Pages:
Author

Topic: [ANN] Aventus - Organizasyon Bilet Satımlarında Karaborsa Problemine Çözüm - page 7. (Read 10891 times)

full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
Bounty programlarına baktım, yazılan nerdeyse hiçbir blogu beğenmemişler. Az görüntülenme, yetersiz takipçi sayısı, kısa içerik vs. bir sürü kabahat bulmuşlar. Bu arkadaşlara ödeme yapmayacaklar mı? Blog yazmayı düşünmüştüm ama bunların isteyeceği gibi olması sanırım imkansız. Katılmalı mıyım blog kampanyasına bilgisi olan var mı ?
sr. member
Activity: 644
Merit: 271
Güzel bir proje, ben de takipteyim. Zaten satışı 7 günlük yapmaları da kendinden emin olduklarını gösteriyor. Yoksa 30 gün falan da tutabilirlerdi. Bu yüzden çok kısa sürede (ilk birkaç saat) ciddi bir yatırım toplama ihtimali baya yüksek.
full member
Activity: 434
Merit: 101
Blockchain Marketing: tokensuite.io
Slack'e girip bir bakayım dedim. 30 bin üzeri Ethereum'dan fazla taahhüt edilmiş bile. Bence rahat toplayacak bu proje.
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
White list kuralı ile ilgili topluluğa seçenek sunuldu.

Ya 50 ether limit olacak, ki herkesin girmesi kesin olmayacak, ya 40 ether limit olacak ve büyük ihtimalle herkese imkan kalacak. Ya da 35 ether limit olacak ve herkes kesinlikle girebilecek.

Bence white list'e kayıt olan herkes o kadar yüksek atmayacağı için problem olacağını düşünmüyorum. 50 ether yazmış olsalar da atmayacaklardır.

İlgili blog: https://blog.aventus.io/white-list-update-6245b4d4bb3d

https://docs.google.com/forms/d/1-ukD39r6oPalQYxm3LHmubYqR1BLnAAmaKj0XEsqTvU buradan oy verebilirsiniz.

13 Eylül'de ya da ICO biter bitmez tokenler transfer edilebilir olacak. Şu an için Gatecoin'e kesin olarak girecek, diğer duyurular da gelecekmiş.
full member
Activity: 352
Merit: 100
Bu ne oldu boyle uzatildimi ico tarihi ne zamandir cikmadi piyasaya.Ayrica neden uzatildi acaba iyi bir rakam toplanmisti diye hatirliyorum

اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ ﴿١﴾

Diyanet İşleri: (1-2) Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı “alak”dan yarattı.

Adam uğraşmış o kadar güncelleme yapmış. Mesaj kasıyorsunuz, biz de kasıyoruz. Ama okuyun bari, amına koydunuz forumun.
sr. member
Activity: 476
Merit: 250
Aventus'un projesi gerçekten çok güzel düşünülmüş bir proje. İmkanım olursa en azından 1 eth atmayi planliyorum.
legendary
AVENTUS ICO Detayları

Halka arz (ICO) tarihimizin açıklandığını herkese belirtmekten sevinç duyuyoruz. ICO’muz 6 Eylül’de başlayacak ve 13 Eylül’e kadar sürecek.

Ethereum fiyatının da stabilize olması ve tekrar rayına girmesiyle ilk koyduğumuz kuralların değişmemesini uygun gördük. Halka arz edilecek 6 milyon AVT karşılığında 15 milyon dolar değerinde Ethereum toplamayı hedefliyoruz.

Halka Arz Detayları
Aventus tokenlerinin ismi AventCoin (AVT) olarak geçecek. Aventus ekosistemininin adete benzini olacak. Aventus tokenlerinin sistemdeki işlevi hakkında daha fazla bilgi için burayı inceleyebilirsiniz.

