın alabileceği insan popülasyonunu belirleme, organizasyon şekline uyarlama ve uygun hale getirme
  • Performans gösterecek kişilerin sayısı, nasıl sıralanacağı
  • İçinde birden çok gösterinin, olayın olduğu organizasyonlar

Organizasyon ne kadar karmaşık ise, öncesinde gereken iş de o kadar fazla oluyor. Tek kişinin düzenlediği ufak organizasyonlarda, genelde bu planlama düzenleyen kişinin içgüdülerine göre doğaçlama yapılıyor. Daha büyük organizasyonlarda ise, bu planlama daha sıkı bir toplu çalışma ve veri kontrolü gerektiriyor. Organizasyon sahibi için aklında bulundurması gereken bazı kriterler şunlar olabilir:

• Kimi davet etmeliyim? Organizatörler genelde performans yapacak kişilerin ününden yararlanmak ister. Bu bazen ters tepse de, birden çok kişinin sahneye çıktığı organizasyonlarda başarılı olmaktadır.
  • Bilet fiyatları ne olmalı? Büyük organizasyonlar için bilet fiyatları nadiren baştan kesin olarak belirlenir. Genelde bu fiyatlar satım tarihine göre son derece oynaktır.
  • Organizasyon nerede olmalı? Hedef kitlenin en rahat ulaşabileceği bölge neresi? Eğer bu bir tur ise, sonraki durak neresi olmalı?
  • Hayranlar ile iletişimi nasıl sürdürebilirim?

Bilet Alicilari

Etkinlik katilimcilari diger herhangi bir gruba gore degiskenlik gosterir. Demografik olarak degiskenlik gosterdigi gibi, etkinligin konusuyle birlikte aralarindaki iliskiye gore de gosterebilir. Bazi katilimcilar siradan fanlar, hatta bir arkadasi gidiyor diye giden katilimcilar olabilir. Diger katilimcilar ise gercekten hayrani olabilir. Bir fan klube uye olup, tisortlerini ve sapkalarini satin almis olabilir. Bu iki gruptaki katilimcilarin, etkinlige karsi farkli beklentileri olur ancak, aldiklari bilette bu istekler belirtilmez.

Alicilar, alim surecinde asagidaki maddeleri iceren bir surecten gecerler

• Alici, etkinligi nereden duymustur?
  • Pasif miydi? Bir ilandan ya da reklamdan gorduler? Yoksa bir arkadaslarindan mi duydular?
  • Bir ogranizatoru ya da taninmis birini sosyal medya uzerinden takip ediyorlar mi?
  • Bileti aldiktan sonra ne yaptilar? Arkadaslari da bilet aldi mi?
  • Biletlerini nasil aldilar? Kapidan mi aldilar?

Bagli Sirketler-Ortaklar-Organizasyon Sirketi

Etkinlik organizatoru ve bilet alicilari iki tane surecten gecerler.

• Iyi bir organizasyon sirketi bilet satislarini sosyal medya uzerinden duyurur. Tecrubeli organizasyon sirketiyle ve ortak sirketileri nasil buluyorsunuz? Kosullari nasil kabul ediyorsunuz?
  • Hangi markayla calismak istersiniz? Biletlerinizi kimlerin satmasini istemezsiniz?
  • Satis kanallarini ve ortaklari nasil gorsellestirebilir ve analiz edebilirsiniz?

Sonuc

Aventus protokolu icin kullan her ozellik ve deger, uzun ve mesakatli bir karar verme surecinden gecmistir. Daha onceden muzik alt yapili bir performansi hakkinda konusmustuk. Bu durum bir spor ya da sinema icin nasil degiskenlik gosterebilir? Bizim amacimiz seffaf, guvenilir bir bilet sistemi olusturmak da olsa bu projeyi tasarlayan kisiler icin oldukca yogun bir calisma temposu gerekliydi. Belki de onlarin bu durumu icin sizin onerileriniz vardir?
full member
Activity: 644
monetha kadar çabuk olmasa da hızlı bir ico dönemi geçireceğini düşünüyorum.
legendary
Reklam olarak hala sıkıntı çekiyorlar gibi gözüküyor bana. Bence pek toparlanamamışlar.

Ancak özünde güzel bir proje yani uzun vade de ekip fos çıkmazsa düzenli bir çalışma ve kaliteli reklam ile olmayacak bir iş değil.

Reklam olarak sıkıntı çektiği kanısına nereden vardınız? Zaten satılacak tokenlerin yarısı satılmış ön satım ile.

5000 üye olmuş slack'te.

Üstelik whitelist için gelen talepler satım miktarını fazlasıyla geçmiş.
sr. member
Activity: 854
Merit: 267

legendary
Proje güzel görünüyor olsa da ekip bayağı deneyimsiz ayrıca blocktix gibi bir rakibi var farklılığı ne olacak? Yatırım yapmakta kararsızım şu an.

Tecrübelerime göre eğer yatırım yapma konusunda en ufak bir kararsızlığınız varsa size tavsiyem yatırım yapmamanız yönünde olur. Bu piyasada yatırım yapılabilecek birçok asset var. Aklınızda soru işaretleriyle para bağlamaktansa tam emin olduğunuz bir coine yatırım yapın.
Aventus ilk bakışta güzel görünüyor ama benim kafamda soru işaretleri oluşturdu. En basitinden Bitcoin ve Ethereum fiyatı arttı, aynı zamanda birçok ICO çıktı diye projeyi ertelemeleri benim gözümde çok yanlış bir hamleydi.

Ethereum fiyatı arttı diye değil ama genel olarak kripto para borsaları o dönem çok çalkantılı diye erteleme kararı almışlardı. Bence asıl erteleme kararı iyi reklam yapmamamış olmalarındandı, onu da toparladılar şimdi.
sr. member
Activity: 672
Merit: 254
Proje güzel görünüyor olsa da ekip bayağı deneyimsiz ayrıca blocktix gibi bir rakibi var farklılığı ne olacak? Yatırım yapmakta kararsızım şu an.

Tecrübelerime göre eğer yatırım yapma konusunda en ufak bir kararsızlığınız varsa size tavsiyem yatırım yapmamanız yönünde olur. Bu piyasada yatırım yapılabilecek birçok asset var. Aklınızda soru işaretleriyle para bağlamaktansa tam emin olduğunuz bir coine yatırım yapın.
Aventus ilk bakışta güzel görünüyor ama benim kafamda soru işaretleri oluşturdu. En basitinden Bitcoin ve Ethereum fiyatı arttı, aynı zamanda birçok ICO çıktı diye projeyi ertelemeleri benim gözümde çok yanlış bir hamleydi.
sr. member
Merit: 250
GET IN - Smart Ticket Protocol - Live in market!

Ben de projeye beğenmeme rağmen ekibin bu sektör konusunda tecrübesiz olduğunu düşünüyordum. Ancak anladığım kadarıyla bu alanda iş geçmişi olan kişileri bünyelerine katmaya başlamışlar.
full member
full member
Activity: 202
Güzel bir proje, ben de takipteyim. Zaten satışı 7 günlük yapmaları da kendinden emin olduklarını gösteriyor. Yoksa 30 gün falan da tutabilirlerdi. Bu yüzden çok kısa sürede (ilk birkaç saat) ciddi bir yatırım toplama ihtimali baya yüksek.
Siz güzel proje dediniz diye tekrar inceleyeceğim projeyi.
Pages:
Jump to: