Floyd Mayweather ve Manny Pacquiao son bir kez ringde karşılaşacaklarını duyurduklarında, kimse aslında ondan daha büyük bir organizasyonun ön organizasyonu olacağını düşünmemişti. Connor McGregor - Floyd Mayweather dövüşü, 2017'nin en çok beklenen organizasyonlarından. Bazılarına göre tüm zamanların en önemli boks müsabakalarından. Dövüş 26 Ağustos günü Las Vegas'taki T-Mobile arenada yapılacak. Bu dövüşün biletlerine ilgi, tahmin edebileceğiniz gibi, inanılmaz seviyelerde. Organizasyonun büyüklüğü ve dövüşün önemi sebebiyle biletlerin başlangıç fiyatları yaklaşık bilet başına 2600 dolar. Bu dövüşün biletleri birincil satıcılardan toplu halde alındı ve şimdi ikincil marketlerde neredeyse tanesi 150 bin dolardan satılıyor!
Bu organizasyon, bilet piyasasındaki en önemli problemlerden birine ışık tutuyor. İkincil marketler hiç bir yasal işleme tabi değil. Fiyatları uçuk ikincil marketler, kuşkusuz ki, böylesine önemli organizasyon için yeni bir olay değil. Ancak bu organizasyon, bilet fiyatlarının son kullanıcıya ulaşırken ikincil marketlerin adaletsizliği sebebiyle neredeyse %5700 arttığını çok iyi bir şekilde örnekliyor.
Bu fiyat artışı sebebiyle birçok spor sever müsabakayı izleyemeyecek. Organizasyona sadece çok parası olanlar katılabilecek. İşin kötü kısmı ise, ikincil marketlerdeki bu devasa kardan, organizasyonu düzenleyen, biletleri satan ya da organizasyonda performans sunacak olan kişiler yararlanamıyor. Kısacası, biletleri toplu şekilde anında alabilen merkezi bilet kuruluşları, ettikleri devasa karları organizasyonu asıl düzenleyenler ile paylaşmadığı gibi, biletlerin hedeflendiği kitleler de müsabakayı izleyemeyecek.
Şimdi Aventus'a gelelim. Aventus ile, yasal gerekliliklerin etkilemediği ikincil marketler ve bunların hem organizasyon sahiplerine, hem de bilet alacak hedef kitlelere zararı önlenecek. Aventus protokolü sayesinde ikincil marketlerdeki biletlerin fiyatları, organizasyon sahibinin belirlediği enflasyon limitini geçemeyecek. Bunun yanı sıra organizasyon sahibi, dilerse, Aventus protokolü sayesinde ikincil marketlerde satılan biletler üzerinden kendi adına bir kesinti yüzdesi belirleyebilecek. Bu yüzdenin bir kısmı da mekan sahibi ve organizasyonda performans gösterecek sanatçıya/sporcuya gidecek.
Örnek vermek gerekirse, eğer Mayweather - McGregor dövüşü için Aventus kullanılsaydı, ikincil marketlerde satılan biletler bir enflasyon limiti ile karşılaşacaktı, karaborsa biletleri olmayacaktı ve organizasyon sahipleri ile Mayweather ve McGregor ikincil marketlerde daha pahalıya satılan biletlerden kar payı alacaktı.