• Halka arz 7 gün sürecek.
  • Minimum toplanması beklenen miktar 8000 Ethereum, hard cap ise 60000 Ethereum.
  • Herkes için adil bir satış için Ethereum başına düşen AVT miktarı tüm ICO boyunca sabit olacak. Bu oran her Ethereum için 92 AVT.
  • Stratejik ortaklara satılan ön satım %20 kadar indirimli olacak, en az fazla 3 milyon AVT satılacak. Ki bu zaten satıldı, dolayısıyla halka arz başladığında satımda sadece 3 milyon token olacka.
  • Herkes için adil katılım için whitelist uygulaması yaptık. Böylece 24-28 Ağustos tarihlerinde bu formu doldurarak adresinizi yatırım yapmaya garantili hale getirebilirsiniz. Bunun sayesinde resmi ICO'dan tam 24 saat önce başlayacak whitelistlere özel satışa katılabilirsiniz.

Token Miktarı Detayları

Aşağıdaki grafikte tüm token miktarının dağılımını görebilirsiniz. Toplam token miktaro 10 milyon AVT'dir.

Aşağıda token dağılımını özetleyeceğiz:

• %60 (6 milyon AVT) halka arz edilecek miktar. Doğrudan transfer edilebilir olacak.
  • %19.5 (1.95 milyon AVT) 3-5 yıl içerisinde organizasyon sorumlularına, reklamcılara, partnerlere dağıtılacak.
  • %2.5 (250 bin AVT) Bug ve bitcointalk ödül kampanyaları.
  • %18 ( 1.8 milyon AVT) Aventus takımına, danışmanlara ve partnerlere dağıtılacak.

Finansal Tablo

Aşağıdaki tabloda toplanan miktarın nasıl kullanılacağını görebilirsiniz. Toplanan miktar ile yaklaşık 3 yıllık geliştirme masrafları karşılanacak.

• Çalışan harcamaları (65.6%): 3 yıllık tüm çalışan harcamaları, yönetim harcamaları vs.
  • Taşeron harcamaları (3.5%): Tasarım ve dizayn konusunda yardım alınan kişilere verilecek ücretler.
  • Ofis ve dolaylı harcamalar (10.4%): Londra ve diğer bölgelerdeki ofis masrafları.
  • Reklam ve iletişim harcamaları (8.5%): Hem Aventus platformu içerisinde hem de protokol üzerindeki reklam ve tanıtım masrafları.
  • Topluluk Buluşmaları (7.4%): Aventus protokolü merkezli topluluk buluşmaları, organizasyon sponsorlukları.
  • Yasal harcamalar ve muhasebe (4.7%)

legendary
Aventus Alpha Aventus Alpha Sürümünün Kullanımı

Aventus takımı geçtiğimiz ayları Aventus çözümünü geliştirebilmek için ciddi bir mesai harcayarak geçirdi. Topluluğumuzun da katkılarıyla geçtiğimiz ay alpha sürümünü halka açık hale getirdik.

Kullanıcıların alpha sürümünü deneyebilmeleri ve daha rahat kullanabilmeleri için kullanım açıklaması sağlayan bir video yaptık. Bu videomuzda kullanıcıların nasıl bilet alabileceğini, satabileceğini, alıcı ve satıcıların nasıl eşleştiğini ve satıcıların ikincil marketlere nasıl bilet ilanı koyabildiğini inceledik. Alpha sürümümüz herkese açık. Siz de deneyebilirsiniz.

Video linki: https://vimeo.com/228220982
legendary

AVENTUS dapp yarışması var arkadaşlar. Protokol üzerinde çalışacak uygulama önerileriniz için ödüllendiriliyorsunuz. 15 bin dolar ödül var.

Konu Linki

sr. member
Activity: 728
Merit: 264
Bundan sonra ortaya cıkacak projelerde bu whitelist olayını cok daha sık görmeye baslayacagız anlasılan. Cozum olursa ne ala. Her ne kadar hack haberlerinin cogunun manipülatif amaclı oldugunu zannediyor olsamda genede yatırımlarda kenarda bekleyen kararsız cogunluguda arttırıcı etkisi var tabi

Whitelist'in hack ile alakası yok. Önceden kayıt olan herkesin adil bir şekilde yatırım yapabilmesine yarıyor.

Dipnot: Biraz konulara bakayım bu akşam dedim. Konuları okumadan bunun gibi cahil cahil mesajlar yazmışsın. İyice soğuttunuz forumdan. Tamam biz de mesaj kasıyoruz ama okuyun bari ne olduğunu.

