Nu stiu cum functioneaza Bitcoin-exchange, desi intuiesc, insa iti pot spune cum functioneaza WU.
2.Daca faci depunere prin WU, probabil e free, dar trebuie sa tii cont de doua lucruri: cand transferi bani folosing WU, platesti o taxa ( comision/fee ) pentru banii pe care-i trimiti. Daca trimiti 150 de dolari, probabil primesti 150 de dolari in contul de Bitcoin exchange, minus 0.1%-1%, cat e posibil sa fie taxa pentru o operatiune pe site-ul Bitcoin-exchange ). Dar pe langa cei 150 de dolari pe care-i trimiti, WU te va pune sa platesti fee-ul, care e vreo 10-15 dolari si creste in functie de suma pe care o trimiti. Deci, in realitate, platesti cam 165-170 de dolari si primesti in cont 148.5-149.x dolari ( 15-20 ducandu-se catre WU, cand trimiti banii de la ghiseu/locatia WU si maxim 1.5 dolari (1%) fee-ul pentru tranzactii, bani care raman celor de la Btcoin-exchange ).
WU este a doua cea mai scumpa si de nerecomandat metoda prin care poti sa trimiti/primesti bani din cauza fee-urilor ridicate. Cea idioate e, bineinteles, wire transferul, care pe langa taxele mari, dureaza si mult. Daca esti in Romania, cel mai eficient e transferul bancar: taxe foarte mici ( 1 dolar ) si perioada de asteptare mica (1-2 zile lucratoare )
Later edit: De asemenea, ti se va da un MTCN ( money transfer control numer ) care trebuie comunicat celor de la Bitcoin-exchange, altfel ei nu pot sa ridice banii. In plus daca tanti de la ghiseu e plictisita sau n-are chef de munca, ti se poate da tie sa completezi un formular, in loc sa-l completeze ea, deci te apuci si bagi o pagina de caligrafie. Daca e sa concluzionez cum functioneaza WU, cel putin in Romania, ar fi cam asa: vorba multa, saracia omului.
3. Cred ca poti face depuneri/withdraw prin orice metoda listata pe site, intrucat toate metodele sunt chargeback free, deci nu prezinta niciun risc de frauda pentru nimeni*. Bine, poti sa faci frauda prin WU daca ai carti de credit furate din US + info aditionale ( SSN, Full address, Mother's name + multe altele ), astfel incat sa poti sa raspunzi online la intrebarile de securitate pe care ti le pun ei cand faci transfer WU online ( merge doar cu conturi US/Canada din cate stiu ), dar ma indoiesc ca dispui de asa ceva sau ca doresti macar sa facia sa ceva. Dar chiar si in cazul asta, nu sunt sigur ca "oamenii legii", chiar daca descopera frauda, pot sa le ceara banii trimisi prin WU celor de la Bitcoin-exchange.Cred ca paguba va fi in totalitate suportata de owner-ul de drept ( care e si victima intr-un astfel de caz ).
*in 99.99% din cazuri