Bize de genel müdürlükten sormamız isteniyor kusura bakmayın vs.. dedi ve ;
"mesleğiniz ne ?",
"kripto para geliriydi öyle değil mi ?",
"işlemlerinizi nereden yapıyordunuz?",
"işlemlerinizin kaydı var mı ?"
gibi sorular sordu. Genel müdürlüğe iletmesi gerekiyormuş öyle dedi. Ben kripto paranın kaydını tutmamın imkansız olduğunu belirttim. (Ki zaten kripto paranın nasıl kaydını tutayım ? dexlerde yaptığım işlemlerin txid lerini mi vereyim a**....) Umarım hesaba bloke falan koyup saçma sapan işlerle uğraştırmazlar beni.
Bence en önemlisi, size telefonda siz daha hiçbir şey söylemeden mi kripto para geliri mi diye sordular hocam?
Yoksa sizi aradı merhaba bu para nereden gelmişti diye sordu siz kripto para bu deyince mi sordular. Bence önemli bir detay çünkü eğer siz bir şey söylemeden sordularsa genel müdürlük ona bakıp aramış demek sizi.
Telefonda bu para ne geliri diye sormadı. Beni arayan kişi varlık barışını yaptığım şubeden birisi ve direkt "kripto para geliriydi öyle değil mi ?" dedi.
Tamam sıkıntı olacağını sanmam, bankalara rutin denetlemeler gelir, birinin gözüne çarpmıştır sormak istemiştir. Bence kendinizi sıkmayın, kripto para ticareti yasak bir şey değil ki
bu gözüne çarpan arkadaş 40-50 milyon dolar getiren adamlara da telefon açıp böyle kafasına göre hesap sorabiliyor mu ?
Bankaya ilk deposit iyse sorması lazım ama bilmiyorum. Arkadaş mağdur da edilmemiş, ben olağandışı bir uygulama görmedim şahsen.