Dogrudur baskan. Bittrexte hesabı enabled edecez diye ip whitelist, withdrawal whitelist ayarlarında balataları yakınca ben bu icolardaki, whitelistide benzer birseydir zannetmisim.  Sen soguma forumdan
full member
Activity: 434
Merit: 101
Blockchain Marketing: tokensuite.io
Bundan sonra ortaya cıkacak projelerde bu whitelist olayını cok daha sık görmeye baslayacagız anlasılan. Cozum olursa ne ala. Her ne kadar hack haberlerinin cogunun manipülatif amaclı oldugunu zannediyor olsamda genede yatırımlarda kenarda bekleyen kararsız cogunluguda arttırıcı etkisi var tabi

Whitelist'in hack ile alakası yok. Önceden kayıt olan herkesin adil bir şekilde yatırım yapabilmesine yarıyor.

Dipnot: Biraz konulara bakayım bu akşam dedim. Konuları okumadan bunun gibi cahil cahil mesajlar yazmışsın. İyice soğuttunuz forumdan. Tamam biz de mesaj kasıyoruz ama okuyun bari ne olduğunu.
sr. member
Merit: 264
legendary
Yatırım yapabilmeyi garantileyebilmek için white list yoluna gitmişler. Yani adresinizi önceden kaydederek ICO yatırım yapabilmeyi garantiliyorsunuz. Bu listeye adresinizi soktuğunuzda, ICO'dan 24 saat kontrat adresi bu adreslerden gelen maksimum 50 ether'e kadar yatırımı kabul edecek.

https://docs.google.com/forms/d/1vI_kpCDiHQqVd8irai9sixBLWCH3-MakzmRz_giPCX8 bu formu doldurabilirsiniz.

Detaylar burada: https://blog.aventus.io/token-sale-white-list-and-other-updates-9f85ceda397
hero member
Activity: 658
Merit: 500
yatırımı aldıklarını kanıtlarlarsa pre sale deki ozman 0x gibi bir ico düzenlemeleri çok iyi olur yoksa balinalardan yer kalmaz.
ama adresi paylaşmaları gerek
not: adres yayınlarlarsa kontratıda görebiliyormuyuz paranin orda kitli olmasıda ayrıca önemli çünkü
legendary
Token miktarı azmış. sağlam ilerleyen bir projeye benziyor ico'da su gibi satabilir.

Açıkcası satılmazsa ben çok şaşırırım. Zaten bugün slackte söylediler, halka sunulan 6m tokenin 3m'u presaleda satılmış. Bu da geriye 7.5m toplanması gereken miktar bırakıyor. Bir de 0x tarzı bir olay yapacaklarmış.

bu presale ile ilgili bir takım sıkıntılar var. forumunda da konuşuluyor.
0x de ne yapılmıştı?

0x ICO'dan 3-4 gün önce üyelik açtı. Üyelik ile adreslerinizi temiz listeye aldınız. Bu adres sayısına toplam coin sayısı bölünüldü ve ilk kez herkes eşit miktarda alabildi.

Presale için ben yabancı forumda yazdım ve adresi yayınlayacaklarını, yani yatırımı aldıklarını kanıtlayacaklarını söylediler.

@ioseta, takım çok sık blog yazıyor ve onları okudukça ortaya çıkacak proje, amaçları ve çözeceği problemler de netleşiyor.
full member
Activity: 190
Merit: 100
Yukarıda olcaytu2005'in yazmış olduğu yazı aslında projeyi ve konusunu son derece net bir şekilde açıklamış ve güzel bir örnek olmuş.
Organizasyon ve bilet piyasada yaşanan durum, boyutu küçükte olsa büyükte olsa tam olarak bu şekilde.
Aventus projesini en başından beri çok sağlam ve başarılı bir proje olarak gördüm.
Şu zamana kadar da oldukça güzel ilerledi, söz konusu piyasadaki rekabete rağmen çok ilgi çekti ve olumlu gelişmeler kaydetti. Şimdi artık az bir zamanı kalan ICO'nun gelmesini bekliyoruz sabırla.
Yatırımcı ve katılımcı olan herkese şimdiden iyi şanslar ve bol kazançlar diliyorum.
sr. member
Merit: 263
Token miktarı azmış. sağlam ilerleyen bir projeye benziyor ico'da su gibi satabilir.

