Arkadaşlar bu son uzatılan varlık barışı öncesi ziraat bankasına Binance borsası üzerinden swift yoluyla dolar çekimi yapmıştım. Sonrasında varlık barışının uzatıldığını duydum ve son günlerine yeniden yaklaşmış bulunuyoruz. Ben son günü öncesinde yeniden bir varlık barışı müracaatı yapmak istiyorum fakat ne tür değişiklikler uygulandı nelere dikkat etmeliyim tecrübeli arkadaşlar konuya bir el atarsa çok sevinirim.
Özetle Sorularım Şunlar:
1) Uzatılan bu varlık barışında öncesine göre bir değişiklik var mı yoksa bir önceki ile aynı mı?
2) Formu doldururken bu formun ileride bana sorun yaşatmaması için hangi detaylara dikkat etmeliyim?
3) Binanceden swift olarak dolar çekim yapılıyordu öncesinde şimdi bunlarda bir değişiklik var mı?
4) Ben önceki varlık barışında çektiğim bir çok paramı yeniden bankamdan binance tr ye oradan global binanceye ve diğer borsalara göndermiş durumdayım kripto alımları için. Şimdi bu durumda sizce ileride aldığım kriptolardan kar elde edersem ve bankamdan borsalara gönderdiğim parama eş değer olan tutar kısmını normal bir şekilde mi çekmeliyim yoksa onuda varlık barışı yoluyla mı çekmelimiym ?
5) Son olarak getireceğim tutar ortalama olarak bile belli değil bu sebeple size örneğin 50bin dolar yerine ne olur olmaz diye 500bin dolar mı yazmalıyım? Yada getireceğim tutar kısmını boş mu bırakmalıyım (bankacı arkadaş yardımcı olmuştu bir önceki varlık barışının son gününde yaptığım müracatımda bu şekilde boş bırakmıştım sadece gönderimi tamamladıktan sonra yada öncesinde haber verin tutarı girelim demişti. Ama şimdi aynı şekilde tekrar yardımcı olur mu bilmiyorum ama olacağını düşünüyorum. Fakat olmadığı durumda yüksek yazıpta olası durumda çok aşağısını getirmemde sizce bir sakınca olur mu?
Ayrıca bilmem gereken eklemek istedikleriniz olursa çok sevinirim. Teşekkürler.
1. aynı
2. bankacın gerekli yönlendirmeyi yapacak, son güncel formu aldığına emin ol yeter, çok tartışıldı geçmiş sayfalarda.
3. binance tr ye swift i durdurdu birçok ülkeyle birlikte. ftx veya kraken kullan. ftx de memnun olan çok. intermediary bank girme, girmek zorunlu dese de girme, gerek yok, hatta girince iş karışıyor.
4. bence normal çeksen sorun olmaz yasal olarak kanıtlanabilir bir şey ama avukata danışmalısın.
5. 500000 yazıp 50000 getirirsen şüphe çekebilir, yani ben birinden şüphelenecek olsam o durumda devlet yetkilisi olarak ilk o tür insanlara bakardım, demek yurtdışına para çıkarmış ama getirmemiş diyerek. meblağların arasında uçurum olmasa bence iyi olur diye düşünüyorum.
muhtemelen bu hafta yeniden uzadığını göreceğiz son güne kadar bekleyebilirsin bence, hala uzamadıysa verip 3 ay kazanırsın.