Açıkcası satılmazsa ben çok şaşırırım. Zaten bugün slackte söylediler, halka sunulan 6m tokenin 3m'u presaleda satılmış. Bu da geriye 7.5m toplanması gereken miktar bırakıyor. Bir de 0x tarzı bir olay yapacaklarmış.

bu presale ile ilgili bir takım sıkıntılar var. forumunda da konuşuluyor.
0x de ne yapılmıştı?
legendary

full member
Activity: 560
Merit: 113
legendary

Floyd Mayweather ve Manny Pacquiao son bir kez ringde karşılaşacaklarını duyurduklarında, kimse aslında ondan daha büyük bir organizasyonun ön organizasyonu olacağını düşünmemişti. Connor McGregor - Floyd Mayweather dövüşü, 2017'nin en çok beklenen organizasyonlarından. Bazılarına göre tüm zamanların en önemli boks müsabakalarından. Dövüş 26 Ağustos günü Las Vegas'taki T-Mobile arenada yapılacak. Bu dövüşün biletlerine ilgi, tahmin edebileceğiniz gibi, inanılmaz seviyelerde. Organizasyonun büyüklüğü ve dövüşün önemi sebebiyle biletlerin başlangıç fiyatları yaklaşık bilet başına 2600 dolar. Bu dövüşün biletleri birincil satıcılardan toplu halde alındı ve şimdi ikincil marketlerde neredeyse tanesi 150 bin dolardan satılıyor!

Bu organizasyon, bilet piyasasındaki en önemli problemlerden birine ışık tutuyor. İkincil marketler hiç bir yasal işleme tabi değil. Fiyatları uçuk ikincil marketler, kuşkusuz ki, böylesine önemli organizasyon için yeni bir olay değil. Ancak bu organizasyon, bilet fiyatlarının son kullanıcıya ulaşırken ikincil marketlerin adaletsizliği sebebiyle neredeyse %5700 arttığını çok iyi bir şekilde örnekliyor.

Bu fiyat artışı sebebiyle birçok spor sever müsabakayı izleyemeyecek. Organizasyona sadece çok parası olanlar katılabilecek. İşin kötü kısmı ise, ikincil marketlerdeki bu devasa kardan, organizasyonu düzenleyen, biletleri satan ya da organizasyonda performans sunacak olan kişiler yararlanamıyor. Kısacası, biletleri toplu şekilde anında alabilen merkezi bilet kuruluşları, ettikleri devasa karları organizasyonu asıl düzenleyenler ile paylaşmadığı gibi, biletlerin hedeflendiği kitleler de müsabakayı izleyemeyecek.

Şimdi Aventus'a gelelim. Aventus ile, yasal gerekliliklerin etkilemediği ikincil marketler ve bunların hem organizasyon sahiplerine, hem de bilet alacak hedef kitlelere zararı önlenecek. Aventus protokolü sayesinde ikincil marketlerdeki biletlerin fiyatları, organizasyon sahibinin belirlediği enflasyon limitini geçemeyecek. Bunun yanı sıra organizasyon sahibi, dilerse, Aventus protokolü sayesinde ikincil marketlerde satılan biletler üzerinden kendi adına bir kesinti yüzdesi belirleyebilecek. Bu yüzdenin bir kısmı da mekan sahibi ve organizasyonda performans gösterecek sanatçıya/sporcuya gidecek.

Örnek vermek gerekirse, eğer Mayweather - McGregor dövüşü için Aventus kullanılsaydı, ikincil marketlerde satılan biletler bir enflasyon limiti ile karşılaşacaktı, karaborsa biletleri olmayacaktı ve organizasyon sahipleri ile Mayweather ve McGregor ikincil marketlerde daha pahalıya satılan biletlerden kar payı alacaktı.
Pages:
Jump to: